keeritsuss

Põevad metsloomad mitmesuguseid haigusi ja siin saab nendest juttu teha.
krokodill
Postitusi: 3
Liitunud: P Mai 16, 2004 4:06 pm

keeritsuss

Postitus Postitas krokodill »

Kas keegi oskab öelda kus Tallinnas saaks kontrollida(ja kui palju maksab) kas on keeritsuss sees.
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Vet. inspektsioon või muu lähedase nimekujuga asutus toimetab seda asja. Löö aga tel. raamat lahti, helista, täpsusta!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Samas kui on olemas mõnel sõbral või tuttaval mikroskoop saad ka ise vaadata.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

http://www.vet.agri.ee/

Hinda ei mäleta aga tehakse seal kindlasti.
Mõnus Mäger
Postitusi: 35
Liitunud: E Juul 18, 2005 2:08 pm

Postitus Postitas Mõnus Mäger »

aivar00 kirjutas:Samas kui on olemas mõnel sõbral või tuttaval mikroskoop saad ka ise vaadata.

Kas oskad ka öelda kui võimas see mikroskoop peaks olema. Ja veel, et kas keegi oskab öelda milline see ussiraisk välja näeb "luubi" all.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Siin siis mõned harivad pildid Trichinella'st ehk keeritsussist, lihastes tsüstid hästi näha ka.


Pilt
Pilt
Viimati muutis Eik, T Aug 16, 2005 11:25 am, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Pilt
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Valgusmikroskoobiga peaks olema näha. Koolitusel näidati meile pilti preparaadist, millel olid kapslid isegi silmaga näha (400 kapslit grammi liha kohta). Vaatan, et siin on mõned prepsid värvitud, nt see sinine, üldiselt on aga nii, et pilt peaks olema ikka selline roosakas või pruunikas... või üldse kahvatut tooni. Vastavalt siis preparaadi paksusele ja selle omadustele. Preparaat tuleb teha piisavalt õhukene, et sellest valguskiired läbi läheksid. Nagu pajatati, siis proovid on soovitatav võtta mälumislihastest või liigeste juurest olevatest lihastest... alles siis (kui pea läheb süldiks ja kondid puljongiks ;) ) vahelisasest. Tavaliselt uuritakse läbi u 50 g liha. Nagu mulle mulje jäi, on ühe prepsi kaal u. 1 gramm. Nii, et uurimist on. Võimalik on liha eelnevalt lagundada pepsiini ja soolhappe abil ja siis on liha ka kapslid lagunenud ning näha on juba pahalased ise.
Ja kokkuvõtteks võib öelda, et kui just mäkra sööma ei lähe, siis enamikul trih. ohtlike loomade loa tagastamisega kaasneb ka vet. tõendi kohustus. Nii, et parem on ikkagi liha proovide võtmiseks kontrolli viia. Njaa... kui just on luba, mille alusel loom lasti, olemas (eks on sedagi küsitud, et kui kaua peab külmutama või kuumutama, et oleks kindel süüa) :P
Viimati muutis Feen, E Juul 21, 2008 11:19 am, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Tsitaat:

Ravivõimalused

Tulemuslikku ravi ei ole. Kui teatakse, et patsient on 24 tunni jooksul söönud keeritsusse sisaldavat liha, tehakse nädalane ravikuur.
Ägedas staadiumis on vajalik voodirežiim ja põletikku alandav ravi, raskematel juhtudel kasutatakse põletiku allasurumiseks hormoonravi. Ägeda staadiumi möödumisel tavaliselt rohkem ravi pole vaja.
Ennetamine

Oluline on reeglipärane ja hoolikas liha kontrollimine ning see, et sigadele ei söödetaks toorest liha.
Ussi vastsed surevad, kui liha külmutatakse alla -15°C vähemalt 20 ööpäeva või küpsetatakse vähemalt 77°C juures.
http://www.inimene.ee/pages.php3/06?hai ... %3C%2Fa%3E
bighornet
Postitusi: 414
Liitunud: P Jaan 30, 2005 6:16 pm

keeritsuss

Postitus Postitas bighornet »

võibolla kohatu või asjatu, kuid prae tegemisel on paraja praetüki sisu seest termomeetriga mõõtes mitmeid tunde ca 78 kraadi. Seega, mitu tundi näiteks küpsedada konkreetselt, et välistada ebakvaliteetse analüüsi tulemusel nakatumist (kui sest enne juttu pole olnud!)?
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Postitus Postitas smurf »

Tallinnas saab liha proovi teha Väike-Paala 3 vet.ameti laboris ,maksab 120 eeku.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Üldiselt pidada olema nii, et kui praad on korralikult läbi küpsetatud (nagu bighornet ütles, et paar tundi 80 kraadi ligi), mitte inglispärane "well-done", kust lõigates verd silma pritsib, siis ei tohiks ka nakatumisohtu enam olla.
Kasutaja avatar
soobel
Postitusi: 117
Liitunud: E Dets 13, 2004 11:27 am

Postitus Postitas soobel »

Oskab keegi öelda kui pika aja pärast tekivad tervise häired peale nakatunud liha söömist,kuuldavasti pidid tekkima meeletud lihase valud.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Selle kohta öeldi seda, et inimesed on selles suhtes erinevalt tundlikud... erinev immuunsus jne. Mõni pidi siis ära surema, mõnel lihtsalt väga valus, mõni ei pane eriti tähelegi... üldiselt olla sarnasus gripi sümtomitega, ja kui ei oska aimata, et tegemist keeritsussiga, võib arst anda gripirohtu hoopis :D Valud on ka... nõrkus, palavik. Üldiselt on nii, et kui larvid kapselduvad ja olukord surmaga ei lõpe, sisi on lihasevalud pidev teema. Aga sümptomite ilmumiseks... hmm... vot, seda ma nüüd enam ei mäleta. Aga mul on selline tunne, et nädala jooksul peaks asi selge olema.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Nädal-kaks siis on selge kas oled pihta saanud või mitte, et ei pea eriti kaua teadmatuses viibima.
Vasta