Login    
    Registreeri KKK  •  Otsi    

Kõik on UTC + 2 tundi


Ava uus teema Vasta teemasse  [ 135 postitusi ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Sõnum
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: N Okt 10, 2019 9:46 pm 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3229
Asukoht: raplamaa
Kas sa tahad osta 350 kg/h tootvat ning 3 faasilist elektrit tarbivat masinat? Maitse asi muidugi, kuid kui sa just lihatööstust avada ei taha. Need poolakate Hendid toimivad väga hästi. Soovitan valida selline hakklihamasin, millisel on olemas reversi lüliti. Mul on näiteks juhtunud pehme liha sees olema kuul. Lihtsalt kondistamisel ei märganud.

_________________
ikka lõbusalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: T Okt 22, 2019 9:28 pm 
Offline

Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm
Postitusi: 5685
Asukoht: Tartu-Võrumaa-Põlvamaa
aivar00 kirjutas:
...
Seal kõiksugu köögitehnikat müügil. Hakklihamasinast ostaksin endale näiteks selle: https://www.beeketal.de/amazon/fritteus ... n_484_1355

Suured tänud Aivarile soovituse eest. Mäletan, et kui sai soetatud kunagi Stollar, siis see tundus selline maru äge asi olema, aga võrreldes tänase masinaga karjus ikka oma suurte kW juures nagu haavatud venelane, aga jõudluse mõttes oli ikka võrreldes tänase masinaga mannetu tegelane. Loodan, et kestab ka.


Manused:
received_461027834594971.jpeg
received_461027834594971.jpeg [ 107.24 KB | Vaadatud 90 korda ]

_________________
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: K Okt 23, 2019 9:48 pm 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3229
Asukoht: raplamaa
Tegelikult see ongi huvitav asjaolu, et nn. kodumasinad on vingete kW aga reaalsuses täiesti mannetud. Pealegi metallist sisu asemel ikkagi plastist reduktoriga. Stollaris, mida kunagi kiitsin olen antud hetkel täielikult pettunud. Ideaalne hakklihamasina hakkemehhanism peaks olema 2 tera ja 2 restiga, kuid reaalsuses teeb ka 1 tera ja restiga masin töö kenasti ära. Ja rest mitte 3 vaid ikka 5. Vaadake kasvõi turul müüdavat hakkliha - peenike nagu pasteet. Minule isiklikult selline hakkliha, kus lihatükke tunda ei ole ei meeldi. See ongi näiteks huvitavaks põhjuseks, miks lihakarnis minu tehtud hakkliha eelistati.

_________________
ikka lõbusalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: N Okt 24, 2019 10:19 am 
Offline

Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm
Postitusi: 5685
Asukoht: Tartu-Võrumaa-Põlvamaa
Ja mis mulle veel uue masina puhul meeldib, on see, et kõik pesemist vajavad osad on roostevabast, mitte alumiiumisulamist. Viimast ei kannata nõudepesumasinas pesta ja kui pesta, siis tõmbab peale pesu imeliku oksiidikihi peale, mis määrib.

_________________
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: N Okt 24, 2019 12:13 pm 
Offline

Liitunud: N Juuli 08, 2010 4:40 pm
Postitusi: 288
Ostsin septembri lõpus Jääger-onilines loetu ja kiitmise põhjal Stollari, nüüd imestusega loen, samad vennad kommenteerivad, et nadi teine? Mida arvata :?: :M


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: N Okt 24, 2019 3:19 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm
Postitusi: 2252
Asukoht: Pärnumaa
:lol: Ära arva midagi!Ma tegin sama moodi Aivari jutu järgi.Kui sadade kilode kaupa ja iga päev liha läbi ei aja siis on Stollar hea masin küll.Ja kui müra liiga suur on,tuleb vändaga riista juurde tagasi minna :wink:

_________________
Naine võib olla,koer peab olema!


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: N Okt 24, 2019 7:41 pm 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3229
Asukoht: raplamaa
Tormis - Stollar on kodukasutajale paras- teed korra või 2 kuus oma 10 kg hakklihaks ja OK. Kui aga pead näiteks 100 kg korraga läbi ajama, siis Stollar läheb suitsema. Ma lihtsalt teen ise tellimuste peale vorste-sinke. Kui sul on vaja hakklihaks teha näiteks 1 põder või lihaveis, siis selleks ei pea suurt nn. lihahunti ostma. Säherdused masinad nagu mainisin ja ka Kakuke ostis on tegelikult sellisele suurema kokkamisvajadusega inimesele parem. Või ka jahimajja - 1-2 põtra hakklihaks teeb ilma probleemideta.

