Salaami/kuivatus.

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Sky
Postitusi: 2
Liitunud: R Okt 20, 2017 6:19 am

Salaami/kuivatus.

Postitus Postitas Sky »

Tere.
Plaan on kuivatada vorsti ja liha.
õige niiskusega ja õige temperatuuriga.
Aga ma ei sooviks riskida vale hallitusega.
Usa müüb "Bactoferm Mold-600" mida segatakse ja pritsitakse vorstile peale
et valge söödav hallitus kasvama hakkaks.
kahjuks seda üle mere ei saadeta.
Kui kellegil on kogemust või nõu. siis heameelega võtaks.

olen kuulnud et kui kapis kõrval on olemas valgehallitus siis levib teistele ka.
ise mõtlesin et peksan liha salaami vorstiga äkki jääb midagi külge :D


PS: Valge hallitus ehk (Penicillium Nalgiovense)
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Salaami/kuivatus.

Postitus Postitas Välek »

Valmistootelt õiget seent hankida ja paljundada? Pigem konsulteeri lihatehnoloogi ja laboriga. Võid soovida parimat, aga tahtmatult keevitad korraliku mürgi kokku.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Salaami/kuivatus.

Postitus Postitas Beretta »

Kaks soovitust
Esiteks: https://www.amazon.co.uk/dp/140880882X/ ... 31_TE_dp_1
tellisin eelmisel aastal selle raamatu ja ühe metskitsekintsu kuivatasin edukalt talvel jamoni laadseks asjaks.
Teiseks: http://www.saksavorst.ee/toode/starterkultuur-25g-pakk/.
Olen sealt vorstisoolikaid ja nitritisoola tellinud.
Aga see mida oled kuulnud kapis levivast hallitusest on targem ära unustada. Hallitus on küll viimane asi millega, millega katsetada
Grumpy old man
Sky
Postitusi: 2
Liitunud: R Okt 20, 2017 6:19 am

Re: Salaami/kuivatus.

Postitus Postitas Sky »

jah jah katsetama ei hakka.
proovin starter kultuuri.
Ise ei hakka küll leiutama miskit hallitust.

ise loen
http://mattikaarts.com/blog/meat-curing-safety/

palju kasulikku kraami.
Vasta