MÄGER

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Retseptid sarjast "Hirmufaktor". Ega siis kõike nahka ei pea panema, kellele auk sisse tehtud. Ei viitsi matta või? :D
Aga tegelikult, mis vahe üldse karu ja mägra lihal olla saab? Toitumis harjumused ju samad.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Kle Feen minuarust nägi see mäger küll rohkem välja nigu meremiin aga mitte hõrgutav :D Aga noh, sa vaatasid seda nülitud kähra ka siukse professionaalse kretinismiga et kõhe hakkas...
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Pole küll mägraretsept aga siia teemasse sobib.
Viimases põdrajahis mehed rääksid kudas mõnikümmend aastat tagasi mehed peale põdrajahti maksa sõid ja peale rüüpasid jahikaaslase pool. Maks otsa sai aga jooki veel oli ja peremees, abihoones pajaga veel liha keetis. Võeti aga sealt siis peale. Pärast mees jummala kuri, kes **** mu koertele keedetud kähriku kallal käind??
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Mägraliha

Postitus Postitas jorr »

Kadunud isa rääkis,kuidas sõja ajal käis sakslaste moonavaruja külasid pidi ringi ja ostis toitu kokku. Küsides ikka sea või põrsaliha.Keegi oli just mägra kätte saanud ja nülginud, müüs sakslasele põrsa pähe maha.Hiljem läks naabrite poole kiitlema, et sai sakslast tillist tõmmata.Naabri vanaisa oli ütelnud, et loll olid et sakslasele õigust ei rääkinud, sakslane oleks mägra eest palju rohkem maksnud,neil pidi mägraliha delikatess olema.Ei tea, kuda praegu on?
noorus on ilus aeg
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Praegu on nii, et kogemata jäi üks hulkuv mäger püssi ette.
Vaatasin, hea moment äraproovimiseks, kutsusin ära.
Sai siis pool tehtud ühtepidi, polnud suurem asi.
Teine pool teistpidi, ei midagi parem, pane maitseid nii või naa. Marineeri, laagerda, või mida tahes.
Keedetud rebasekintsud majoneesikastmes on mägra kõrval delikatess.
Oma järge on siis sellega ootama jäänud veel kährik ja nugis.Siis vist gurmaanitsemisega ring täis.
Kuram, tuhkur ju ka veel! :lol:
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

mäger

Postitus Postitas jorr »

Ää sa nüüd Feenipoisi leivakannika kallale mine, et kõik liha ise teed.Aga tuhkur proovi kindlasti ära kui aint naise käest potti julged selleks küsida.Muide ise pole elus küll mäkra söönud aga kallil vene ajal sovhoosi töökojas praeti ta sakummiks palja soola ja pipraga sepapaja ääsil suure panniga ja olevat väga hea olnud.Mõni mees küll pärast veidi oksendas aga see võis ka viina süü olla. :D
noorus on ilus aeg
tarmo
Postitusi: 143
Liitunud: N Dets 27, 2007 10:16 pm

Re: MÄGER

Postitus Postitas tarmo »

uniclic
Postitusi: 26
Liitunud: N Juul 31, 2008 9:06 am

Re: MÄGER

Postitus Postitas uniclic »

Mäger söödud.
Paar päeva marinaadis ( õli, porgand, sibul, veidi mett, küüslauku ja maitsepuru), veidi fooliumi all ja kiirelt pruuniks. Erilini delikatess ei ole, uuesti vist ei viitsiks....
Noor loom, selle aasta kevadest, rasvane kui ****. Erinevalt harilikult kööki sattuvatest elajatest on mägral kõvasti rasva ka lihasgruppide vahel.
Aga asjast:
naha alt koorisin pegensi maha, sulatasin pliidil veevannis rasva välja.
Kas keegi teab, kuidas seda väidetavalt ravitoimelist kraami kõige paremini säilitada ja millal / kuidas tarvitada?
Vasta