Koprajaht

Siin siis jutud, mis täna metsas juhtus, kas uluk liigub või ei liigu - jookseb või on juba jooksnud ja muud päeva sündmused.
Vasta
jagwelt
Postitusi: 233
Liitunud: R Nov 30, 2007 11:48 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas jagwelt »

Üllar Tamm kirjutas:Sai ka see hooaeg ära alustatud, pisike küll aga ikkagi kobras :lol:
WP_000182.jpg

Hea potikaup (y)
Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
greenhorn
Postitusi: 188
Liitunud: N Apr 29, 2004 8:31 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas greenhorn »

Kah kevad kirjas, ca 25-30 meetri kauguselt kartetśiga, kohe ei jäänud, tuli veel korra üle lasta ja ülepõlve vette järgi minna. 19.50 olid juba neljakesi väljas toimetamas.
Isasloom, kaalu 20,2 kg, pikkust ninast sabaotsani 113cm.
Manused
kobtas 15.04.jpg
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas kakuke »

Kui juba piltide lisamiseks läks. :)
Mnjahh, ei ole kõigil võtta ei 9,3mm ega laikat. Tuleb läbi ajada 222rem´iga ja koeralaadse tootega (see on lihtsalt ilu pärast pildil, kuna niikuinii kogu aeg igaks juhuks autos ootel). :D
Aga lugu ise oli selline. Maru hilja sain kohale. Mingi pool 9 või 9 õhtul. Kohast ei teadnud midagi. Tegin kiire luure ära ja jäin pesa juurde, kus oli närimist. Mujal küll lahtist vett, aga puudus närimine. Oootasin mis ootasin ja siis kuulsin alt kopra viginat ja läks max 10sek ja loom ujus allavoolu, sinna, kus lahtine vesi. Kirusin ennast, et oleks võinud ikka seal olla. Ootasin veel ja nõks enne poolt 10´t, kuulen, et minust allavoolu ronib jääle. Palja silmaga enam ei näinud, võsa oli ka ees. Vaatasin läbi optika ja nagu on kuju võsa taga (arvasin olevat enda poolses kaldas), aga aru ei saanud kus pea, kus tagumik. Mõnda aega vaatasin sedasi ja siis sain aru, et on sabaga minu poole. Tegin paugu ära, kookisin kiirelt taskust taskulambi, võtsin kongitsa ja õnneks püssi ja jooksuga sinna poole, aga kobras polnud minu poolses kaldas. Teisel pool ja poolelus. Kiirelt haakisin kongitsa taha ja kui vette sai, hakkas elama. Ühe käega hoidsin kongitsat ja taskulampi, teisega kobasin püssi ja laadisin seda ja lasin oma varmintist nagu püstoliga paugu. Ikka ära ei lõppenud (ei läinud hästi). Siis laadisin uuesti ühe käega ringi ja üritasin ühe käega hoides juba sihtida läbi optika valgusvihu sisse. Kolmas pauk ta ära lõpetas. Eks ta risti rästi läbi lastud ole. Kongitsa lõhkusin ka tagasi ronides võsas ära. :P
Manused
kaamera 2013_04_15 054.jpg
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Koffer
Postitusi: 110
Liitunud: P Sept 27, 2009 1:33 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas Koffer »

Vahva lugeda teie jahilugusid.
Tean ka ühte kohta, kus kobras elutseb, aga kuna pole kunagi kopraga varem kokkupuuteid olnud, siis ei oska öelda, kas on värskeid tegevusjälgi ka märgata või ei ole. Siis kui veel lund oli, polnud tema jälgi kusagil näha :(. Samuti ei tea kus urusuu on. Kas tavaliselt rajab kobras uru tammi ligidale?
Vahvaid jutte jahilt http://karlajahimehed.blogspot.com/
Kauneid looduskaadreid https://www.facebook.com/KristjanTearPhotography
Kasutaja avatar
sokk
Postitusi: 508
Liitunud: R Veebr 19, 2010 6:29 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas sokk »

Urud on kõik kraavi ja jõe kaldad täis. Kraavides on tavaliselt tihedamalt kui jõgedes. Kui kraavi kallast mööda kõnnid siis võib kohata sisse vajunud urgusid ning vaadates selle ümbrust saadki aimu kuhu ta teeb. Üldjuhul on need kõrgemates kallases. Võib vabalt olla puu all ka (juurtes).
Born to hunt.
https://www.facebook.com/HuntingSmurf/
https://www.instagram.com/huntingsmurf/
https://www.youtube.com/channel/UCodfVOhCwglMPdlrvIjWP7A
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas hagijas »

Kolm päeva ühes ja samas kohas käidud kopraid filmimas ning viimasel õhtul vormistasime ühe eelmise aasta isase kopra kütituks. Eelmised õhtud sai käidud ilma paadita ning kopraid ainult vaadeldud ja filmitud, kuna loomad otsustasid ainult teisel pool kallast end eksponeerida siis laskma neid ei kippund. Nii saigi viimane õhtu mindud paadiga ja 20:30 tuli see sell oma toidulauale järjekordset õhtut veetma. http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
Kahju, et see aasta kevad sedasi vingerpussi mängis ning nüüd, kus veed lahti tähtaeg kätte jõudis, kuid ootame sügist, mis muud.
edu!
looma tuleb otsida jälgede lõpust
Kasutaja avatar
dreamfall
Postitusi: 65
Liitunud: R Apr 05, 2013 8:35 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas dreamfall »

