Haenel Jäger 10

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
manivald
Postitusi: 23
Liitunud: N Mai 03, 2012 10:55 am

Haenel Jäger 10

Postitus Postitas manivald »

Kas keegi oskab selle püssi kohta midagi öelda?
kaido kull
Postitusi: 1
Liitunud: R Sept 28, 2012 8:09 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas kaido kull »

väga täpne jamugav relv
manivald
Postitusi: 23
Liitunud: N Mai 03, 2012 10:55 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas manivald »

Mm. Tänan Kaido! Poes näperdades meeldis mulle ka, ent ei julenud Eesti esimene olla ja samas tuli müüki ühe klubikaaslase, 50 pauku teind Z, väga hea hinnaga. Jalad sai ka väga eduliselt ja kapis ta mul on. Laupa käisin optikat sisse laskmas, a kuna orig. jalad siinil siis pool minti vasakule ja pool üles ja paigas oligi.
Nüüd läheb, ilmselt, mõni aasta aega, millal ma ta poole, uuesti, vaatama hakkan.
Spaniard
Postitusi: 2
Liitunud: N Okt 03, 2013 10:02 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas Spaniard »

Sai soetatud Haenel Jaeger 10. Nillisin küll Sauer 202-e, kuid nende hind kõrgeks jääb ning kui korralikku optika soov samuti siis... tuli soodsamat varianti otsida.
Haenel Jaeger 10 meenutab kuidagi Sauer 202-e oma kujult ja mugavuselt (see ilmselt vaid minu arvamus) Kaitseriivi süsteem on muidugi täiesti teistsugune.
Haenel on aga saksa toodang ning kuulub Suhl Arms Alliance ridadesse. Poltlukk avaneb 60 kraadisest pöördest, mis peaks ümberlaadimise kiirust parandama. Samuti on relv varustatud kiirpäästikuga. Optikaks valisin Zeiss Duralyt 3-12*50mm punatäpp optika ning kiirkinnitusega optikajalad.
Metsa jõuab ilmselt õige pea, eks siis saab teada mis ta endast tegelikkuses kujutab, kuid loodan, et kogu komplekti hinna ja kvaliteedi suhe on väga paigas.
Kasutaja avatar
palle
Postitusi: 39
Liitunud: L Jaan 07, 2006 9:07 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas palle »

Vastustest paistab, et tegemist korraliku relvaga. Olen poodides pakutavat uurides jõudnud sama jaegeri varmint variandi juurde :

http://www.matkatarbed.ee/oc/jaeger-10- ... ord=haenel

Kuna juba eelnevad kirjutasid, et tegemist on täpse relvaga, siis see varmint peaks sobima nii jahile kui tiiru täpsuslaskmiseks. Nüüd aga olen kahevahel , kas selle sporteri erinevus tavalisest varmintist on ainult reguleeritav põsetugi või on veel miskit muud erinevat. Hinnavahe on igatahes ca 300€. Ehk kas see põsepadi on tõesti nii kallis lisa.

Siin on varmint sporter

http://www.matkatarbed.ee/oc/haenel-sin ... ord=haenel

Varmint sporteri üks saksakeelne test on siin :

http://www.all4shooters.com/de/Jagd/Jag ... -Buechsen/

Ja kuidas selle plastiklaadi kvaliteet on.
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas Ats »

Kui lühikese kaelaga mees, siis osta sporter (paned optika peale ja kohe vaja pead ülespoole venitama, et põsk korralikult fikseerida)
Pole looma, pole probleemi!
laane
Postitusi: 26
Liitunud: E Jaan 06, 2014 10:47 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas laane »

Head uut kõigile! -uue, kuigi siinset mõttekoda juba aastaid huviga jälginud, liituja poolt.

