Paralleelrelvaluba

2005. aasta teemad
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Mina arvan ,et selline asi käib relva kandmise alla.Oled ju praktiliselt kogu aeg püss käeulatuses.Hoidmiseks muutub asi siis kui jätad relva kuskile ,ei tegele enam relvaga /jahipidamisega .Või mis seadus ütleb?
Kivi kotti!
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

Kult- tore on- kui ma hommikul võtan aktialusel relva ja õhta tagasitoon- kandmine- seda enam näib hoidmisekoha määramine absurdne.

teiseks- võõrsil olles kui peale edukat jahti ikkagi praetakse maksa ja pannakse sibula ning leivakõrvale ka veidi teravat? Vat selleks momendiks peab relv olema hoiul! Miskist kandmisest siin ei saa minuarust juttugi olla. Ööse magades ei kanna ju keski relva- kui just unes...


...hm...

istusin ja veidi mõtlesin...

a kui ma enda isikliku relvaga lähen külla mehele teise vabariigi otsa jahti- a tal arvel ainlt üks püss- siis oma panen ööseks hoiule teise riidekappi?
Või tohivad olla samakapi erinevates nurkades?
Viimati muutis tsuks, T Mär 29, 2005 7:19 pm, muudetud 2 korda kokku.
tsuks nigu ma olen...
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Jah ,ühest küljest tõesti raske vastu vaielda!Mida aga peab tegema samas olukorras päris relvaomanik(mitte paral),tahab ju temagi peale jahti suu seks teha ja kuskil võõrsil ööbima ka! Mis seadus ütleb ,kuidas sellises olukorras peaks käituma?
Kivi kotti!
Su näpud käisid vist kiiremini :D
Kasutaja avatar
Pollar
Postitusi: 45
Liitunud: E Mär 21, 2005 9:33 am

Postitus Postitas Pollar »

Hea näide sellest, et vastust ei loeta korralikult lõpuni. Lugege veelkord minu eelmist vastust, vaadake siis enda küsimusi ja lugege uuesti.
Lühidalt. Mõistlikus ja ratsionaalsus on ühed võtmesõnad. Teiseks. Kui on akti tegemisel teada hoiukoht siis märgite selle peale. Ma ei saa aru, miks on vaja asi sedavõrd keeruliseks ajada. Keegi ei hakka teil sõbra juures või metsas käsi väänama, kui olete märkinud hoiukohaks mõne muu koha.
Võtke välja relvaseadus ja lugege hoolikalt relva hoidmise nõuete kohta. Lugege lõpuni välja. Ja nüüd küsige uuesti. Vihjeks RS § 45 lg.2 ja lg. 4.
§ 45. Relva ja laskemoona hoidmise üldnõuded
....
(2) Relva ja laskemoona tuleb hoida tingimustes, mis tagavad nende säilimise ja ohutuse ümbrusele ning välistavad neile kõrvaliste isikute juurdepääsu.
....
(4) Relvi ja laskemoona võib hoida füüsilise isiku elukohas, juriidilisele isikule kuuluvas või renditud relvahoidlas või anda need hoiule isikule, kellel on tegevusluba relvade või laskemoona hoidmiseks teenusena.

Juba eelnevalt on ühes lõigus öeldud - relval võib olla mitu olekut, kandmine, edasitoimetamine, hoidmine, käitlemine jne, jne.
Ärge ajage neid mõisteid segi.
:)
Lubatud on kõik, mis pole keelatud....aga kontrollida tasub alati !
Ülo
Postitusi: 113
Liitunud: N Juul 22, 2004 10:11 am

Postitus Postitas Ülo »

Küsimus Pollarile.

