koera gps

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas puugi »

OldMan kirjutas:Endal küll pole koeri, kuid julgen väita, et head koerad on need, kes ei tööta kaua ega liiga vähe, head koerad on need kes peatavad/ajavad ulukit julgelt ja hästi. Mis puutub aga koerte kätte saamist ei pea olema alati mets olema nagu "linn" või julm rägastik või taiga, kui sa ikka metsa hästi tunned, oled piisavalt aktiivne ja ka jahikaaslased on abivalmid, ei tohiks koerte kätte saamisega probleeme olla.


Kui nagu endal koeri pole ei ole ka vaja teisi õpetada.Külavahel jahipidamisel ja metsas on vaks vahet ka. Kui on tegu suurte metsadega ei jõuagi selle gepsuga koerale järele,sest lihtsalt liiguvad inimesest kiiremini.
Hea koer on see kes töötab seni kuni loom on tabatud.
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

OT:
Gepsu teemast läheb asi nüüd kaugele juba:

Ärge nüüd meest kohe maha tehke :) .
Nii palju kui mina näinud siis tavaliselt lähevad loomaga kaugele ikka need koerad kes kaugemalt hauguvad ja looma ikka päris hästi paigal ei hoia...Puht loogiliselt võttes jõuab sellele järeldusele ka :M .Jahisituatsioon: Kaugelt haukuv koer...hakkad ligi hiilima,et nt siga ära lasta.Jõuad üpris ligi,aga tänu kuusepaksule ei näe siga ega koera...üritad veel ligemale hiilida,et teha kindlaks kas sa üldse tohid seda looma küttida ja kui kõik klapib teha puhas,kohe surmav lask. Aga krt viimase sammu kuuleb siga ära, koer haukus kaugelt ja tänu sellele ei võtnud piisavalt sea tähelepanu enda peale...nüüd siga tundis inimese ära ja tal "sõit" sees....aina läheb ja läheb,krt gepsu levi ka kadunud. Polegi midagi teha,jala järgi või kui võimalik autoga ja kõik algab otsast peale,seda juhul kui kütiliini pole(ja tead kus koer on üldse).Aga üksi on väga raske sellise koeraga jahti teha.Samas palju oleneb ka hiilimis oskustest :wink: (y)
Minu poja ei saa ka veel suurt nii hästi seisma kui võiks,kui siga inimese ära tunneb...tükib ka taga lähmerdama.Veidi maad hiljem saab sea siiski seisma,sest ega siga ka väsib ja siis peab uuesti üritama,kui on õige loom ja enda maadel.
Õnne peab olema
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ja kui peab liiga hästi? Enne kui ligi jõuad on põrsas murtud ja asutud järgmist jälitama jne?
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas puugi »

Nagu ei olnudki plaanis kedagi maha teha,aga samas on natuke naljakas kui mees kellel pole ei koera ega gepsu tuleb teisi õpetama.Gepsu levi on piiratud.Kui koer on tugevama vastasega ei jää nad ka seisma.Ei ole siin kellegil sellist koera kes 1:1 kuldi seisma sunnib.Ja jahipiirkonnad on erinevad.Aga akud tuleb ikkagi täis laadida enne kui metsa minnakse.Kuulen pidevalt sellist hala,et ei leia ja akud said tühjaks. :P
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas sooviku »

Sedasi on jah.Küll on unustatud gepsu akut laadida,küll raadiosaatja akut ja kui nülgimiseks läheb unustati nuga teritada .Aga,et järgmine päev jahipäev on,seda ei unustata :wink: .
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas honkomees »

sooviku kirjutas:Sedasi on jah.Küll on unustatud gepsu akut laadida,küll raadiosaatja akut ja kui nülgimiseks läheb unustati nuga teritada .Aga,et järgmine päev jahipäev on,seda ei unustata :wink: .

alahindad, korduvalt on nähtud ka koju unustatud püsse, (ise küll vaid :lol: püssiluku unustanud) ja mõned mehed, kes kindlalt järgmine päev tulijad, on siis järgmine hommik kadunud kui vits vette.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

Ahto Kattai kirjutas:Ja kui peab liiga hästi? Enne kui ligi jõuad on põrsas murtud ja asutud järgmist jälitama jne?

Kinni hoidmisel ja murdmisel ikka vahe sees.
Õnne peab olema
Siig
Postitusi: 40
Liitunud: T Sept 29, 2009 9:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas Siig »

Koerteks venelased, kuigi ka üks taks on kodus olemas. Samuti pole meil mingeid linnatänavaid. Sektsioon piirneb tervelt 4 soo/rabaga.
Ka minu koerad on läinud naabermaadesse, kuid alati on võimalik gps-i levialasse sõita (tänu Kaupole suurenes see ala veelgi rohkem). Päris tundraid Eestis ikkagi olla ei tohiks. Samuti ei lähe tüüpilised suurulukid keset sood, vaid liiguvad ikka ääripidi.
Uimamise all ei mõelnud ma mitte jalgsi koerale järgi silkamist, vaid õigel hetkel metsast välja tulemist ja siis juba autoga jälitamist/ettesõitmist.

Ps: Hea koer on see, kes suudab looma metsast välja ajada.
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas puugi »

Head koerad ajavad muidugi looma metsast välja,aga kui teine pool on 20 km eemal ei ole sellest kasu.Metsad on üle Eesti väga erinevad ja ei viitsi enam vaieldagi,sest ikka leidub keegi kes arvab,et tema on targem ja parem. (b)
kauposaarva

Re: koera gps

Postitus Postitas kauposaarva »

Sügis tulemas, kui Jahikaartide koostamine taas teemakorda tuleb, andke märku:
56936904 või info@piduline.ee
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas vollifedja »

Ootan kokkutulekut ,kus saab lähemalt näppida-katsetada soomlaste uut 4nda põlvkonna GPsu, satelliidi põhist. Samas ei mahu mu väikesesse naiseajju , miks pole koertele tehtud mõistliku suuruse-leviga GPS. pagan, linnule pannakse jala külge kaamera, jälitatakse kogu maakera,inimesi jälitatakse ameerikani välja.... koertele metsa ei saaa tehtud? Või on olemas? Andke juhiseid, oleks vaja.aa vahest on sellised seadmed ainult filmis?
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Väikesele naiseajule niipalju seletamiseks, et kogu probleem on aku mahtuvuses ja genereeritud signaali tugevuses/sageduses. Rändlinnu jala küljes olev andur saadab signaali kord päevas, kui sedagi.Koera asukohasignaal võimsusega 2W saadetakse GARMINi seadmel kord 5 s; kord 10 s (nagu minul seatud) või kord 30s tagant. Seega aku kestvus kuskil 20...30 tundi ehk teatud maksimaalne kogus signaale ühe laadimise korral! Soomlastel on signaali tugevus madalam, sest töötab läbi mobiilivõrgu ja ei vaja liiga võimast signaali. Meil sellist moblavõrgustikku igal pool pole, seega see seade ei pruugi meil igal pool töötada. Aga aku kestab kauem ja koera asukohta saab määrata planeedi mistahes kohast!
Tea, kas said aru?
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas pktaks »

Jyri, ehk tead öelda, mis sagedusel soomlaste seadmed töötavad?
Minu koertel (taksid) ei ole siiamaani küll probleemi olnud Garmini kandmisega aga tahaksin leida sellise seadme, mida saaks ühildada Google mapsi seadmega (nutitelefoniga), oleks üks jublakas vähem metsa kaasa võtta ja saaksid teised mehed ka nutika olemasolul näha, kus koer parajasti on. Olen ise vaadanud, et eBay kaudu saaks ehk kasutatud seadmeid isegi veits odavamalt kui Eestist, Eestis niikuinii järelturg on pea olematu, olemasolevad seadmed kantakse sõna otseses mõttes ribadeks ja kui ka müüakse, siis lähevad kiirelt ära :)
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

Miks kõik seda targa-mobiili põhist süsteemi taga ajavad?
Õnne peab olema
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas kakuke »

Kütiliinil on siis ka huvitav (lisakulutusi tegemata on info olemas). Praegu muidu vaid koeramehel info käes, et kes kus mis (kui just keegid ei soeta omale koeragepsu tasku).
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vasta