Nahkade parkimine

2006. aasta teemad

Kas oleksid huvitatud oma nahkade omal käel parkimisest

Jah
56
85%
Ei
10
15%
 
Hääli kokku: 66

Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Oma kogemusi ma ei jaga. Võin ainult vahetada, kuid arvan ,et Sul ei ole sellel alal midagi vastu pakkuda. Targale inimesele piisab kui talle tee kätte juhatatakse ja seda olen ma juba teinud.( Vaata üle kõik minu postitused sellel teemal.) Sina üritad aga lapsikult välja pressida, et Sind seda teed mööda ka selgas kantaks. Üleüldse ei ole meil mõtet siin foorumis sõnadesse haakudes jageleda, kui tahad mulle midagi mahlakat või minugi poolest ka solvavat ütelda, siis selleks kasuta privaat sõnumit. Teema juurde tagasi. Arvan,et sellest naha tehnoloogiast on huvitatuid rohkem kui sõnavõtnud.Tekkis mõte,et äkki oleks võimalik korraldada ekskursioon Karjaküla parkimis ettevõttesse.See võiks olla tasuline, sest ka ettevõttes töötajate aeg maksab. Ise kahjuks seda organiseerida ei saa, minu poolt on mõte.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Hm,mõte täitsa hea ju,pargid nahka ja natuke keret ja elus ühe kogemuse võrra rikkam jälle. :lol:
Aa kui nüüd tõsisemalt rääkida,kas sa mõtled seda Karjaküla,mis keset Eestit asub,seal kusagil Türi kandis?
Ja mis teised selle mõtte peale kostavad?
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

See parkimis asutus asus/asub ikka kuskil Vasalemma /Niitvälja kandis ,kui ta veel muidugi eksisteerib.Igaljuhul jahimeestele seal teenust enam ei pakuta.
Päälik mis selle nahaga juhtus et p... läks ,kas jäi kõvaks nagu kont?Kopral muidugi paks nahk ja raske töödelda ,aga kähriku ja rebase nahad jäävad ka kõvaks kui lihtsalt ära lased kuivada.Vaja oli neid hakkata enne päris ära kuivamist venitama /mudima /hõõruma .Kui liiga ära kuivas tuli niiskemaks teha ja siis andis pehmeks hõõruda
Kivi kotti!
krupp
Postitusi: 89
Liitunud: R Veebr 13, 2004 10:09 pm

Postitus Postitas krupp »

Vari kirjutas:
Oma kogemusi ma ei jaga. Võin ainult vahetada, kuid arvan ,et Sul ei ole sellel alal midagi vastu pakkuda

Sellega seoses tuli üks anekdoot meelde.
Sõidavad sõjaajal rongis ühes kupees kaval juut ja muidumees,juut ülemisel naril istub ja kõigutab jalgu alla,paraku sokid pesemata ja haisevad hirmsasti.Muidumees küsib:vabandage kas te sokke ka vahetate millepeale juut ütleb,loomulikult aga ainult suhkru vastu. :wink:

Selline on minu arvamus taoliste inimeste kohta.
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Ma mõtlen seda Karjaküla mis asub kuskil seal Tallinna külje all.Ise ei ole seal käinud ,nii et täpset kohta ei oska juhatada.Mõned mu tuttavad on seal läbi tutvuste lasknud nahku parkida ja on kiitnud. Anektoot oli päris hea, aga see ,et Te minu halba sõnakasutust tsiteerite-sellel ei ole küll suurt mõtet. Kuna Te mulle näkku vaadata ei saa ja minu kirjakeel tihti ei väljenda minu mõtet üheselt mõistetavalt, siis mõni mees on võib olla isegi solvunud ja pahane. Ärge olge-ega ma nii õel ja pahatahtlik olegi.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

kult kirjutas:Päälik mis selle nahaga juhtus et p... läks ,kas jäi kõvaks nagu kont?

Enam-vähem pihtas,kõvaks jäi ka,aga ma valesti arvestasin selle parkaine koguse.Ma ühe tšintšiljanaha panin ka sinna hulka(see nahastamisel sai viga ega kõlvanud muuks,kui katsetamiseks),see ilusti puhastatud ja samuti natuke krõbe jäi ,toda oli veel hea mudida ja puha.Lihtsalt seda ainet sai liiga vähe,ise imestasin ka ,et kas nii vähesest piisab ja tuli välja,et ega ikka piisa. :D Aga noh,mis s...sti,see uuesti :D
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Postitus Postitas Siili »

Eks need vead ole - kas kõva või rabe (ei pea õmblust kinni).
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Postitus Postitas kaliiber »

Väikseste nahkade jaoks on tegelikult too paljukirutud maarjajää päris hea. Minu esimene katsetus sellega oli üle 10a tagasi ja too saarmanahk on siiani väga kena ja pehme, nagu profi tehtud... (tegin nii nagu jahimehe käsiraamatus kirjas, topiste valmistamise juures)
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Kõik on kena nii kaua kuni sedasi pargitud nahka pole mõned korrad korralikult märjaks tehtud.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Kui mõni korralik õpetus ees oleks, võiks ju katsetada. Aga selles on vist Varjul õigus, et se pole nii lihtne. Ise olen topiste tegemist proovinud ja hulk tegemist oli. Minu esimene topis oli sinikael-part ja seisab siiani teleka peal, lausa häbenema ei pea- tõsi küll, oskaja vend õpetas kõrvalt. Igal juhul on teretulnud üritus kui mehed proovivad parkida. Ehk teeks isegi katset, sel teemal olen üsna saabas.
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Leidsin ühe siberis kasutatud paju koorega parkimise õpetuse.Kuigi see on lühike(ilma nüansse kirjeldamata), on see piisav, et kodus sellega edukalt hakkama saada.http://www.hunter.ru/access/vydelka.htm
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

trucker kirjutas: Aga noh,mis s...sti,see uuesti :D


Sain lõpuks aega paar nahka parkida,ei jätnud jonni ja võtsin uuesti kopra nahad ette ja asi paistab et õnnestus,viimane lihv on küll tõsi veel andmata,aga näha on ,et seekord kõik õieti.Kasutasin seekord ainete kaalumisel nahkade märgkaalu ja paistab,et sedaviisi tuleb asi täpsem,kui lihtsalt lahus vahekorras valmis segada.
Nüüd võib rahuliku südamega parkimiskomplektid müüki tuua :D ,asi toimib.
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Huvitav miks meil siin ei pargita nahku looma aju vesilahusega? Nüüd netis surfates tundub, et Ameerikas on see eriti populaarne. Tegelikult väga originaalne variant - lased soku, kougid koljust aju välja ja pargid sellega naha kodus ära. Siiamaani on saanud kõik soku ja kitse nahad ära visata, aga peaks hoopis seda meetodit katsetama.javascript:emoticon(':roll:')
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

nahkade parkimine

Postitus Postitas jorr »

Parkida saab ka leivataignaga.Mõtlen just väikeulukeid. Vähemalt pärast sõda kui polnud muud saada, siis nii tehti. Praegu on igasugu kemikaale saada ja nendega ma tegelda ei oska.Foorumlastele sooviks rohkem üksteisemõistmist, praegu varjutavad tülid ja jagelemised selle ivakese ära mida leida loodad.
Närvid mehed, või on asi naisepuuduses.
noorus on ilus aeg
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Seda leivataignaga parkimist nimetatakse tegelikult pikeldamiseks ,mis ei ole veel park, kuna naha märgudes muutub nahk uuesti kõvaks.
Suletud