Ja läbi ta ongi ! :((
Ise siis lasin see kevad 4kobrast maha, reedel lasin kahte, üks hüppas kahjuks peale lasku vette, järgmine päev läksin samasse kohta ja lasin täpselt sama koha pealt kolmanda, siis läksin sellele viimasele koprale üle tammi järgi ja mida ma näen: See kobras kes eelmine päev ära läks lebas tammist 5m allavoolu keset jääd (ilmselt oli vool ta sinna kandnud). Siis pühapäeval ei õnnestunud midagi näha ega lasta. Ja eile viimast korda minnes nägin samal ajal kahte kobrast, üks väiksem teine suurem, mõlemad sõid üksteisest 10m kaugusel. Mõtlesin et mida teha, olin tähele pannud, et suurem käib iga 5min tagant millegipärast vee all ja on seal umbes 2-3min, mõtlesin, et kui ta veel veealla läheb, siis kasutan juhust ja lasen väiksema ära ja ootan kuni see suurem uuesti välja tuleb. Ja nii tegingi, läks viimane vee alla ja siis lasin väiksema suunas, peale pauku jäi ta sinna kus oli, aga paar sekundit hiljem hakkas hirmsalt siplema ja siples vette ennast, tegi seal selili tiire. Ei hakanud uut lasku sooritama, kuna sain aru, et tegu on surmaeelse krambiga, ja sinna keset vett ta jäigi(seal kohas voolu polnud). Aga ainuke jama oli see, et peale pauku suuremat enam välja ei tulnud, küllap ta siis kuulis ikka paugu ära. Tõesti on kahju, et see hooaeg nii lühikeseks jäi. Võrumaa jahimeeste selts küll küsis pikendust ka, aga vastus tuli selline, et me peaksime sügisel rohkem kopraid küttima, kuid ise olen põllumees ja minul pole aega augustikuus kopraid taga ajada.
valdi
Postitusi: 56
Liitunud: R Nov 30, 2012 12:17 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas valdi »

Sügisel mehed vist nii hoolega jahis, et muljeid keegi ei jaga? Endal sel sügisel vaid kolm looma tabatud, pole töö ja pere kõrvalt eriti aega käia. Olen passinud tänavu esmakordselt kummipaadiga jõel aktiivse tegevuse kohtades, ühes rauas pardi-, teises koprapauk. Kuna prouale pardipraad väga maitseb, on paar jahilt toodud sinikaela ka väga asjaks... Kuid huvitav on mu meelest see, et kobras on uudishimulik loom. Istun paadis ja näen kaugemal kobrast ujumas. Kõigutan vähe paati, vaikse ilmaga levivad lained kaugele. Varsti tuleb vana vaatama, ujub paadi alt läbi, siis uuesti. Lõpuks tuleb vahel päris ligi ja õnnestub pauku ka teha.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas MLP »

4-jal nv on seda jahti peetud väiksema seltskonnaga ja tulemuseks 18 tk millest enamik suured ja ilmselt ka 4 medali väärset koljut! koerteks sjt ja foxterjer kes sai ka ära augustatud kopra poolt! (b)
sinu nukker noku!
Kasutaja avatar
arikas
Postitusi: 63
Liitunud: N Juun 07, 2012 7:49 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas arikas »

Eile sai siis 2 kobrast kraavi pealt lastud. esimesed oled väljas juba poole kuue paiku!
mürka
Postitusi: 188
Liitunud: T Okt 31, 2006 10:04 am

Re: Koprajaht

Postitus Postitas mürka »

Kuidas ka mujal kopra liikumine on.
küll siga pori leiab
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas Beretta »

Liigub hoolega ja käib kaldalt paju närimas, kus veed lahti.
Grumpy old man
Kasutaja avatar
Marco
Postitusi: 38
Liitunud: K Okt 28, 2009 1:37 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas Marco »

Lõunapool ka liikumist täheldanud iga päevaga järjest enam.Eile sai ka üks noor vormisatud kella17 ajal aga luuretiiru tegi juba kella 16 paiku,kuid ise magasin maha esimese võimaluse laskekohta ette valmistades.
valdi
Postitusi: 56
Liitunud: R Nov 30, 2012 12:17 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas valdi »

Pärnumaal täna kell 16 kraavi äärde jõudes kükitas üks juba kaldal. See nägi mind enne, kui mina teda. Kella 17 paiku algas aktiivsem tegevus, üks näris ca 20 m kaugusel oksa, kuid läbi põõsa näha polnud. Siis kell 18 ujus üks mu nina eest läbi, vormistasin. Veidi alla 20 kg isasloom. Jäi pinnale, põõsast murtud kaikaga sain kätte. Nüüd loen retsepte. :)
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Koprajaht

Postitus Postitas SUURKOER »

Pane suitsu ahju (b) (y)
Vasta