Lihatoodete konserveerimise koolitus

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.

Kas osaleksid lihatoodete konserveerimise koolitusel?

Hääletus lõppes T Sept 08, 2015 9:51 pm

Jah, kindlasti, isegi kui pisut maksma peaks
42
71%
Jah, kui see oleks tasuta
11
19%
Ei, mind see ei huvita
3
5%
Ei, mul on kõik selge
3
5%
 
Hääli kokku: 59

Kertu
Postitusi: 4
Liitunud: T Sept 01, 2015 9:26 pm

Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Kertu »

Lugesin siin lihatoodete konserveerimisega seotud teemasid ja tekkis mõte, et võiks teha jahimeestele ühe lihakonserveerimise koolituse - vortsid, konservid, vinnutamine, suitsutamine. Seda enam, et metssealiha kipub nüüd vist lademetes üle jääma ja kuidagi tuleks seda säilitada. Kas ja miks kasutada nitritsoola, kuidas kasutada autoklaavi, mis temperatuurini; õhu käes vinnutamise ohud ja kuidas olla lõpuks kindel, et see kõik on ohutu ja söödav. Samas võiks rääkida üle ka liha laagerdamise ja külmutamisega seotud teemad ning säilivusajad.

Ja et siis kohe härjal sarvist haarata, võtsin ühendust TTÜ toiduainete tehnoloogia osakonnaga, kes omakorda võtab nüüd homme ühendust Maaülikooli kolleegidega, et vastav koolitus jahimeestele teha.

Minu küsimus on nüüd, kas sellise koolituse vastu teil üldse huvi oleks? Kas läheksid? Kui on piisavalt huvilisi, siis tegelen teemaga edasi.
Kaupo Toom
Postitusi: 17
Liitunud: E Aug 31, 2015 7:12 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Kaupo Toom »

Üldisel tasemel kaks tugevat huvilist minu poolt, aga graafik ja hind võivad ka ühtteist mõjutada.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas aivar00 »

Kui aeg sobib siis kindlasti osaleksin. Kasvõi silmaringi laiendamiseks kuna lihaga susserdamine meeldib.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
-Imre-
Postitusi: 197
Liitunud: T Mai 31, 2005 9:33 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas -Imre- »

Kuulaks huviga.
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Huvi olemas.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas kakuke »

Sama siin, et kui tingimused sobivad, siis kindlasti see mööda külge maha ei jookseks.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
metsavanamees
Postitusi: 24
Liitunud: K Juun 11, 2008 3:20 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas metsavanamees »

Huvi olemas,kui tingimused sobivad.
Kasutaja avatar
Lauri Tamm
Postitusi: 45
Liitunud: P Juun 03, 2012 2:18 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Lauri Tamm »

Veel üks huvitatu :)
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Pauli »

Kui asi on käima lükatud ja saab natuke reklaami teha, siis ma arvan, et lisaks mulle ja kakukesele ajab Tartust vähemalt 10 inimest kohale (kui hind muidugi väga kõrge ei tule).
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
kormoran
Postitusi: 183
Liitunud: E Dets 11, 2006 10:01 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas kormoran »

Kui aeg sobib, siis lisaks Kakukesele ja Paulile veaks minagi pealinnast ennast kohale.
kelluke
Postitusi: 7
Liitunud: L Veebr 09, 2013 7:27 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas kelluke »

Pole paha!
valdi
Postitusi: 56
Liitunud: R Nov 30, 2012 12:17 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas valdi »

Olen ka Pärnu kandist nõus Tartusse sõitma, kui aeg sobib. Usun, et mõni huviline tuleks veel kaasa.
tups
Postitusi: 63
Liitunud: E Sept 20, 2010 4:35 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas tups »

Huvi on kui vaid aeg sobiks.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas aivar00 »

Ajaliselt hakkab king põdrajahiga pigistama - minule sobiks näiteks oktoobris nädala sees ideaalselt. Olgu päeval või õhtul. Koha suhtes ka ei pirtsuta - Päälinnas, Tartus või Paides. Sobiks ka Kuressaare :lol: . Septembris vaba nädalavahetust aga ei ole. Millised ajad teistele sobiks?
ikka lõbusalt
Jaanes Partsioja
Postitusi: 134
Liitunud: P Sept 19, 2010 8:34 pm

Re: Lihatoodete konserveerimise koolitus

Postitus Postitas Jaanes Partsioja »

Aivari jutul jumet, Paide tõesti eesti keskpunkt, kuhu igaltpoolt tulijatel suht kerge kohale jõuda.
Ruumid kohalikus Jahindusklubis olemas. No ja muidugi, mis mul selle vastu saaks olla, kui pidu kodu õuele tuuakse.
Vasta