konserv

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Marx 11

konservikarbid

Postitus Postitas Marx 11 »

kus ja millise hinnaga müüakse konservikarpe
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Saaremaal on hinnaks 1.33 ja on täitsa saadaval.
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Autoklaav on tore asi küll. Arvtavasti liigub neid börsis ka. Aga hinna ja kvaliteedi suhe tihti tunda (ma oletan). Enda käsutuses isegi 2 autoklaavi... aga neis klaavitakse ainult söötmeid ja pipetiotsikuid jms laboriträna. Päris huvitav oleks variant kus keegi konservidega kohale ilmub, et nüüd klaaviks :D Kuuma vee väljaviskamine on ka siis suht võõras teema, proge teeb kõik ise ära.
Aga potis tegemisele ja üldse purgikaante maha viskamise teemal - kaanesid pole mõtet kohe peale keerata, need tasub asetada lihtsalt purgile peale, ja järgida, et purk poleks vedelikuga täidetud (mingi ca 2 cm võiks pealt vaba ruumi jääda). Ja 1.5 tundi tasaselt keetes, täiesti piisav. Sõltub muidugi sellest kuidas (ja kas) liha on eelnevalt töödeldud ja mis produkti sellest saada tahetakse. Ja kaanetada nii, et töölaud 75se etanooliga puktaks, kaanetaja jms ka, jälgida et tuuletõmmet poleks. Käed on ka soovitav viinaga pesta (75 etOH). Ja kuumalt kohe kaaned peale ning purk tagurpidi puhtale käterätile (näitab esimesed kaanetamisvead kätte, kui neid on).

Ps. pott täidetakse siis veega nii, et u 3/4 purgist vee all, aga kui on kaaneklambrid, siis võib vett rohkem ka olla, peaaesi, et keeduvett purki ei satuks. ja pott peab ka puhas olema, mis sest, et keetmisel saab see isegi steriilitud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ahjaa... kogu see minu kirjutis põhineb laborikogemustel, igast taimse asja purki ajamisel ning eile sirvisisn mingi 4 raamatut ka läbi (2 neist õpetasid kuidas kala ja liha konserveerimiseks saada :D).

Et augustini ajan kalaga läbi, aga siis on plaanis küll mõni kobras purki ajada. Suurel kopral liha sama palju kui kitselgi, ja söödavaks saab ka selle ilusasti. Ja siis ainult suitseta ja keeda ja konserveeri. Eks ma siis saadan kokkuamisfoorumisse muljeid ka. (forum selles suhtes hea, et mõni loeb seda kirjutist siin ja avastab, et näe, juba september :D ja siis saab kohe järgi uurida, et kuidas välja tuli).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

Postitus Postitas kriss »

minu potis konservide tegemisest on nüüd möödas rohkem kui 4kuud.
võin öelda ,et siiani on väga hästi säilinud. nii ,et saab ka ilma autoklaavita kui väga tahad :wink:
jaht eesti moodi
Kasutaja avatar
serx
Postitusi: 203
Liitunud: N Jaan 08, 2004 1:36 pm

ee

Postitus Postitas serx »

samad sõnad sai kobras konserviks aetud ja möödas juba piisavalt palju aega,........keedetud sai potis.....ca 4 h täiesti söödav veel
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

saarlane kirjutas:Tegin hiljuti ise ka põdrast konservi. Lisasin põdralihale umbes kolmandiku kodusiga.Ja karbikohta 4 tera pipart ja 3 vürtsi. Looeberilehest lõikasin umbes 1 cm riba ja üks viil küüslauku.Soola panin 5 g karbi kohta. Keetsin 3 tundi.Maitse suurepärane,kuid soola oleks võinud olla tiba vähem - 3,5 g ja küüslauku vähe paksem viil. HEAD ISU!


Tahtsin küsida, kui suured sul karbid on. Tahan teha ise 0,5 purki aga ei tea palju maitsestada.
Kas tuleb jaht???
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kuskil ma juba kirjutasin konservist. Ise tegin viimati kitsest ca 2 nädalat tagasi. Kupatasin liha kergelt ära, lõikasin tükki ja karpi. 250 karbi peale 3-4 tera pipart, üks tera vürtsi ja pool loorberilehte. Teelusikas ääreni täis soola (ilma kuhjata). Keetsin veel koduseakamarast puljongi peale. Puljong sai otsa ja panin siis liha kupatamisvett peale. Karbid kinni ja potti keema. Keetsin ca 4 tundi. Maitse tuli väga hea, ilus kallerdis ümber. Keeduveega sulab ainult kallerdis kiiremini ära, kui kamaraveega. Muidugi maitse on nii hea, et kes ei tea ei usu, et kits on. Kamaravette panin muidugi sibulat, küüslaauku ja porgandit maitseks sisse. Niimoodi olen ka metssiga teinud. Tänavu proovin ka põdra tõenäoliselt ära. Metssea konserv on niimoodi seisnud aasta aega keldris ja kui avastati, siis olen tänini elus. Maitse asi nagu öeldakse. :D :D :D
ikka lõbusalt
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

to jahimees

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Karbid on 250 grammised. Ja liha ajsin läbi hakkmasina.Kasutasin kõige jämedamat sõela..
Egas elevant pole siga!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Egas elevant pole siga tõesti, ainult et hakkliha on kotletis parem. Mul veel hambad suus ja tükkis näed ka kui ilus liha on. Muidu äkki külakassid karpi pandud. Samas usun, et kui hästi tehtud siis hamba all ei urise. Muidugi kellele ema kellele tütar. Maitse asi. Hakklihana tuletab vana vene kroonu tušonkat meelde.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Hakkan täna tegema näis kuis õnnestub, liha ajasin juba eila masinast läbi.
Kas tuleb jaht???
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Tegin sügavkülma enne põdrahooaega vanast lihast tühjaks. Panin tsipa seapekki juurde ja ajasin kõik põdrad, sead, koprad ja sokud hakklihamasinast poolkülmand peast läbi kõikse jämedama sõelaga, siis soola ja pipart peoga suurde, segasin ära, proovisin maitset , panin veel maitseaineid juurde, proovisin maitset, toppisin pooleliitrilistesse keeratava kaanega purkidesse (2 ring, vanad keedetud kaaned), kinni ja autoklaavi. Siiani pole midagi juhtunud, nagu alati :lol:
Viimati muutis honkomees, N Sept 30, 2004 8:13 am, muudetud 1 kord kokku.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Kogu nende nõuannete järgi tegin siis elus esimese autoklaavi täie liha ja toodang õnestus 100%, ei läinud ükski purk puruks ja maitseomadused olid ka väga hääd (b) (y) (kui siis natukene soolane oli see purk mida proovisin).
Kas tuleb jaht???
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kas sa Jahimees konservi alla ka ikka midagi proovisid? :lol: :lol: :lol: Siis tuleb ju päris õige värk välja, kui konservi "sea" moodi ei söö. Aga samas kui toidu sisse paned, siis pärast vähem soolamist.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

aivar00 kirjutas:Kas sa Jahimees konservi alla ka ikka midagi proovisid? :lol: :lol: :lol: Siis tuleb ju päris õige värk välja, kui konservi "sea" moodi ei söö. Aga samas kui toidu sisse paned, siis pärast vähem soolamist.

egas asjata eelmises postituses ei olnud (b)
Kas tuleb jaht???
Vasta