Väikekiskjad

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
karet.
Postitusi: 133
Liitunud: K Okt 29, 2008 5:39 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas karet. »

mina enne kevadet ei anna midagi ära, pakuvad siin isegi 75e
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas mustlesk »

Minul just kokkuostja ütles, et hinnad langevad. Võttis mul kõik nahad 55.- olenemata suurusest.
Kasutaja avatar
Tanel.
Postitusi: 62
Liitunud: N Jaan 31, 2008 9:55 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Tanel. »

Reedel olid EJS kokkuostjad Rakveres: suure nugisenaha eest maksti 60 € ning väikese eest 40 €. Hinnaprognoos oli, et hinnad hakkavad langema kuna soobli hind olla kukkunud tugevalt. Ei oska öelda, kas on õige või mitte.
karet.
Postitusi: 133
Liitunud: K Okt 29, 2008 5:39 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas karet. »

jaa siis peaks oma kümme kah ära müüma :M
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hundikütt »

Hoidke,hoidke.Ei usu mina,et hind rohkem tõuseb.See niigi kõrge.Kui aasta tagasi oli igas sektsioonis kindlad mehed,kes karusloomi püüdsid,siis nüüd iga teine topib raudu üles.Mul kümnekonna kasti juures teise mehe kast näha,kõige lähema mõõtsin huvi pärast ära-oli23 sammu.Ja kuulda on,et pidi kaduma juba raudu koos kastidega.Kui püüdjaid nii palju,ei siis hind enam tõuse.
karet.
Postitusi: 133
Liitunud: K Okt 29, 2008 5:39 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas karet. »

püüdjaid on juurde küll tulnud,aga meil igal oma piirkond kokku lepitud ja siiani on kõik korras.
vanakärss
Postitusi: 51
Liitunud: N Juun 04, 2009 4:51 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vanakärss »

Mina arvan,et meie nahkade ülesostjad ajavad meile mäda!Reeglina Siberi kütid enne kevadet omi nahku ei müü-kuidas saab väita praegu,et sooblit on palju,hinnad maas.Loomulikult võib olla maailmaturul kõikumisi,aga sellegipoolest arvan,et meid üritatakse pügada.Siin keegi rääkis,et sai suure nugise eest 60 euri ja väikeste eest poole vähem-minu isaste ja emaste nugiste nahkade suurus küll poole võrra ei erine-seega jälle n.....itakse seda meest,kes põhilise töö ära teeb-seega kütti.Kaks aastat tagsi vestlesin eesti karusnahakütiga,kes väitis,et viib oma nahad otse Piiterisse ja alla 100 euro nugisest ei saa.Miski tõepõhi võib asjal olla,sest you tube-st vaatasin ,et USA-s makstakse ekstrasuurest nugisest 200 dollarit.Arvutasin tollidest pikkuse ringi ja sain60 cm.Ok-väiksemad maksavad vähem.Aga on kindel,et mitte poole vähem.Vaadates nüüd ilma väljas,siis võib juba ennustada,et meil see hooaeg ei tule kõikseeparem.Seega peaks nugise hind kevadeks tõusma,sest nahku ei ole.Ja ei tule ka palju,sest mulli jutu peale on enamus mehi omad nahad odavalt ära andnud.Mina ei kavatse ka enne kevadet juppigi müüa ja kui hinnad jäävad alla,lähevad topelt kilekotti ja jäävad ootama.Pole neil ka järgmisel aastal viga miskit!Ma siin ei agiteeri kedagi,aga mina teen nii.On ju selge ka see,et nahkade ülesostjad peavad oma töö eest teenima,sest individuaalselt me ise turule ei pääse,aga kas peab nende kasum olema 200%???
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas MLP »

do vanakärss.... (y)
sinu nukker noku!
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas puugi »

Seda languse juttu ma ka lihtsalt ei usu.Kel vähegi kannatab hoidku nahku kauem oma käes.Nugiseid ei kasvatata kusagil puurides kah.
alokauber
Postitusi: 250
Liitunud: R Jaan 08, 2010 8:40 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas alokauber »

Huvitav kuulata jah, kuidas igale mehele erinevat juttu puhutakse, et miks hinnad langevad. Endale aeti vabsee erinevat juttu.(isegi mulle juba mitu versiooni rääkinud). Konkurendid ehk kokku leppinud et langetavad koos hindu(omavahel nad iga tahes juttu olid puhunud), siis jääb ju rohkem pihku. Ise pole ka turule viinud veel. Hea vaadata kuidas puntras seisavad. Nagu trofeed, innustavad iga hommiku lisa tooma :lol:
Trophy Hunter
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas sooviku »

No 60€ on nugise eest hea hind küll.Mul ka kokkuostja üritas tingida,et näe sul siin paar tükki väiksemad :) .Aga,kui ma ütlesin,et tean küll kui palju sa naha eest ise saad,siis rohkem ei räägitud.Alati on võimalus nahad kotti tagasi suruda ja öelda ,et sulle ma ei müü,maksad vähe.Nahavarujaid on ju ka rohkem,kui varemalt.
Naine võib olla,koer peab olema!
uniclic
Postitusi: 26
Liitunud: N Juul 31, 2008 9:06 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas uniclic »

Veidi laiemat pilti:
Helsinki börsil noteeritud karusnahaoksjonite korraldaja Saga Furs andis
28.10.13 positiivse kasumihoiatuse, toetudes suures osas eelmise hooaja prognoosidele.
2013-14 hooaja esimestel oksonitel müüdi ainult 16-25% pakkumisel olevatest karusnahkadest. Järgnes 22.12 negatiivne kasumihoiatus.
http://www.sagafurs.com/fi/company/inve ... tiedotteet

Nagu elus ikka: mõned spetsialistid arvavad, et eelmisel hooajal tõusnud nahahindade langus on loomulik, mõned prognoosivad talve teisel poolel külmade tulekuga nõudluse vähemalt osalist taastumist.

Kõva närvi küttidele!
Männikäbi
Postitusi: 100
Liitunud: T Dets 03, 2013 9:19 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Männikäbi »

Kõige imelikum oligi see, et mul oli 3 nugise nahka , üks oli suur ja kaks natuke väiksemat, sugugi mitte väga väiksed, aga oli näha et ikka väike vahe oli suurusel. Kõigepealt valitigi välja see kõge suurem ja öeldi et see on 60 euri ja teised 30 euri. Kuidas saab kohe olla hind poole väiksem kui suuruselt küll ei olnud poole väiksemad need kaks?
Jaht koerata on nagu tummfilm.
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas puugi »

Püüdjaid on kohati kindlalt juurde tulnud,aga kätte ikka rohkem ei saada!Nugis ei ole kährik kes massiliselt levib.Suguküpseks saab alles kahe aasta vanuselt.Mullu sain vist 23 nugist.Tänavu pole alustanud veel.Alla 50 euri ei lange hind niikuinii.Arvukus langeb metsnugisel mitte ei tõuse.Ja märtsi lõpuni on ikka palju aega.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas MLP »

Männikäbi kirjutas:Kõige imelikum oligi see, et mul oli 3 nugise nahka , üks oli suur ja kaks natuke väiksemat, sugugi mitte väga väiksed, aga oli näha et ikka väike vahe oli suurusel. Kõigepealt valitigi välja see kõge suurem ja öeldi et see on 60 euri ja teised 30 euri. Kuidas saab kohe olla hind poole väiksem kui suuruselt küll ei olnud poole väiksemad need kaks?

seda rumalust kommenteeriks järgmiselt.....
see kord oli sinul natuke vähem ja kokkuostjal natuke rohkem mõistust! (äri on karm) ja häid lambaid tulebki pügada!!! (b)
sinu nukker noku!
Vasta