_________________
ikka lõbusalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: R Okt 25, 2019 12:48 pm 
Offline

Liitunud: N Juuli 08, 2010 4:40 pm
Postitusi: 288
Eks see natuke provotseeriv küsimus oli, meil on jahimajas vana nõukaaegne tööstusvoolu pealt hakklihamasin suuremate koguste jaoks. :lol:


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: R Okt 25, 2019 9:41 pm 
Offline

Liitunud: K Juuni 16, 2004 2:09 pm
Postitusi: 3229
Asukoht: raplamaa
No siis ju OK. Need nõuka aegsed masinad on hästi vastupidavad, kuid hirmus rasked ja ebamugavad puhastada. Tööd muidugi teravate nugade ja restidega teevad flirigaanselt. Tavalisel kodukasutajal ei pruugi olla näiteks korteris 3 faasi- seega juba too ebasobiv faktor. Lisaks kaal - kunagi restaureerisin ühe nõuka aegse masina. Uued laagrid, simmerid ja reduktori tihend+õli. Sai teisega mitu aastat toimetatud, kuid pesu ja transportimine oli ülimalt tüütu. Mul näiteks on 380V pistikud õues + garaažis aga toas ei ole. Pesuks kasutada nõudepesumasinat- praktiliselt võimatu kuna masina restide korpus lihtsalt hirmus raske ja suurte nn. õnarustega. Praegune terve masin kaalub vist 16 kg - praktiliselt sama palju kui nõuka aegse masina nn. lihamehhanism. Ja jõudlus 200 kg tunnis muidugi kirjade järgi. Kui keegi suudaks tükeldada lihakeha nn. pika ja terve ketina, siis tõenäolisest see nii ka oleks. Mina olen kondistamisjärgselt lihatükke masinasse toppides suutnud saavutada tootlikuse ca 150 kg tunnis. Kondistamisel tekkivad väikesed lihatükid lihtsalt ei kuku masina kõrist teo sisse vaid kipuvad kleepuma seinte külge. NN. pulgaga lükkamine on aga lisaaeg. Kui aga kondistad ise, siis saad lihatükke lõikuda piklikumaid ning see annab kiiruse osas suure efekti.

_________________
ikka lõbusalt


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: L Okt 26, 2019 8:49 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm
Postitusi: 1407
Asukoht: Tallinn, Raplamaa, Pärnumaa
Siin on läinud segamini 2 asja. Kodutarvitaja, kes teeb oma põdraportsust hakkliha. Ja oleme ausad, masinasse ainult need tükid, mis ei lähe külmikusse kirjaga praad, käristus, stoganov etc.
Teine asi on teha äriks või kogu jahtkonnale. Esimesel juhul piisab Stollarist. Ja ilmselt saaks hakkama ka mingi no name-iga( kui kaua, see on ise asi). Aivar peab ilmselt karni ja seal ka vaja järemaid vehkeid. Nii et ei maksa foorumi viimaseid mohikaane hulluks ajada.

_________________
Grumpy old man


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: P Okt 27, 2019 6:01 am 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: P Märts 14, 2004 4:13 pm
Postitusi: 2945
Asukoht: Kagu-Eesti
Beretta kirjutas:
Siin on läinud segamini 2 asja. Kodutarvitaja, kes teeb oma põdraportsust hakkliha. Ja oleme ausad, masinasse ainult need tükid, mis ei lähe külmikusse kirjaga praad, käristus, stoganov etc.
Teine asi on teha äriks või kogu jahtkonnale. Esimesel juhul piisab Stollarist. Ja ilmselt saaks hakkama ka mingi no name-iga( kui kaua, see on ise asi). ...

