Padruni pikkuse mõõtmise lahendasin järgmiselt. Võtsin pressitud, sütikuta kesta ja käiasin maha hülsi krae, et lukul poleks kuskilt kinni hakata. Järgmisena saagisin hülsi kaela mõlemale poole sisse vahed. Panin hülssi kuuli, mille COLi tahan mõõta (kuul peab hülsi kaelas liikuma, kuid mitte kergelt) ning padruni pessa. Lukk kinni ja sisuliselt on õige COLiga padrun valmis. Lukk lahti, ja ettevaatlikult puhastusvardaga raua suudme poolt aidates padrun välja ( hea kui varda ots on sisemise keermega e. "emane"). Nüüd mõõtsin tulemuse nihkkaliibriga ära ja valmis ta ongi. Veel tasub jälgida kui palju on vindi harjad kuulile jälgi teinud ja vajadusel padruni pikkust selle võrra korrigeerida. Mina küll seda teinud ei ole, õigemini olen aga tulemus halvenes.
Kes jälle nii palju vaeva näha ei viitsi saab õige jubina
siit. Sellel on küll minu arvates see viga, et erinevad kuulid (isegi samad kuulid erinevas kaalus) on erineva koonusega ja sellest tulenevalt erineva COL-iga.
Veel üks asi, mina enda rauast 550 rohuga pole saanud rahuldavalt jooksma ühtegi kuuli 150 grainist kuuli. Kolisin kogu krempliga 540 peale. Hetkel Barnes BT 125g, TSX 150 ja TTSX jooksevad ühte auku. 180 grainisega sain TSX ka ühte auku jooksma, kuid 21 cm allpool praegust tabamispunkti e. vertikaal on praktiliselt paigas aga tabamus 21 cm allpool 100 m peale e. kasutu. Pole veel 540 ga 180 jõudnud katsetada.