tapio trap

Vestlused sellest , millise padruniga kus ja millal pauku teha
Vasta
castro
Postitusi: 47
Liitunud: K Mai 13, 2009 8:11 am

tapio trap

Postitus Postitas castro »

Pöördun targemate poole: kas keegi oskab välja lugeda, kas selle tähistusega relvaga võib pliivaba moona kasutada? Püssi müüjat enam olemas ei ole ja kasutatud asjana sel mingeid dokumente kaasas ei olnud, Soome foorumitest ma midagi välja ei kaevanud ning kirjeldatud liilia-märki ka pole näha. Niipalju olen varem välja selgitanud, et püssid nimega Tapio Trap
IMG_0395.jpg
on tehtud ühe Soome relvakaupmehe tellimusel Rizzini tehases...
Manused
IMG_0393.jpg
IMG_0388.jpg
Nurga tagant lasksin ja raputasin püssi.
peepk
Postitusi: 775
Liitunud: L Aug 30, 2008 6:30 pm

Re: tapio trap

Postitus Postitas peepk »

Kummalgi raual on peale löödud 18,4. See on raua õõne läbimööt enne tsokki kogu raua ulatuses. Kui hea täpse supleriga möödad raua suudme mõlemad otsad ja vahe selle 18, neljaga ei ületa 0,5mm, siis teoreetiliselt saab lasta. Seega peaks veel lubatud olema mõõt raua suudmes 17,9mm ehk siis nagu pooltsokk. Kui tuleb vähem, näiteks 17,8mm ei maksa riskida. Ja mööda kumbki raud eraldi. Samas selliseid relvi just lademes ei vedele ja patt oleks haruldast püssi lõhkuda.
castro
Postitusi: 47
Liitunud: K Mai 13, 2009 8:11 am

Re: tapio trap

Postitus Postitas castro »

Peepk, tänud. Ajan esmalt nihiku torusse ja vaatan, mis ta näitab. Edasi siis otsib kuskilt täpsemat riistapuud
Nurga tagant lasksin ja raputasin püssi.
hirvekütt
Postitusi: 54
Liitunud: L Mai 01, 2004 4:00 pm

Re: tapio trap

Postitus Postitas hirvekütt »

Ma ei soovitaks mingil juhul Sul terashaavleid selles relvas kasutada. Rikud oma relva tõenäoliselt ära:
Enamus pliivaba moona on 76 mm kestaga (magnum) ja seda moona on iseenesest väga ohtlik 70 mm pesaga relvades kasutada. Oletan, et Sinu relval on 70 mm padrunipesa.
Kirjanduse järgi on isegi terashaavlitega lubatud relvade eluiga tunduvalt lühem kui tavamoonaga laskmisel. See tähendab, et terashaavel on minu arvates kallites relvades vastunäidustatud.
Näide elust.
Tuttav jahimees ostis mõni aasta tagasi 12-76 kaliiber jahirelva. Relvakapis oli enne ka vanem vene pukk kaliiber 12- 70 mis oli tema isa püss. Kuna varesed tulid kanapoegi kimbutama, haaras isa oma püssi kal.12- 70 aga padrunid võttis poja padrunivööst, mis olid kal. 12-76 magnum. Vanem mees ei teinud silma järgi neil mingit vahet. Üks lask ja tulemus oli mitte kena.Basküüli (luku) ja raudade vahel oli vahe c`a 1 cm. Püss lootusetult kinni kiilunud.Puidust laad lõhki ja rauad padrunipesa juurest tüki jämedamad. See oli vana tugev vene püss. Mees tõi selle remontida, kuid soovitasin selle kohe maha kanda. Hea seegi, et ise terveks jäi. Soovitus: osta endale mingi odavam magnumpesadega püss hanelaskmiseks lisaks. See ei pea tingimata kullatud olema,
Pea jahti, ära tapa!
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: tapio trap

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

Olemas ka selline moon, mille raudhaavlid on konteineris, aga kuuldavasti pidi täpsus seeetõttu kannatama. Endal kogemused puuduvad.
Ole kui leebe tuul...
Vasta