koera gps

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

kult kirjutas:
TRG kirjutas:
kult kirjutas: 1. Tavaline lühike antenn-heades tingimustes c 3,5-4km,tavaliselt jääb võimekus ikka sinna 1,7- 2km kanti.

Kurja teil seal veel enam-vähem....mul Kagu-Eestis 700m-1,2 km pealt leviga kööga :lol: .Haanja kandis pole sedagi :D

Siis on sul rihm v seade vigane.Tavaliselt on rihma viga.Kas rihma tarkvara oled uuendanud? Proovi mõnd teist rihma.

Arvan,et pigem maastikus asi ikka...meil siin jõe orud,mäed,künkad e. täielik kuppelmaastik 8) .Olen üksikutel kordadel saanud levisse ka 2 km pealt,aga selleks olen pidanud ise kuhugi kõrgemale ronima :D .Keskmine kaugus on 1km,kui see täis saab siis võib juba arvestada,et kohe kohe levi kadunud.
Õnne peab olema
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: koera gps

Postitus Postitas plaaster »

Levi sõltub ka üpris suurel määral ilmastikust (samuti ka maastiku eripärad) ja seda nii GPS kui raadioside puhul.
Ühel ja samal alal jahti pidades on sellel hooajal Astro 220 originaal antenniga sompus ja vihmaste ilmadega nagu nad siin olid näidanud 1,5 max 2 km. Pühapäeval lumega ei olnud mingi probleem 3km pidevat levi.
Kasutaja avatar
einstein
Postitusi: 94
Liitunud: L Juun 18, 2005 4:20 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas einstein »

Võtan ikkagi julguse viidata ühele oma varasemale kirjutisele siin foorumis:

Mitmed eesti Garmin Astro omanikud ja paljud ka välismaistes foorumites on kurtnud, et aegamisi seadme vastuvõtu tundlikkus väheneb oluliselt ja " koeri enam niikaugelt ei näe" . Põhjus on selles, et tootja tungivalt soovitab mitte kasutada seadet võimsate VHF sagedus alas toimivate raadioseadmete läheduses. Eriti, kui kasutakse Astro tarvis auto katuse või nn. pikendatud antenni. Eesti jahikanalid on just selles sagedusalas ja väga lähestikku Garmini vastuvõtusagedusega ning kui antennid asuvad auto katusel üksteise läheduses, võib seade saada "haiget" tänu tekkivale interferentsile.
Siin leiab viite ka tehase artiklile:
https://support.garmin.com/support/sear ... 0000000%7D

Veel üks koht info hankimiseks:
http://garminastrodog.com/garmin-astro-losing-range/

Autosaatjate võimsus on üldjuhul 25W seega ei ole hea Astro ja Autojaama katuseantenne teineteise läheduses kasutada.

Igaks juhuks veel märgin, et sagedusel 161,475MHz (Jaht 2) on lubatud kasutada seadmeid max võimsusega 5W, seega võimasamad autojaamad rikuvad seadust.
http://mtr.mkm.ee/default.aspx?s=slubas ... dGVudAA%3d
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas hundikütt »

Äkki on keegi Astro omanikest kokku puutunud sellise asjaga.Nimelt mul ütles üles kaelarihm dc30.Lülitus metsas välja,tõenäoliselt sai aku tühjaks aga kodus laadijat järele enam ei võta.Kord veidi aega tagasi oli sama jama aga siis veidi aja pärast hakkas laadima.On jäänud selline mulje,et kui aku päris tühi pole,siis hakkab laadima aga kui päris tühjaks saab,siis enam laadima ei hakka.Aku kestvus on seni olnud väga hea,kasutuses teist hooaega kuid tugevalt rohkem kui kaks päeva nädalas.
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Minu DC20-l vahetasid targad inimesed "standartse" aku "parema vastu". See "parem" on töös 4-t hooaega, 2 x nädalas. Jahilt tulles laen koheselt, sest minetea, mida homne päev toob.
On olnud ja nüüd sagenenud juhused, kus "ei taha laadimist" võtta . Terve päev laadija järel, sinine tuluke ei kustu. Olen pannud tähele, et sellistel juhtudel see sinine tuli mitte ei "põle" ühtlaselt, vaid kergelt "vilgub". Siiani on aidanud võte, kus lükkan DC jälle sisse, ootan kuni ta sateliidid leiab ja lasen mõne aja, 20..30 min vilkuda.Seejärel ühendan laadijaga.Vahest võtab aega( v.o. soojenemiseks, enne kui üldse annab märku laadijast) Kui ikka virvendab, siis mitu korda järjest ühendan juhtme külge/lahti, kuniks äkki hakkab heledamalt ( normaalselt) põlema. Peale seda on laadinud "normaalaega" ja ilusasti ise välja lülitunud.
Need siis minu kogemused, kus Astro 6-t hooaega kasutuses.
Viimati muutis jyri, N Veebr 07, 2013 11:20 am, muudetud 1 kord kokku.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas hundikütt »