Haeneli kohta on kummaliselt vähe sõna võetud. See ju väga auväärne-taastulnud tegija. Hea Saksa töö-edvistusteta puhas joon- samas preisvert. Võin omaltki poolt H J 10 kohta vaid head öelda. 2 hooaega. 7 rem mag. Weaver latt. Magasin korraliku sulguriga. Luku käik algul liigagi täpne. Lahtine sihik-mida eelistan kütiliinis-vaid vaja eelnevalt selgeks teha-et ümar fiiberkirp V-sälku hästi suhtuks...

Anome kohta head sõnad-tellimus 3 kuud, nagu lubatud-ja kohal.
Kellamees
Postitusi: 161
Liitunud: K Mär 23, 2005 2:54 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas Kellamees »

Seda, et Haeneli kohta vähe on sõna võetud ei ole mitte ainult siinse foorumi viga. Minu eilne ca' 2 tunnine otsing mööda interneti ei andnud suurt muud kui pilte ja reklaami.
Kuna olen spetsiifiliselt otsimas .223-e siis tuulasin pikalt, et teda saada vindisammu sellele kaliibrile, kas suudmekeere ka .223 cal mudelitel on jne... . Ei tulnud neid detaile välja ei venekeelsena ega ka inglis- ja eestikeelsena. Kahjuks ei aidanud ka Matkatarbe poodi helistamne.
Kui keegi peaks olema õnnelikum (või siis osavam) seda infot leidma, siis olen tänulik viidetele vastavatele lehekülgedele internetis.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas andrus »

Kirjuta anome.koit@gmail.com või helista 3258436 ja nõua Koit-u tema nende tellimiste ja asjadega tegeleb ning las tegeleb ka sellega,et uurib sulle välja mis,kus,kuidas ja miks.Ega ma muidugi ei tea äkki rääkisid juba temaga.Ehk ongi nii "lambad",et ei tea isegi mida müüvad
jahismurf
fooniks
Postitusi: 70
Liitunud: N Nov 18, 2004 10:15 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas fooniks »

andrus kirjutas:Kirjuta anome.koit@gmail.com või helista 3258436 ja nõua Koit-u tema nende tellimiste ja asjadega tegeleb ning las tegeleb ka sellega,et uurib sulle välja mis,kus,kuidas ja miks.Ega ma muidugi ei tea äkki rääkisid juba temaga.Ehk ongi nii "lambad",et ei tea isegi mida müüvad



Tere

Omadest kogemustest julgen öelda et Anome poes pole just väga "teravad" pliiatsind need müüjad. Nii minul, kui ka minu sõpradel on korduvalt olnud sealse müüjaga erinevatel teemadel vestlusi, enamasti on tulemus üks. Mees arvab et tema teab kõike, samas ise on L.... kui see samune asi.
Seega minu soovitus otsige relvade alast infot mujalt, nemad oskavad kaupa müüa aga mitte inimest aidata.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas andrus »

Siin kohal pole muud kui ainult sinuga nõustuda selle keldri vurru suhtes. :lol:
Aga kuna kodanik nimega Koit selle tehasega suhtleb tellimuste jne näol siis võtku kätte ja küsigu kui müüa tahab.
jahismurf
jell
Postitusi: 65
Liitunud: L Dets 05, 2009 2:25 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas jell »

Anome on muidu väga asjalik ja tore pood, letis olevate relvade valik ilmselt suurim Eestis, muud mudru leidub ka kuhjaga igale maitsele. Rakvere poe keldris kükitavat vuntsi ei ole mõtet kommenteerida, siin ühes eelnevas postituses on isegi väga leebelt antud tema kohta ammendav kommentaar. Mullegi ajanud ta ikka väga rumalat juttu ning mõne kuu pärast rääkinud hoopis vastupidist oma eelmisele seisukohale. Jahimees ta vist ei ole, jutu sees ütles, et vindiga eriti kogemust pole, siledatest ei tea ka tegelikult mitte kui midagi. Kuna endine politseinik, siis võib kahtlustada käsitulirelva olemasolu. Aga mis teha, kui ta on firma kõige targem inimene ja omanikule meeldib tarka juttu kuulata :D Küll aga olen korduvalt suhelnud Koiduga, kes on väga asjalik ja abivalmis. Kui ta hetkel ei oska adekvaatset vastust anda, siis teeb asja endale selgeks ja võtab ühendust. Korduvalt temaga seal poes kokku põrganud, üht-teist jutuks tulnud ja ka isegi laupäeva õhtul meili teel info saanud.
fooniks
Postitusi: 70
Liitunud: N Nov 18, 2004 10:15 am

