Väikekiskjad

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Jaanes Partsioja
Postitusi: 134
Liitunud: P Sept 19, 2010 8:34 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Jaanes Partsioja »

Räven
Kõige õigem oleks selline kärvanud isend kotti toppida ja VET ametisse tirida,
sealt peaks adekvaatse vastuse saama. Kui ikka mitmeid leitakse, ei pruugi asi päris puhas olla.
Kasutaja avatar
Räven
Postitusi: 176
Liitunud: K Sept 28, 2011 9:30 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Räven »

Jah, peab hakkama loomi koguma kuhugi pealinna vist saatma, kohalik vet amet polnud asjast küll huvitatud. Kuuldavasti on ka nüüd surnud rebaseid leitud.
Jaanes Partsioja
Postitusi: 134
Liitunud: P Sept 19, 2010 8:34 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Jaanes Partsioja »

Esimene käik , või kõne, keskkonnaametisse, sealt saab juba korrektsed juhtnöörid. Kui juba rebased ka, siis midagi imelikku seal toimub :M :M :M
Ärge jätke asja niisama, kui ongi miski taud, siis ehk saab jaole.
maido
Postitusi: 66
Liitunud: T Veebr 26, 2013 8:45 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas maido »

Täna siis lõksu ringile. Eelmine nädalavahetusel tuli siis kaks nugist ja tõhk, loodame lisa :P . Kuid kui sellised vihmased ilmad olnud siis eriti ei looda. Homme koeraga kährikuid otsima. Eelmine kord jäime tühjade pihkudega.
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas puugi »

Tegime ka täna koertega suuremad tiirud-kolm kährikut.
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas puugi »

Täna külmaga on nugised väga palju jälgi teinud.Kastides kõik ära söödud.Sõber kes üritab ka nugiseid püüda,kiitles kuidas ta oma elu esimese nugise rauaga tabas.Söödaks kasutas suitsu vorsti. :D
tups
Postitusi: 63
Liitunud: E Sept 20, 2010 4:35 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas tups »

Vot siis kui nälg siis läheb kõik alla.Sai ka täna käidud ja tundub et on liikuma pannud külm nugise.Jälgi igatahes näha küll.Aga raudades polnud ühtegi.Tuleb vist kaste liigutada.
Kasutaja avatar
rartzik
Postitusi: 94
Liitunud: N Okt 31, 2013 9:54 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas rartzik »

Haha söödaks suitsuvorsti.. hästi elame :D Tahaks ka Tallinnast maale saada ja kastid üle vaadata :roll:
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hundikütt »

Tuleb vist omal ka suitsuvorstle üle minna,tuvid hakkavad otsa saama.Iga nädal paarkümmend tk maha kõmmutatud,tän sain ainult 3tk ja eile viisin juba kastidesse sea rupskeid.
alokauber
Postitusi: 250
Liitunud: R Jaan 08, 2010 8:40 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas alokauber »

Sai täna selline karvutu elukas lastud. Kaugus kusagil 235-240m. Lastud 17rem fireballiga. Igavene luukere oli, aga kihvad olid suured, tundus suur isane. Pole veel ära mõõtnud koljut.
Manused
2014-01-14 13.34.04.jpg
Trophy Hunter
vanakärss
Postitusi: 51
Liitunud: N Juun 04, 2009 4:51 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vanakärss »

Mõni lehekülg tagasi oli siin juttu mäkradest.Täna sain oma kolm mägranahka pargist kätte.On ikka ilusad küll-isegi armuline proua arvas,et on ilusamad,kui kährikud või rebased!
Aga nugis ei taha minu kandis mitte liikuda.Konsulteerisin härra Vahur Sepaga-mees arvas,et püüdsin sellest piirkonnast seal olnud loomad ära ja peab ootama uuele invasioonile,mis peaks jaanuari teisest poolest peale hakkama-elame-näeme! :P
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas mustlesk »

Mul vist sama asi, looma enam pole nii palju. Need, kes jäänud on need targad, kes lõksu ei lähegi. Pühapäeval sai osad lõksud viidud uude piirkonda, kus keegi pole püüdnud, eks paistab, kas on parem liikumine.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Feen »

Mul omal on ka vahepeal olnud mõnda aega rahulik. Lisaks sellele, et sööta pole vahetanud ning pole olnud aega tegeleda (natukene ikka kontrollimas käinud), on põhilistes kohtades omajagu kättesaadud. Ühele teisele jahilisele soovitasin need alad mis on ka head aga kuhu ise ei jõua. Nendest kohtadest tulid kiirelt 2 nugist ja tuhkur ka. Nüüd ka rahulikum. Eisel tiirul (vaja oli ikka söötasid uuendada ja korrastada) leidsin ainukesed nugise jäljed sellisest kohast, kus juba ammu olen saaki lootnud aga sööt hiirte poolt nahka pandud ja ainult riismed alles. Loomulikult polnud ta sellise kasti vastu huvi tundnud. Eks nüüd näis mis see külm toob.

Panin vahepeal meekärgesid ja pressimise puru päris mitmesse kasti. Lootsin, et mõnes kohas penid ei lähe kasti kakkuma. Eilne käik näitas, et nugised pole asja vastu huvi tundnud, aga penid käivad endiselt neid kaste kakkumas ning kui pidev puu alla kusemine käib, siis nugis loobub antud kasti külastamisest. Hoolimata sellest lisasin u 10le kastile koera kuivtoidu kranuleid. Pidada hästi lõhnama ka talvel. Kui mõnda aega kastid üleval olnud, siis jagan muljeid.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Räven
Postitusi: 176
Liitunud: K Sept 28, 2011 9:30 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Räven »

Selle aasta 2 esimest nugist sain pardi rappetega. Sõbral palusin fileeritud pardi rümbad sügavkülma panna, omal jäi pardijaht vahele kuna suveni oli sügavkülmas veel fileesid ja mis seal salata, ega part maitse poolest lemmik pole. Siis kui aeg käes, lõin pardi kirvega pooleks, poolest pardist piisab peibutiseks. Sulgesid raputasin kasti ligi ja tiivad sidusin kasti lähedale oksa külge, ehk äratab huvi.
Rootsi foorumis kirjutavad, et püütakse ka tavalise leiva/saiaga (neil mõlema jaoks üks sõna), lisaks soovitavad sulatada mett kastide sisse ja ja peale (enne metsa viimist, eeldatavasti)
Rabapüü pea pidi olema hea sööt aga kus sa selle võtad. Võiks proovida nepi peaga, ju nugis selle peale ka maias on. Samas usun, et söödast tähtsam on ikka raudade paigutus.
Reedel siis kontrollkäigule.
vanakärss
Postitusi: 51
Liitunud: N Juun 04, 2009 4:51 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas vanakärss »

Lugesin jahinduse käsiraamatust,et eestis on keskmine nugise arvukus 2,5 isendit 1000 hektari kohta.See on 2x5kilomeetrit-suht suur maa-ala!Ja on öeldud,et nugisele sobilikus elukeskkonnas-seega igasugune metsa-ala ei lähe arvesse.Paneb mõtlema!!Alustasin päeviku pidamist-panen sinna kirja-millisest liinist ja mis koha raudu loom läks-sugu ka juurde-ilmselt läheb mitu aastat,et miskit pilti saada oma metsade kohta.
Vasta