Vastavalt Relvaseadusele :
(5) Relva andmisel paralleelrelvaloa omaja valdusse koostatakse akt relva üleandmise-vastuvõtmise kohta, näidates selles relva vastuvõtmise koha, kuupäeva ja kellaaja. Akt koostatakse kahes eksemplaris, millest üks jääb relva üleandjale, teine vastuvõtjale. Relva tagastamisel omanikule koostatakse analoogne akt. (Ei loe siit välja, et akt peaks ka relva kandmisel minuga kaasas olema)

Nii, võtan oma isalt paralleelrelvaloa alusel relva, koostame akti kahes eksemplaris, millest üks jääb isale (paneb selle lauasahtlisse) ja teine minule (panen ka lauasahtlisse), sest kui olen isale kuuluva relvaga jahil, ei loe ma ühestki seadusest välja, et see koostatud akt peaks mul METSAS KAASAS olema. Relvaseaduse ja Jahipidamise eeskirjade ja Jahiseaduse kohaselt on mul ju relva puudutav dokument - paraleelrelvaluba konkreetse relva kohta kaasas.
Kas olen õieti asjast aru saanud ?
Kasutaja avatar
Pollar
Postitusi: 45
Liitunud: E Mär 21, 2005 9:33 am

Postitus Postitas Pollar »

Ilmne näide iga situatsiooni erilisusest. Iga olukord on erinev ja ka lahendus on erinev. JAh, tõepoolest ei nõua seadus akti kaasaskandmist, kuid SOOVITAN seda siiralt. Paralleelrelvaluba annab teile tõepoolest õiguse seda relva kanda jne. selle omaniku eelnevalt antud nõusoleku alusel. PAraku on ka elus hulgaliselt näiteid pikematest ja väiksematest tülidest, ning sellisel juhul kaasnevad komplikatsioonid. Jätate akti koju (ja teete näiteks kokkuleppel üleandmise pooleks aastaks) ja siis ühel päeval omanik vihastab ja jonni pärast viskab aktid minema. Nüüd helistab politseisse ja teatab, et relv on varastatud ja nüüd tõestage, et te pole kaamel.
Ka minu sõnumi all olev lause ütleb, et lubatud on kõik, mis pole keelatud. JA nii ongi, kuid tasub meeles pidada, et iga seaduse mõte on reguleerida suhteid, õigusi jne. Kõike ei saa ja ei suuda seadus ette näha ning ette kirjutada seda enam, et olukorrad on erinevad. Siin tulebki lähtuda seaduse üldisest mõttest ja mõelda, kas minu praegune tegevus läheb vastuollu seadusega või mitte. Üldine mõte on tagada teie endi õiguskindlus riigiga suhtlemisel ja kui te eirate mõnda loogilist nõuet, mida riik saab teie vastu kasutada, olete "kodutöö" jätnud tegematta.
Relvastus on valdkond, kus tahetakse seada palju piiranguid ja keelde sest tahes tahtmata on relvaga kodanik riigile riskifaktor.
Minu sõnum nüüd ja edaspidi on lihtne, katsuge järgida seadust ja minu soovitusi ja teil ei tuleks millegi pärast muretseda ning politseil tuleks käia regulaarselt vaid luba vahetamas. Kui te ei tea mõnda olulist nüanssi küsige ja ma seletan.
On täeisti mõtetu polemiseerida teemal aga kui... . Siis ongi nii nagu on.
ME võime minna detailidesse ja nüansidesse ja lõputult vaielda,kellel on õigus ja kellel mitte ning vastust ei pruugigi saada enne, kui riigikohus on selle kinnitanud. Miks me peame asja enda jaoks sedavõrd keeruliseks tegema. Ma olen siin põhjendanud hoiukoha kirjutamist mitme eri nurga alt ja kui te leiate, et see pole piisav, palun väga, ärge kirjutage. Kuid siis pole vaja ka hiljem kurba nägu teha, kui midagi on juhtunud. Kõik sellised soovitused tulevad reaalsest elust ja uskuge, mina puutun nendega vahetult kokku pea iga päev, teie kuulete vaid lõkkejutte. