Login    
    Registreeri KKK  •  Otsi    

Kõik on UTC + 2 tundi


Ava uus teema Vasta teemasse  [ 187 postitusi ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Postituse pealkiri: konserv
PostitusPostitatud: E Nov 17, 2003 8:45 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
kas keegi on koduste vahenditega teinud põdra konserve( konservi karpidesse) ja kuidas see täpsemalt välja näeb?

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: E Nov 17, 2003 4:58 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1238
Asukoht: Viljandimaa
Kõige lihtsam ja ka odavam tuleb teha põdraliha 0,5 liitristesse purkidesse.
Spetsiaalseid maitseainete segusid saab Pärnust, sellisest firmast nagu A.K. OÜ Maitseained, Lõo 9a 80043 Pärnu, tel. 044 75 970
Selles firmas ka muid vajalike tooraineid nii liha kui ka vorsti tegemiseks. Kilone pakk tugevamaitselist mis me sõbraga kahe peale ostsime maksis 100.- EEK. 500 grammiga saab 100 kg liha valmistada, 2 aastat tagasi ostsin ja siiani on jätkunud.

Tükeldad liha, lisad veits pekki, siis vastavalt kaalule maitseainetesegu(5g/1kg liha kohta), purkidele kaaned peale ja autoklaavi, kuumutad 110 kraadini ning lülitad välja.
Kui õhtul kuumutad siis enne hommikut ära puutu, temp. peab olema langenud alla 50 kraadi, muidu veidi ohtlik avada. Üks jahimees kel nälg näpistas, kõrvetas kubeme ära kui kuum vesi välja purskas, ei saanud 2 nädalat korralikult kõndida. :(

Sinna firmasse saate nii, kui sõidad Pärnust välja Tallinna poole ja enne linnapiiri lõppu tähistava märgi eest keerad vasakule, eramajade vahele, sealt nats otse edasi ca'100m ja siis paremale, pikk madal hoone. Loodan, et leiate :D


Viimati muudetud by Eik T Nov 18, 2003 10:17 pm, muudetud 1 kord.

 Profiil  
 Postituse pealkiri: tänud
PostitusPostitatud: T Nov 18, 2003 8:56 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
mul on autoklaav olemas küll, mahub sinna sisse ca 250 karpi. aga seda pole ma veel seoses elukoha muutusega enda vanast elukohast ära toonud. kuna laupäeval õnnestus lõpuks lasta põdravasikas siis tekkiski see küsimus päevakorda. kuna endal oli mingist vanast ajast karbid alles siis mõtlesin ,et prooviks potis kuumutades ,kas õnnestub? tegin proovi ,kaks karppi, tuli välja küll ja maitses ka hea:) eile tegin siis selle suurema laari ,aga hommikuks ei olnud veel maha jahtunud , kahjuks ei saa maitseelamusi jagada.

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: T Nov 18, 2003 8:48 pm 
Offline

Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm
Postitusi: 5670
Asukoht: Tartu-Võrumaa-Põlvamaa
Olen ka kunagi teinud just 0.5 l purki kala ja liha autoklaavis. Karpi tegemisel on vajalik spetsiaalset riistapuud, millega karbid kinni kaanetatakse. Mina pole, aga kunagi kasutanud spetsiaalseid maitseaineid vaid tunde järgi pannud terapipart, vürtsi, loorberilehte ja soola. Autoklaavi ei tohi minu meelest avada enne mahajahtumist veel sellepärast, et võib purkidel kaaned minema lennutada.
Ikka julget pealehakkamist ja häid maitseelamusi :D

_________________
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: K Nov 19, 2003 9:15 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
mul terve varustus olemas. tegin karpidesse aga keetsin potis. maitsestasin ka ainult soola,pipra ja loorberiga. tegin proovi-pole viga aga kits tuli parem kui vasikas.

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 12:06 am 
Offline

Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am
Postitusi: 230
Kust seda autoklaavi ka soetada võiks ja mis hinnaklassi see jääb ka umbes?


