smtasku kirjutas:Mul siis manomeeter ja termomeeter mõlemad peal. Kõigepealt löön pumbaga 2 atti sisse. Siis kuumutan 120 kraadini, võtan voolu välja, kui langeb 100-ni, panen uuesti kütte taha. Sellist 100-120 temperatuuri hoian 20-30 min. Seejärel jätan jahtuma hommikuni.
Jah, vahet pole, kas peal manomeeter või termomeeter. Keskkooli füüsikast meenub mulle ka see valem.
Just nii ma toimingi, nagu kasutaja smtasku kirjutas. Muide eelnevatel lehekülgedel on ka kuumutamisest juttu, sorry, minu viga, et ei vaadanud.
Näiteks 5 - ndal lk. tegin copy - paste:
Nüüd natukese taustinformatsiooni
F-arv*
Toiduainetööstuses kasutatakse kuumtöötlemisel steriliseerimise ühikuna F-arvu. F-arv 1 vastab 1 minuti kuumutamist 121,1 C temperatuuril autoklaavis. Seda on vaja selleks, et häviksid parasiitide munad ja botulismi** tekitavad (C.botulinumi eosed) bakterid ning teised mikroobid.
Soomlaste arvates on toit steriilne kui F arv on vähemalt 3 kuid müügiks soovitatakse 10.
Minu poolest võib antud küsimuse lõpetatuks lugeda.