Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Hundid

Postitus Postitas baddmann »

kakuke kirjutas:Huvitav huvitav, kui lühike mälu neil ekspertidel on. Alles see oli, kui tuvastati, et huntide seas on nn metsikuid koeri, st hundikarjas ristandite tulemeid. Et kas mõne neist sülg ei või olla sinna sattunud? Ma ei välista kodukoerte poolt murdmist, aga see lugu ei pruugi sugugi selle viiendiku osas nii mustvalge olla. Seda enam, kui saares hunti vähe olnud ja vähesuse korral pidid hübriidid tekkima kergemini.


Täpselt!

Igasugune ekspertiis PEAB minu arusaamise kohaselt käima väga täpsete reeglite ja metoodika või siis vähemalt põhimõtete järgi (kui väga konkreetseid reegleid, oletame, ei ole).

Kui juba ühel juhul on pealtnägijate ütlustega tuvastatav, et ekspert, kes võttis tapetud lamba korjuselt süljeproovi, ei hoolinud talle antud infost, et koer oli seda korjust lakkumas käinud, siis julgen väita, et tegelikkuses on kahtluse alla seatud kogu nende ekspertiisidega saadud info tervikuna. See üks koer lakkus seda ühte lambakorjust siis, kui seda juhuslikult pealt nähti. Seega võisid see ja teised koerad lakkuda seda ja teisi lambakorjuseid ka ajal, kui seda ükski inimene pealt ei näinud. Muidugi, see ei tõesta veel nende koerte absoluutset "süütust" murdmises, aga vähemalt ei ole võimalik ekspertiisi tulemusi tõsiseltvõetavateks pidada.

Häbi sellistele "ekspertidele"!

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kakuke »

Selline uudis siin tähelepanuta jäänud. :)
http://www.ilmajaam.ee/2631946/aasta-lo ... eep-mannil
Eks ole temalgi oma kandev roll selles teemas, kuhu selle postitasin.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas puugi »

Pidasime täna sõbraga laikadega karvastele jahti.Kilomeeter eemal jalutas sõbra isa oma noort eesti hagijat.Ilus oli kuulata kuidas mets helises.Hagijas oli paar tundi kilanud ja kuna gepsus oli ta sees jälgisime ka tema toimetusi.Järsku koeramees helistab,et koera pole kuulda.Vaatasime gepsust,et koer läheb nagu püssist lastud sirgelt sügavasse metsa-meist kilomeeter jäi paigale.Aga kuna olime auto lähedal juba,otsustasime autoga ette sõita.Kui kohale jõudsime oli koer jõhkralt ära söödud.
Ma ei ole nii võigast pilti näinudki.Sai ka vajalikud pildid tehtud.Kilomeetrine sirge joon oli koera teekond põlluservast kohani kus hunt ta ära sõi.Samas läks hunt koeraga üle meie 20 minutit vanade topelt jälgede.Lähima majani oli murdmispaigast alla 300 meetri.
jants
Postitusi: 43
Liitunud: T Veebr 09, 2010 5:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas jants »

See ongi "ELU"
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas puugi »

Elu on see Jants,siis kui su krants p...e pannakse.
maido
Postitusi: 66
Liitunud: T Veebr 26, 2013 8:45 am

Re: Hundid

Postitus Postitas maido »

Endal ka laika ja olen ka mõelnud mis siis saab kui ta hundiga kokku juhtub. Kui minu teha siis saaks kõik hundid t..a
kahro
Postitusi: 313
Liitunud: N Veebr 16, 2006 7:30 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kahro »

Riik peaks hundi kahju korvama...
achtung
Postitusi: 102
Liitunud: E Okt 19, 2009 7:31 am

Re: Hundid

Postitus Postitas achtung »

Mis sest korvamisest- koera ju enam pole... :M
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas puugi »

Poputasin ise seda üksikut hunti kui ta kevadel paksu lumega ümber seasöögi roomas ja ainult kährikutest toitus.Tegi terve suve turbale jälgi ja midagi halba ei osanud ta kohta öelda.Kitsi ja jäneseid on väga palju.Käin ise pidevalt laikadega nendes metsades(ka täna)ja koertele pole midagi tehtud.Vanemad emased mul kindlalt kardavad hunti ja ei lähe lõhna tundes minust eemalegi.Hagijas võeti alles ja ju oli oma lauluga hundile midagi võõrast.Ka eile laikad haukusid seal küljes,aga ei osanud seda arvata,et nad hundi lõhna tundsid.Kolmapäeval olla paar kilomeetrit eemal bokseril kõht puruks rebitud,aga koer jõudis õnneks majani.Lumi sadas täna maha...
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas unt »

puugi kirjutas:Poputasin ise seda üksikut hunti kui ta kevadel paksu lumega ümber seasöögi roomas ja ainult kährikutest toitus.Tegi terve suve turbale jälgi ja midagi halba ei osanud ta kohta öelda.Kitsi ja jäneseid on väga palju.Käin ise pidevalt laikadega nendes metsades(ka täna)ja koertele pole midagi tehtud.Vanemad emased mul kindlalt kardavad hunti ja ei lähe lõhna tundes minust eemalegi.Hagijas võeti alles ja ju oli oma lauluga hundile midagi võõrast.Ka eile laikad haukusid seal küljes,aga ei osanud seda arvata,et nad hundi lõhna tundsid.Kolmapäeval olla paar kilomeetrit eemal bokseril kõht puruks rebitud,aga koer jõudis õnneks majani.Lumi sadas täna maha...

Noh, kui see nii oli, siis teadagi - hunt on tark loom! Ei ole tal Sinu koerte (harjunud selliste naabritega!) vastu midagi. Võtab teadmiseks ja et hoida ka oma nahka, ei puutu Sinu koeri. Nüüd äkki võõras koer sellel omaks võetud territooriumil! Muidugi tuli maha murda! Konkurent ju!
Mõtle nüüd natuke teistmoodi - Sinu aeda tuleb võõras koer ja Sinu koer(ad) murravad selle maha. Oma enda territooriumil. Kas Sa nüüd süüdistaksid oma kera (koeri) ja nimetaksid seda murdmist "jõhkraks"? Ilmselt mitte, pigem leiaksid süüd sellel sissetunginud loomal. Aga hundi murdmisse kuidas suhtud? - otse vastupidi ja vastupidiselt ka loogikale, eksole!
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas puugi »

On omagi koerad mul koduhoovis võõraid koeri murdnud.Selliselt asjale lähenedes ei olegi midagi öelda.Ja ega ta seda hagijat niisama murdnud,ikka toiduks.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Ahto Kattai »

puugi kirjutas:Ja ega ta seda hagijat niisama murdnud,ikka toiduks.


Ega inimene ka teda niisama lase,ikka sellepärast ,et koera/..... ära sõi! Või tuleks mõni koer veel altarile kanda? ......ja ise räägid veel ,et kitse ja jänest palju!?
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas andrus »

Puuginaator :!:
Millal foorumlasi pildimaterjaliga traumeerid??
jahismurf
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas puugi »

Reedel panen hagija pildid siia välja.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas MLP »

puugi kirjutas:Reedel panen hagija pildid siia välja.


mis päev see reede on :?: :lol:
las nüüd tulla ............... :!: :P
sinu nukker noku!
Vasta