Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
AndresR
Postitusi: 187
Liitunud: L Aug 25, 2007 5:16 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas AndresR »

Rõõm kuulda,lähen ise homme hommikul lihatööstusesse liha viima.Lasen kah konservi teha. Loodan et tuleb kah hää kaup:)
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Feen »

Viljandi lähedal :roll: saanud väga head kitsevorsti (grillvorst). Kindlasti soovitan.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
uralets
Postitusi: 60
Liitunud: R Okt 13, 2006 10:49 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas uralets »

Teist aastat järjest sai Viljandi lähedal kitsevorsti juustuga tehtud.Paremat pole kuskilt saand!
sulgpall on parem kui keks
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Feen »

Kas keegi Viljandi lähedal toorvorste ka lasknud teha? (kunagi, vist oli foorumlaste rebasejaht) olid lambasooles (vist) peenikesed vorstid, mida väga hea praadida oli ja maitsesid head. Äkki olid need ka Viljandi lähedal tehtud?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas tony »

Saslõki vorsti lasknud teha.Kui pikalt küpsetada,siis väga head.
Kasutaja avatar
AndresR
Postitusi: 187
Liitunud: L Aug 25, 2007 5:16 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas AndresR »

Sain lihatööstusest konservid ja vorstid kätte :D SUPER!!!!! Soovitan ka teistele (y)
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Eraser »

AndresR kirjutas:Sain lihatööstusest konservid ja vorstid kätte :D SUPER!!!!! Soovitan ka teistele (y)


Viimane jaht saime õllevorsti, mitteüht halba sõna ei ütle!
Suitsutalle saime kätte. Taaskord super (y) (b)
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas TiitR »

Eraser kirjutas:
AndresR kirjutas:Sain lihatööstusest konservid ja vorstid kätte :D SUPER!!!!! Soovitan ka teistele (y)


Viimane jaht saime õllevorsti, mitteüht halba sõna ei ütle!
Suitsutalle saime kätte. Taaskord super (y) (b)

Andresega sama partii ja eriti hea maitsega tundub olevat juustuga suitsuvorst. (y) ..Kuid põdra konserv on natuke liiga pudruks lastud, aga maitse hea...kui nüüd natuke lihatööstust arvustada.
Kasutaja avatar
AndresR
Postitusi: 187
Liitunud: L Aug 25, 2007 5:16 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas AndresR »

Minuarust on konserv ka OK (y)
Matukas
Postitusi: 1
Liitunud: T Juul 20, 2010 10:47 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Matukas »

Kas keegi oskaks juhatada kuidas sinna Karula lihatööstusesse saaks? Kaardilt ei leidnud kahjuks sellist kohta. Kui keegi oskab kaardile mingi täpikesegi märkida oleks tore. Kasvõid koordinaadid, saab gpsi sisestada. :)
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Joosep Käba »

Trükid aga otsingusse(kasvõi kuugel mu pärast) sisse Karula Lihatööstus ja mure otsas.
Muidugi ei maksaks kohe gps ja lihahunnikuga ukse taha sõita. Ennem oleks kaval helistada ja kokku leppida.
Kellamees
Postitusi: 161
Liitunud: K Mär 23, 2005 2:54 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Kellamees »

Lugupeetavad. Kas võiksite soovitada vorstitegijat Tartu lähistel. Tegemist on väikese koguse kitselihaga, ~15kg.
Noor jahimees!
Postitusi: 92
Liitunud: K Aug 19, 2009 9:33 am

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Noor jahimees! »

Kellamees kirjutas:Lugupeetavad. Kas võiksite soovitada vorstitegijat Tartu lähistel. Tegemist on väikese koguse kitselihaga, ~15kg.


Minu isiklik arvamus on selline, et Sa pead veel ühe kitse maha laskma või siis mõne teise looma, kuna seda liha on niivõrd vähe, et vaevu keegi tahab nii vähe liha korraga ära teha. Aga Sa proovida võid ikkagist, kuna ise ei ole tartu kandi mees siis soovitata ei oska kus tehakse paremat ja maitsvamat vorsti jne. Annan sulle ühe lingi, kus tegelelatkse lihaga. Vali mis Sulle on sobiv! http://infotelefon.ee/?action=otsiTegev ... piirkond=3
Paremat kohta ei tea, kui Mets!!!:)
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Feen »

Alla 20 kg ei taheta kusagil võtta. Eks see Tartu lähedal ole ka nii ja naa, vist otseselt Tartumaal polegi head kohta kuhu mine ja vii.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Re: Sooviksin lasta teha mõned vorstid - aga kus

Postitus Postitas Sarvik »

üks veice kommentaar/selgitus selle nn. tõmbamise suhtes

juhuslikult olen omal ajal epas ka lihatehnoloogia eksami ära teinud....ja siit siis mõned vorstitegemise teoreetilised teadmised :lol:

1. kõikidesse vorstisegudesse lisatakse lisaaineid....näit. 0,1...1,0 g nitritit per 10 kg....ühelt poolt tagab see intensiivse punase värvi, aga mis oluliseim ....tõstab liha veesidumisvõimet... igale vorstimassi segule lisatakse vett...keeduvorstile isegi 30...40 l per 100 kg liha ...suitsuvorstisegudele vähem, sõltub retseptist ja sõltub ka muudest lisaainetest, näit toidufosfaadist mis klassikas oli tegelikult jahvatatud kamar...(täna selles ei maksa enam nii kindel olla :lol:)

2. rusika reegel on et 100 kg lihast saab 130 kg keeduvorsti või 70 kg klassikalist täissuitsuvorsti (see aeg siis moskva täisuits, retseptis järelvalmimine 2 nädalat enne realiseerimist)

3. nüüd meil enim tehtav nn. poolsuitsuvorst ongi selline poolpeeretus veesisaldumise mõttes

4. poolsuitsuvorsti väljatulek sõltub siis:
4.1. vee ja lisaainete kogusest vorstisegu retseptis
4.2. suitsutamise reziimist (temp., aeg ja niiskuse %)
4.3. järelvalmimise/jahutamise ajast ja keskkonnast enne realiseerimist

Järeldus/sõnum : kui te saate 100 kg toormest 90 kg poolsuitsuvorsti võib olla tegu täiesti ausate vorstimeistritega

ja lõpetuseks....teisalt kui tõesti on tegu teadliku aga arukas mahus (no näit 5 %) tõmbamisega siis seda tõestada isegi labor analüüsiga suht raske...
kärbes kirbule!
Vasta