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 8:18 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
ei oska öelda???

endal on juba vene ajast olemas selline suur sisse mahub- kui ma ei eksi siis 250-300 karpi saime kuskilt laboratooriumist kus sellega steriliseeriti neid riistu mis seal kasutusel olid. aga peale selle on vaja ka karbi kaanetajat ,mis sai lastud mingil asjamehel teha. omal ajal sai sellega kõvasti konserve tehtud.

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 8:47 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1238
Asukoht: Viljandimaa
vkx kirjutas:
Kust seda autoklaavi ka soetada võiks ja mis hinnaklassi see jääb ka umbes?


Vaata Kuldset Börsi ja liigu mööda komkasid, ise olen neid seal paaril korral näinud.
Veel parem, pane ise kuulutus Börsi, see ju tasuta, vaata mida pakutakse. :D


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 9:19 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am
Postitusi: 412
Asukoht: I-Virumaa
Kuna autoklaavi pole, olen kasutanud suuremas pajas keetmist (karpe). Ajab asja ka ära.


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 10:46 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
tegingi proovi potis keetes ei tea ainult kas kõik on õigesti ja kas säilvad ka. :?:

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 11:27 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am
Postitusi: 1238
Asukoht: Viljandimaa
Ax1600 kirjutas:
Kuna autoklaavi pole, olen kasutanud suuremas pajas keetmist (karpe). Ajab asja ka ära.


Autoklaavi eeliseks on see, et on võimalik saavutada suuremat temperatuuri ja survet, hoidmaks ära kaante minema lendamist 0,5 l purkidel.


 Profiil  
 Postituse pealkiri: to ax
PostitusPostitatud: N Nov 20, 2003 11:32 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
kui kaua sa oled seal potis neid keetnud ??? ma mõtlen keema minemisest

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: T Dets 02, 2003 4:16 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am
Postitusi: 412
Asukoht: I-Virumaa
Pole küll aega mõõtnud, vist ca 4-5h . Lihtsalt väikesel tulel mulisenud ja kõik, ise ajan sel ajal muid asju. Keedan puuküttega pliidil, mistõttu pole vaja kogu aeg juures kõlkuda, kui tuli otsa saab lasen samas ka jahtuda ja hiljem keldri. Mul säilinud kuni otsa saand (3-4 kuud). Viimati kasutasin ebakvaliteetseid karpe ja kuu möödudes olid allesjäänud rikkis ja koera toiduks. Eks vigadest ju õpita :?


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: T Dets 16, 2003 10:15 am 
Offline

Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am
Postitusi: 174
Asukoht: Saaremaa
Tegin hiljuti ise ka põdrast konservi. Lisasin põdralihale umbes kolmandiku kodusiga.Ja karbikohta 4 tera pipart ja 3 vürtsi. Looeberilehest lõikasin umbes 1 cm riba ja üks viil küüslauku.Soola panin 5 g karbi kohta. Keetsin 3 tundi.Maitse suurepärane,kuid soola oleks võinud olla tiba vähem - 3,5 g ja küüslauku vähe paksem viil. HEAD ISU!

_________________
Egas elevant pole siga!


 Profiil  
 Postituse pealkiri:
PostitusPostitatud: T Dets 16, 2003 10:45 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am
Postitusi: 157
Asukoht: harjumaa
mina panin 5kg. kohta umbes1,5 kg koos kamaraga pekki seda on nii vähe ,et karbis pole aru saadagi , et pekk sees on.

_________________
jaht eesti moodi


 Profiil  
Näita postitusi eelmisest külastusest:  Sorteeri  
Ava uus teema Vasta teemasse  [ 187 postitusi ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Järgmine

Kõik on UTC + 2 tundi


Kes on foorumis

Foorumis on hetkel kasutajad: Ei ole registreerinud kasutajaid ja 1 külaline


Sa ei või postitada uusi teemasi selles foorumis
Sa ei või vastata selle foorumi teemades
Sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
Sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
Sa ei või postitada manuseid selles foorumis

Otsi:
phpBB skin modifed by: Mart
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group