Mul normaal olukorras sinine tuli vilgub kui laeb,kui täis,siis jääb põlema.Nüüd aga ei hakka üldse põlema ja dc-d ei saa ka sisse lülitada kuna tundub,et aku täiesti tühi,vähemalt tuli vilkuma ei hakka.
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

hundikütt kirjutas:Mul normaal olukorras sinine tuli vilgub kui laeb,kui täis,siis jääb põlema

Minu DC30'l sinine tuli laadimise ajal põleb ühtlaselt ja kui täis siis kustub ära.
Õnne peab olema
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Proovi panna radika peale sooja. See annab mingi laengu juurde.
Need samad "targad" ütlesid, et niisama akut vahetada, et võtad selle küljest "anduri" juhtmete-ja klemmiga ja paigaldad uue peale-teha ei saa. See süsteem peab kogu aeg pinge alla olema, kui korra lahti, siis võib tuksi minna.Ehk enne kui akut vahetama hakata on vaja see jama pingestada samaväärse pingega, aku vahetada ja siis lisatoide välja.
Kordan-nii tehti minu DC20-tega, mis siiani töötavad!
Siig
Postitusi: 40
Liitunud: T Sept 29, 2009 9:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas Siig »

Olen vahetanud oma mõlemal dc-30-l akud ära ning kummalgi korral pole midagi pingestanud. Vana küljest ära ja uus asemele. Töötavad siiamaani probleemideta. Nendele akudele on laetuse kontrollija/näitaja sisse ehitatud. Kui aku peab normaalselt vastu, aga laadimisega on probleeme, siis viga võib seal peituda. Samas neid akust eraldi remontida või vahetada ei saa. Viska uus aku külge ning mure murtud. Järelturu omad on suht odavad ka.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas hundikütt »

Äkki annad vihje kust neid leida võib.
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Siig kirjutas:Olen vahetanud oma mõlemal dc-30-l akud ära ning kummalgi korral pole midagi pingestanud. Vana küljest ära ja uus asemele. Töötavad siiamaani probleemideta. Nendele akudele on laetuse kontrollija/näitaja sisse ehitatud. Kui aku peab normaalselt vastu, aga laadimisega on probleeme, siis viga võib seal peituda. Samas neid akust eraldi remontida või vahetada ei saa. Viska uus aku külge ning mure murtud. Järelturu omad on suht odavad ka.

Koos laetuse kontrollijaga( mitte sisse ehitatud, väid külgeehitatud) pole tõesti mingi kunst vahetada-tõmba kontakt välja ja uus asemele, ainult et need tagavara akud on samuti madalakvaliteedilised. Minu jutt käis sellest, kuidas jätta need laadimise "regulaatorid" alles, aga akud ise vahetada kvaliteetsemate vastu( ehk teha just seda, mida sa võimatuks pead).
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas hundikütt »

Jyri,räägi kust neid kobedamaid akusid otsida.Vahetamisega saab ehk iga elektroonikaga tegelev inimene hakkama.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas MLP »

kas dc 20 ja 30 rihmad töötavad mõlemad näiteks astro 220 seadmes?
sinu nukker noku!
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

hundikütt kirjutas:Jyri,räägi kust neid kobedamaid akusid otsida.Vahetamisega saab ehk iga elektroonikaga tegelev inimene hakkama.

Kui ei eksi, pandi mulle sisse SANYO akud. Öeldi, et maailmas olevat ainult 2 tegijat, SANYO ja vist Panasonic, aga võin ka eksida sest jutust 4 aastat möödas ja mälu nimedele pole kunagi olnud. Kuskil foorumis juba kirjutasin, et tehti Tallinnas Tondi ülesõidu juures RENOVAR-s. Nüüd on nendel ka Majaka juures veel üks kauplus, kus müüakse kellaakudest, autoakudest kuni päikese paneelideni välja.
MLP-pole mingit vahet DC20;DC30 ja DC40 vahel, samuti Astro 220 ja 320 vahel. On vahe amide sagedustel ja EU sagedustel. Nagu raadiosaatjad-kama kaks, kelle toode, kui sagedus sama- saad rääkida, kui mitte-ei saa.
Kasutaja avatar
nugise püüdja
Postitusi: 66
Liitunud: E Jaan 03, 2011 7:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas nugise püüdja »

garmini eesti lehel oli ka miskit sorti aku olemas, pole kindel kas õige aga võib vaadata hinnaks oli vist 40 eurot kui mälu ei peta.
Vasta