ulukiroad, kaasaegne toit metsast (lena holmsäter)

Siin võiks jagada muljeid jahindusalasest kirjandusest ja anda infot erialakirjanduse kohta.
Vasta
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

ulukiroad, kaasaegne toit metsast (lena holmsäter)

Postitus Postitas jorr »

No tuleb neid toiduraamatuid nagu"vändrast saelaudu", üks ikka põnevam kui teine.Millegipärast suurem jagu ikka väljamaa omad, pikad traditsoonid taga vist.Endale tundus, et üldiselt lihtsalt tehtavad asjad aga mittejahimehe poolt kirja pandud ja meie oludes ulukeid nagu rohkem mis hamba alla lähevad.
Vaja ikka Feenipoissi torkida, ehk teeb kiiremini selle kodumaise kokaloo ka valmis.Ise laseb ise küpsetab ja lõpuks veel ise sööb, ning Ülikool läbi trambitud.Tema käest peaks saama seda "õiget" ja just meie seedimisse sobivat.Aint veinimajandus meil kehval järjel, midagi nagu on sõstar, õun ja puskar aga kas nad ulukiroogadega sobivad?? Ei taha see meie rahvas mitte viinamarja kasvatada, ikka vili ja kartul. :roll:
noorus on ilus aeg
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Jorr, korralik rukkihansa käib küll ulukilihaga kokku, õigemini paljude roogadega :lol: Ainult hansal see viga küljes, et võib nõrgema kondiga mehepoja kiirelt maha murda, kui palju teist manustada seespidiselt :wink: Samas meie oludesse sobiks see külmarohuks rohkemgi kui uhkes pakendis Jägermeister.
Kaugemalt tulnud jahikülalised on küll meie kandi meistrite tööd kiitnud, mõni mees on peale esimest punnsuutäit ka õhku ahminud tükk aega :wink: Ainult aja möödudes hakkab meistreid vähemaks jääma, kes hüva kraami teha oskavad.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

ulukiroad

Postitus Postitas jorr »

Jah, seda jooki oskan ise ka teha ja vahepeal oli nagu juttu kuulda, et muutub avalikuks.Kui õigesti teha on tõesti hüva rüüp. Viga vast selles, et me nüüd selle pagana öiro all ja kõigi pilgud rohkem sinna pööratud, seal see taevamanna ja paradiis.Siin on sul küll õigus, et vanad meistrid vajuvad aga mõnes kohas ikka jääb vanarahva oskus alles.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Sa jorr tee pihlakast veini (väga hea, kui 2 aastat laagerdub, siis ei võta takka puristama :oops: ), samuti hea mõnusa veidike soolaka mekiga rabarbrivein (ise ei ole teinud, sest suhkrut läheb maru palju). Samuti kasvab meil valge sõstar, millest soomlane Elisee vahuveinigi teeb. Ning külmal kargel talveõhtul mina küll miskit väljamaa glögi ei taha. Meite mustsõstar kordi parem. Ja lisaks ka see nn. hansanaps. Sobib teha ka poe valgest viinast:
1l napsu; 1 väiksem loorberileht; 3-4 tera vürtsi; 1 kuhjata supilusikas suhkrut; 1 tl musta tee puru; tunde järgi lisa veel ürte (olen pannud põhiliselt aniisi, võid ka kadakamarja panna). Lase 2-3 ööpäeva seista aegajalt loksutades, et paremini seguneks. Siis kurna läbi marli, et sodi välja saaksid ja anna minna. Meitel üks mõnusamaid "jahimehe" napse.
Samas ise olen ka köömne "fänn". Pane 0,5 l napsu sisse üks väikse kuhjaga teelusikas köömneid, aeg-ajalt loksutades hoia ka 3-4 päeva ning ka mõnus asi valmis.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

See rootlaste värk on juba suht aastake tegelikult poelettidel olnud, (või natukene vähem). Seega, ei uut midagi. Ma siin võtan asja rahulikult, kui saan valmis, siis on valmis e. asi lükkub natukene edasi, pole olnud mahti kirjutamismaratoni teha. Kui aus olla, siis on vaja veel kirjutada ainult selliseid suuremahulisi eeltöid nõudvad peatükid, selles asjas hakkan ka kusagile juba jõudma. Piltide teema on üks valupunkt, ja siis vorsti teema, ja grillima peaks ka rohkem, eks pärast seda näis.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta