Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas GC »

Hunt, kellele laika koeratõugudest kõige lähedasem on, elab metsas ilma kuivtoiduta vitamiinipastata, , ussikuurita,... 30-40 aastat tagasi elasid koeradki.
Tulevikus hakkame neile tõenäoliselt antidepressante ka andma.
Pigem söögu mulda ja rohtu, tõu tervena püsimisel kindlasti rohkem abiks.
koos koeraga
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas kakuke »

GC, ainult selle väikse vahega, et kui looduses see hunt otsad annab, ei nuta teda keegi taga, sama moodi oli ka koertega 30-40a tagasi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas sooviku »

30 aastat tagasi ei mõelnud mina ka,et koeraga peaks arsti juurde minema.Kui oli ikka väga tõbine siis loojakarja ta läks.Täna olen ma koera lappimisele raisanud ka veneaegse kuupalga ja seda kahetsemata.Ei ole enam südant,et väga haiget koera maha lasta.Tänapäeva inimesed on ikka pehmoks läinud... :M ise ka.
Naine võib olla,koer peab olema!
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas Siili »

Antidepressante võtame ikka ise,kui su truud sõpra ja abilist haavatakse.
Reijo
Postitusi: 6
Liitunud: E Mär 25, 2013 8:59 am

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas Reijo »

Nüüd panin tähele, et ta kipub kivikesi ka närima ja sööma, viimased korrad olen tal suust kätte saanud kivikesed. :VS
Pole veel ühelgi eelmisel Laikal sellist probleemi olnud, et kivikesi ja mulda sööks ning nemad said suhteliselt sama toitu ning elasid oma tõu kohta ikka üpris vanaks(15-16 aastaseks), samas eelmised koerad elasid oma kutsikaea koos emaga. :roll:
Küsimus suurele ringile, et kuna ma ei usalda oma saunakaalu, sest koos kaaludes sain koera kaaluks 10kg ja kui ta üksinda peale panin, siis näitas kaal üldse 6kg vaid (saunakaal suht vana ka), seega soovikski teada kuipalju peaks kohe 3 kuuseks saav Vene-Euroopa Laika kutsikas kaaluma? :)
Munakoored proovin järgi, millega ja kui peeneks peaks nad purustama?
Kas toidupoodides müüdav kriit peaks sobima mis koolitarvete osakonnas müügil on, igasugust ei julge talle osta, äkki on mingit keemiat lisatud? :roll:
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas honkomees »

Mul laika on kutsikast peale mulda söönud, ei tea mida ta seal otsib. Aga praegu on veteran 13 aastat täis ja tervis suht korras, rammusaks söödud kere ja kanged liigesed välja arvata.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Jägervision
Postitusi: 157
Liitunud: P Mär 21, 2010 7:56 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas Jägervision »

jyri kirjutas:Sa ikka vaata teema pealkirja, seal selgelt öeldud, et jutt käib laikast. Aga dober erinebki laikast k.a. sellega, et tal peavadki ribid paistma. Sest neid "varjavat" aluskarva pole. Või sinu doberman on karmikarvaline ja Eesti eluks adopteerunud aluskarva kasvamisega? :D
Egas siis dieedi-või rohtudega saa saavutada välimiku sarnasust näteks minu ja "mosse" vahel :D .(Loodan, et ta võrdluse eest ei pahada). (b)

Koer on koer. Parasiidid ja tõved, kui juba kord küljes on, võtavad ühtemoodi ja seda vaatmata sellele kui palju karva tal seljas on või kas üldse on. Doberil ei pea ribid paistma ja koera konditsiooni hindamisel on palju muud, millest lähtuda.
KIGE
Postitusi: 40
Liitunud: L Juul 26, 2008 12:16 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas KIGE »

jyri kirjutas:
KIGE kirjutas:Omal kaks laikat kodus kuivtoidu peal. On väga mugav ja lollikindel ei sööda koera üle (vastavalt koera kehakaalule normports pakendil kirjas), aeg ajalt saavad ka värsket :) . Kutsikale kindlasti korralikku kutsikatoitu vähemalt aasta, ise käin maaletoojalt otse ostmas. Edu koeraga (b) .

Laikapoolne toidu omandamise kasutegur on kordades suurem, kui "tavakoertel" . Ise toidan Väike Maarja toodangut , kus 25kg koerale soovitatakse 1 "vorst" kaaluga 800g. Mina aga annan 800g kahele , kumbki 25 kg, koerale. Ehk pool soovitatust. Ja pole veel näinud, et sellest puudu oleks.
Seega sinu väide, et pakendil kirjas olev kogus on laikale see "paras" ja "ei sööda üle" on väheusutav laika suhtes.
Aga mulda sööb ka minu "vanamees" suvila krundil ja ainult ühest kohast. Ju siis seal on seda, mida ta vanad kondid parasjagu vajavad!


Ma annan kuivtoitu 300g nagu pakendil kirjas. Nüüd koer korralikus kaalus, muidu kippus maal suveti ikka koledal kombel juurde võtma :evil: toitjad ju teised. Tal kutsikast peale selline komme, et lihtsalt pidi kõik mis vähegi söödav ära sööma. Sõi kodus kõhu täis, ei olnud vahet kas liha või krõbinaid. Läksid pärast seda jalutama ja tema leidis maast või paberi või leiva tükki ja kohe suhu - ei tea millest see tuli :M .
Ma arvan, et koera vanus sõltub pigem sellest, kui palju ta on jahil vigastusi saanud ja kas tal on pärilikke haiguseid. Seda muidugi juhul kui toit on kvaliteetne.
Kui koer haugub ja püss paugub - siis otsige mind metsast!
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas MLP »

kust selline tarkus kyll päritud on? :M

vaata, et enam noaga näppu ei lõika muidu kärvad 50-eselt!!! :P
sinu nukker noku!
jyri

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas jyri »

Kunagi hirmammu, ehk siis, kui polnud arvuteid ja mobiile, aga telekad ikka olid olemas, nägin saaded kanadalasest, kes teaduse nimel elas huntide seas ja toitus samaga, millega hundidgi.Enamjaolt väikenärilistest, ehk hiirtest. Peensusi ei mäleta, aga kutil hakkasid hambad loksuma ja igemed " vedelduma" . Ja siit tuli tema "avastus"- hundid sõid hiiri tervikuna, kutt aga ennem "soolestas" . Kui nüüd vennike hakkas kah tervena, ehk soolikatega, sööma, kadusid ka hammaste/igemete probleemid.Ehk sooltes oli hiirte poolt taimedest omadadud ained sees! Siit moraal, nagu ennegi räägitud- metsaelanik sööb , mida ta organism vajab, "tehistoidu" peal olev olend aga seda, mida talle antakse.
Kordan minu ( las olla ekslik, aga veendumus), et nn. kuivtoidu AINUS eesmärk on teha koerajunnid hõlpsasti koristatavaks. Linna/asula tingismustes. Seda, mida saab koer toorlihast/ kõõlustes,krõpsudest jne, ei asenda ükski tehistoit mitte! Eriti kutsikale.
Indrek S. Einberg
Postitusi: 29
Liitunud: K Dets 12, 2012 9:57 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas Indrek S. Einberg »

Kas kellelgil on hääd nõu, kuidas kuts ülepea krõbuskeid sööma panna? Ja, jaa, Jüril on ka minu meelest õigus, aga kogu aeg ei viitsi vaaritada ju! Võtsin eluka. 8 kuud. Tõug: labriiver (st. labrador + retriiver). Muidu kena: läigib, aktiivne, kontaktne, aga krõbusekid vaatab nagu pakuksin talle rebasekakku. Talle jeekimile anna kartuleid-sousti-kotletti või juurvilja suppi. Ime veel et idusid ei taha. Eelmine omanik ütles küll, et ta ei ole krõbuskeid saanud, aga ma ei teadnud, et ta lausa võitlev kodutoidu entusiast. Ma tean enam-vähem kuidas koer "kokku käib ja töötab", aga "tankida" ei oska :cry:
vallo
Postitusi: 463
Liitunud: P Aug 22, 2004 12:59 am

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas vallo »

Krõbuskil ja krõbuskil on vahe. Minu omad söövad krõbinatest ainult Revelj ja Specific . Ülejäänuga võib õunapuid väetada. Kui krõbin omale ei maitse pole mõtet ka koerale pakkuda. Koer valib toidu lõhna järgi. Proovi panna krõbinale puljongit või piima peale.

P.S Pikaajaline odavkrõbinate söömine suurendab terviseriske, igatsugu mineraalsed setted on lihtsad tekkima. Samuti allergiad.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas kakuke »

Miks ma küll varem selle peale ei tulnud, et Vallole krõbinaid prooviks sisse sööta. :M
ps. Parim kokk on nälg.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Indrek S. Einberg
Postitusi: 29
Liitunud: K Dets 12, 2012 9:57 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas Indrek S. Einberg »

Jep, need riskid on olemas küll. Aga tahaks ju mugavat elu, eks ole. Praegu kui elukas on minu juures viies päev, on katsetusteks proovitud täpselt viite sorti ja erineva hinnaga krõbuskit . Viimast neist (täpselt neli korda kallim odavaimast) soostus lõpuks peo pealt ja umbes 70gr sööma - proovipakk oli 150gr ja sealt siis pool.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Vene-Euroopa Laika sööb mulda.

Postitus Postitas sooviku »

Kui ta on harjunud varemalt kotletti sööma siis tea,kas hakkabki krõbinaid sööma :) .Kakukese jutt on õige,nälg on kõige parem kokk.Meelitada saab ka nii,et annad algul näpu vahelt ükshaaval ja sealjuures kiidad hirmsasti.Sellised pepsimad koerad valivad ikka kõvasti,milliseid krõbinaid süüa.Minu Naksi sööks üldse parema meelega Chappit aga peab sööma aktiivse koera Kennels`Favourite-i.Kui muud ei saa,küll siis sööb.
Naine võib olla,koer peab olema!
Vasta