Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas Beretta »

Lugedes "haggise" kirjeldust tekkis inspiratsioon järgmine kord teha mulgikapsaid põdrahakkliha, riisi ja värske kapsaga. Kas seda ka mulgikapsaks saaks nimetada on omaette asi.
Grumpy old man
Kasutaja avatar
Räven
Postitusi: 176
Liitunud: K Sept 28, 2011 9:30 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas Räven »

Kopsud on tihti alahinnatud subprodukt maksa ja südame kõrval. Neerud samuti. Kui koera pole kellele need sisse sööta, siis soovitan ise proovida. Kopsu- või neerupirukat näiteks. Maitselt meenutab kops liha. Muud kunsti pole kui ära keeta maitseainetega.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas hundikütt »

Kui mannapudrule piisavalt soola,pipart lisada,hakkab ka seapraadi meenutama :lol:
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas aivar00 »

Maitse asi ütles kukk ja nokkis tatti edasi :lol:
Kui kunagi ise sigu pidasin, siis alati tegi naine kopsudest pirukaid. Ja olid väga maitsvad. Lisaks ka täidetud magu. Kõige parema meki sai nn. puuahjus (peale ahju kütmist läksid pirukad või magu panniga ahju). Nüüdseks kahjuks ainult elektriahi. Kes söönud ei ole nendele tundub kindlasti asi pask olevat. Täna näiteks Läänemaal jahil olles peale edukat jahti 1 naine seltskonnast teatas, et tema ei söö üldse maksa. Ülejäänud aga mugisid kahe suupoolega :lol:
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas sooviku »

Kopsupirukas oli ju väga maitsev.Eks täna visatakse paljud maitsvad palad minema.Põdralt peetakse delikatessiks ainult sisefileed aga keel,mokad,neerud,kops,isegi teinekord maks (kui teda palju on)visatakse kährikutele.Peast sülti viitsib vaid mõni üksik teha.20-30aastat tagasi,kui täidetud kodusea mao või tarretises keele lauale panid oli see tavaline,nüüd süüakse kiirnuudleid :wink: .
Naine võib olla,koer peab olema!
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas ozz »

"Lugedes "haggise" kirjeldust tekkis inspiratsioon järgmine kord teha mulgikapsaid põdrahakkliha, riisi ja värske kapsaga."
Värsket kapsast lisati siis juurde kui hapukapsas oli liiga hapu!! Kui aga on kogemata poest toodud "jubedat" poe kapsast, siis saab selle maitset parandada äädika ja suhkruga. Mulgikapsas ei muutu ju halvemaks kui lisad sinna enda poolt nimetatud aineid, peaasi-kruup olgu sees. :|
Kopsupirukas on täiesti toimiv. Kui kops on maitseainetega keedetud, lased läbi hakk masina, lisad maitse järgi "suvalist" hakkliha, sibulat, soola-pipart. Praed kõik läbi. Kops iseenesest teeb piruka õhuliseks-maitsvamaks. Tänapäeval lisatakse näiteks kodusea südant lihapiruka täidisele=30%, et omahinda madalal hoida. Liha hind: 2.90+20%, süda:1.60+20%. Külmutatud produktid. :D
Tõelist toiduvalmistamist vaadatake telekast-oi kui äge ja hea!! Kui aga ütled, et sellise toidu valmistamiseks läheb kuni 3 tundi. siis on mokk maas!! Et ennem söön mingit krõpsu saasta ja istun arvutis, aga toitu ma küll valmistama ei hakka- saa siis aru sellest mõttemaailmast :VS
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Inspiratsiooniks kohalikele kokandusgurudele

Postitus Postitas Beretta »

Hea küll- puust ja punaseks. See mida tarbija 24 kirjeldab kui haggist on haggis ilmselt ainult sealkirjutaja arvates. Lugesin- vaatasin paarkümmend haggise retsepti. Kõik annavad üheks koostisaineks kaera, valmistamise järjekorrast rääkimata. Ühel korral oli lisaks kaerale juttu ka odrast. Miks peaks me teisi nende retsepte rohkem usaldama.
Grumpy old man
Vasta