4. leht 4-st

Postitatud: E Sept 19, 2005 2:00 pm
Postitas bõrr
Oi, tänud, ühesõnaga kraapida-kraapida-kraapida - suurepärane :)
Kuid mida tähendab pikeldama? Ma pole ise üldsegi mitte jahimees ja seepärast ei tunne ka termineid. Kui see on midagi olulist, mida nahaga tehakse (peale kraapimise muidugi) siis tahaksin sellest lähemalt kuulda.

Postitatud: E Sept 19, 2005 2:13 pm
Postitas baddmann
Pikeldamine = ingl. k pickeling = marineerimine

Postitatud: E Sept 19, 2005 11:57 pm
Postitas Mart
mosse kirjutas:Kõigepealt kraapida, siis võib soolata. Pärast soolamist võib jälle kraapida ja siis leotada ja siis kraapida ja pikeldada ja kraapida ja parkida ja kraapida.


No niipalju nüüd ka vaja ei ole :D .Nahastad looma ,puhastad naha ja siis soola,hiljem marineerimise käigus puhastad veel korra,et marinaad sügavamale sise läheks ja rohkem pole tarvis,õigemini ei tohigi ,kui tehnoloogiat silmas pidada.

Postitatud: T Sept 20, 2005 5:32 pm
Postitas puukoi
Ja kui me oleme kõik selle ära teinud, jälgides õpetusi, soovitusi, jääb veel üks küsimus - mida me selle kenasti pargitud nahaga peale hakkame! Mul panid koid selle ilusa, suure rebase, suure vaevaga pargitud naha lihtsalt nahka! Lõpp ilus, kõik ilus!

Küsimus

Postitatud: E Juun 26, 2006 1:43 pm
Postitas gaz69a
Milles võib viga olla, kui minul juba teist aastat järjest selle parkimiskomplektiga parkides kõik rebase nahad nässu on läinud (karv maha tulnud)???

Postitatud: E Juun 26, 2006 3:02 pm
Postitas Mart
Siis oled kusagil lihtsalt tehnoloogiliselt midagi väga mööda pannud.
Ainus kord, kui karva natuke maha on visanud oli sügisese kitse nahaga. seal siis oma viga , nahk kilekotti ja unustasin teise auto pakiruumi järgmise päevani ja hiljem sealt volditud kohast ajas karva maha ju siis lihtsalt läks nahk sealt kohast käest ära.
Jälgima peab pH taset marineerimisel, ka seal võib vigu teha.
Ja kunagi ära ületa nahkade parkimislahuses hoidmise aega.
Nahku peab ka aegajalt lahuses liigutama, et ained pääseksid igasse naha piirkonda.
Ja ikkagi on kõige tähtsam naha esmane käsitsemine, siis kas kuivatamine või soolamine (veri ka korralikult maha pesta).