Metssearibi

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
achtung
Postitusi: 102
Liitunud: E Okt 19, 2009 7:31 am

Metssearibi

Postitus Postitas achtung »

Tere! Mida suupärast ja pidulikku saaks elektriahjus malmpotis ribitükist küpsetada? Ehk on kellegil mõni hea soovitus? Omal kogemusi nagu vähevõitu... :M :M
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Metssearibi

Postitus Postitas TiitR »

Pidulikku ei tea, kuid ise olen (õigem oleks öelda, et naine on :oops: ) teinud klassikaliselt, et liha eelmisel ööl külmkappi (koos potiga) erinevate maitseainetega ja köögiviljadega (porgand, kaalikas, kartul, jms) seisma ja järgmine päev lisab (olenevalt lihakogusest) vett ja seejärel praeahju. Temp. 200C ja nii, olenevalt looma vanusest ja lihakogusest, 2,5..4 tundi podiseda (jälgida kindlasti, et vesi/leem otsa ei keeks). Kui tahad, et köögiviljad natuke krõmpsumad jääksid, lisad need hiljem lihtsalt.
achtung
Postitusi: 102
Liitunud: E Okt 19, 2009 7:31 am

Re: Metssearibi

Postitus Postitas achtung »

Tänud!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Metssearibi

Postitus Postitas kakuke »

Kui juhuslikult peaks leiduma põdrapuljongit, siis eelnevalt pruunistatud ja puljongis hautatud põrsaribi viib keele lausa all. :)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Metssearibi

Postitus Postitas hundikütt »

Searibi on üks ütlemata hea lihatükk ja seda kannatab teha igat moodi.Mulle meeldib üks lihtsamini tehtavaid toite-soola ribi ahju kartulitega.Paned pestud ribitükid ööpäevaks kerge soola alla.Enne ahju panemist pesed soola maha ja kogu lugu,veidi vett alla ja kuuma.Hiljem lisad kartulid,porgandid ,kell meeldib,siis ka mõned poolitatud sibulad.Hapu kurk ja klaas keefiri prae juurde teevad asja ainult paremaks (y)
Vasta