Zarkoje Polesje

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Zarkoje Polesje

Postitus Postitas Beretta »

Ühe ilusa jahipäeva lõpetuseks- Zarkoje Polesje.
Metskitse maks- puhastada ja lõigata kuubikuteks kuidas maitse lubab aga vast mitte suuremaks kui pöidla esimene liiges.
Kartul- mitte vähem kui 1,5 korda metskitse mahust keeta poolkõvaks, jahutada, koorida.
Sibul. Siin on maitse küsimus. Ise panin keskmise salatisibuli, et oleks õrnem maitse. Lõigata peeneks. Praadida võis klaasjaks. Krööm õli võile all
Sibula praadimise või kallata uuesti pannile ja sinna maksakuubikud. Tulisel pannil pidevalt segades lasta maks väga kergelt helepruuniks.
Õliga määritud haudenõusse panna kihiti kartuliviilud, maks, praetud sibul, ja seened.
Originaalis olid kännuseened, mul oli võtta külmutatud kukeseeni.
Iga kihi vahel krööm soola, pipart ja riivitud muskaati.
Kõik üle kallata rõõsa koorega 20%. Ja eelkuumendatud ahju. Kuna kõik põhiained on eelnevalt kuumtöödeldud ei oel vaja oodata kuni maks muutub kummiseks.
Inspiratsiooni sain 1976 Brestis Inturisti hotellis. Serveriti savipotis.
Grumpy old man
Vasta