Kodutarvitaja teeb lisaks põdrale (mõni mees ostab endale terve põdra seltsist) hakkliha ka hunnikust kobrastest, kitsedest (keda sel aastal määriti pähe a 5 tk iga ka mitteaktiivse jahimehe kohta) jms. St et mõnikümmend kilo peaks masin ikka suutma jutti läbi lasta. Ja ega peale sea teistest loomadest väga praadi etc teha taha, hakklihakski peab hunnikus seapekki kõrvale ostma.
Olen ka ise mõelnud korralikuma masina ostmise peale, kõrva taha pannud jutte Stollarist ja temast parematest. Aga see veneaegse katkimurtud vändaga masina asemele kiiruga külapoest ostetud no-name vist Severini masin käib oma 10 a ja ei taha ära surra. Kisab küll aga töötab ...

_________________
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: P Okt 27, 2019 11:19 am 
Offline

Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm
Postitusi: 5685
Asukoht: Tartu-Võrumaa-Põlvamaa
Ma laseks Stollariga siia maani edasi, kui see vaid elus oleks. Ja ei ole ja ei plaani ka hakata lihakarni pidama. Uut masinat soetades, tundus lihtsalt loogiline olevat, panna Stollari rahale 100 juurde ja võtta kobedam ning mitte astuda teist korda sama reha otsa. Samas mine sa tea, äkki leidsin lihtsalt järgmise ja kallima reha? :lol:

_________________
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: P Okt 27, 2019 2:57 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm
Postitusi: 1407
Asukoht: Tallinn, Raplamaa, Pärnumaa
Õigust räägid, Kakuke. Kui Sind on korra Stollar petnud siis ei tasu teist korda ette võtta, see oleks nagu vene keeles avoz protjänet. Ühe no name masina lasin mädarõika juurikaga ribadeks. Õnneks oli Alis vastav hammasratas olemas. Stollariga täna tegin 4,4 kilo liha. Panin stopperi käima- kulus 4 minutit. Mõni noorem mees oleks ilmselt kiiremini liigutanud. Kuni saba ei anna, võin selle juurde jääda.

_________________
Grumpy old man


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: P Okt 27, 2019 6:39 pm 
Offline
Kasutaja Avatar

Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm
Postitusi: 2252
Asukoht: Pärnumaa
Aga kuhu kiiret? :wink: Lõpp on kõigil üks.

_________________
Naine võib olla,koer peab olema!


 Profiil  
 Postituse pealkiri: Re: Hakklihamasin
PostitusPostitatud: P Okt 27, 2019 7:45 pm 
Offline

Liitunud: R Juuli 24, 2009 7:26 am
Postitusi: 69
Asukoht: Läänemaa
Hakklihamasinast. Ausalt.
Aivar, Unger tüüpi masinatel toimub liha hakkimine (peenestamine) selliselt nagu Sinu soov, kõigepealt neerurest, siis kahepoolne nuga, suurema avaga rest, kahepoolne nuga ja lõpuks väiksema avaga rest vastavalt soovile. Muidugi jälgige, et I rest oleks suurema avaga, kui II :D Peenikest liha ta uuesti jämedaks ei tee. Meil tavaliselt kasutusel Enterprise süsteem, kus nuga ja siis rest. Kvaliteetse hakkliha saad, kui ajad massi kaks korda läbi. Kellel võimalus proovige ka 5 mm veel suuremat resti. Ise kasutan konservi tegemisel 10mm. Sellisest hakklihast teeb naine isegi süüa. Kui võimalik soetage juurde erinevaid reste, ka neerurest.


 Profiil  
Näita postitusi eelmisest külastusest:  Sorteeri  
Ava uus teema Vasta teemasse  [ 135 postitusi ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Kõik on UTC + 2 tundi


Kes on foorumis

Foorumis on hetkel kasutajad: Ei ole registreerinud kasutajaid ja 1 külaline


Sa ei või postitada uusi teemasi selles foorumis
Sa ei või vastata selle foorumi teemades
Sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
Sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
Sa ei või postitada manuseid selles foorumis

Otsi:
phpBB skin modifed by: Mart
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group