Liha laagerdamine

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Liha laagerdamine

Postitus Postitas Ats »

Kas olete liha laagerdanud neis vaakumkottides?
https://jahimees.ee/et/vaakumpakendajad ... -lava.html
Kuidas rahule olete jäänud jne...
Pole looma, pole probleemi!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Liha laagerdamine

Postitus Postitas aivar00 »

Ei ole. Siiani laagerdanud külmiku vastavas sahtlis. Viimati oli viimasest ühisjahist 9.12.2017 põdravasika ja lehma praetükid segamini jõuludeni.
ikka lõbusalt
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Liha laagerdamine

Postitus Postitas Välek »

Kui temperatuur kõigub paari miinuse ja mõne plusskraadi vahel, saab kitse laagerdada välitingimustes varju all nahk seljas. Nahk kaitseb liha kuivamise eest. Ligikaudu 2 nädalat kannatas sel sügisel hoida. Tulemus oli super.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Liha laagerdamine

Postitus Postitas aivar00 »

Väleki kirjeldatud variant on muidugi parim. Kusjuures kannatab ka veidi rohkem plusse. Peaasi, et suuri verevalumeid ei oleks ja lahkamisel lasu kohas olevat verd ei ole mööda kõhuõõnsust laiali nühitud või veel hullem veega seest pestud. Selline laagerdamine teeb lihaga imet - väga oluline on lisaks temperatuurile ka värske õhu olemasolu. Maakelder selleks nii hästi ei sobi. Mina olen enne laagerdama jätmist üritanud lasu kohas oleva verevalumi lihtsalt välja lõigata. Lahkamisel verise koha paberrätikuga kuivaks tupsutanud.
ikka lõbusalt
Vasta