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas fooniks »

Tore kuulda et pole ainus kellel "vuntsi" osas sellised kogemused.
Kahjuks hetkel veel küsitav kogemus ka relva tellimise osas. Asi nimelt selline et soovisin ühtke kindlat relva, kindla laega ja raua pikkusega, panin andmed kirja, olin valmis osamaksu ära maksma kui mulle öeldakse aeg millal asi tulemas. Tänaseks on sellest möödas juba 1-2 kuud, pole veel vastatud ega ühendust võetud. Olles nädal aega oodanud läksin teise poodi (Jahipaun), oli teenindus kordades asjalikum ning nüüd ka uus relv kodus.
Siit ka moraal, peale ühe on ka teisi kes sama toodangut müüvad ja ärge unustage et Soome pole kaugel. Sealt võib saada kordades paremaid asju. Usun et kui järgmist relva(ipsc jaoks ostan) siis ilmselt teengi seda just Soomest.
Kasutaja avatar
kranz
Postitusi: 37
Liitunud: T Okt 24, 2006 11:16 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas kranz »

On minulgi üsna ebameeldivad kogemused Rakvere "vuntsiga".

Aga teemasse tagasi tulles - olen Haenel Jäger 10 Varmint .308 Win uus omanik. Kas ka õnnelik, ei ole veel selge. Esialgsed katsetused Norma 11,7g Vulkaniga olid ehmatavad. 10 pauku andis 9 auku. Ja augud laiali mööda A4 lehte... Okei, optika (Meopta Meostar 3-12x56 Warne madalatel jalgadel) oli vaja "peale keerata", aga tulemus ei muutunud eriti paremaks.
Otsustasin, et ju oli kuul liiga raske vindisammu jaoks ning proovisin kergemat - Partisani 9,7g poolmantlit. Annan endale selgelt aru, et eelnimetet pauk ei ole midagi millega "tegelikult" paugutada, aga siiski... Tulemus muutus paremaks. Aga pool A4 on siiski natuke muret tekitav. Lisaks muidugi see, et peale 3 pauku oli raud nii kuum, et peos hoida väga ei tahtnud, ja tegemist on varmint rauaga (OK, ainult 17mm varmintiga). Paukude vahel sai kõnnitud 2x 100 meetrit.
Katsetused saavad jätkuma Lapua Mega 9,7g ja Sako Super Hammerhead 9,7g paukudega. Tulemustest teavitan.
Loodan siiralt, et asi muutub nö sisselaskmisega paremaks, vastasel juhul...

Siinkohal pisike kivi müüjate (Jahipaun ja oh imet - DH) kapsaaeda - miks kuradi päralt pean ma ostma terve karbi?! 20 pauku on natuke liiga palju katsetusteks. Gladius jälle teatab kodulehel, et neil Sako SHH on tellimisel, aga kohapeal on kenasti olemas... Ei taha ostjaid kohale we? See-eest müüs viimane pood ka tükikaupa (y) Samuti sai tükikaupa osta Saaremaal jahimees.ee poest (y)
Viimati muutis kranz, K Mai 28, 2014 8:04 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Re: Haenel Jäger 10

Postitus Postitas smtasku »

Seda Norma Vulcanit loobivad üsna mitmed rauad laiali, samas Mega jookseb samadest raudadest peaaegu kuul-kuuli. Nt Sako L579, Remington 700.
meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
Vasta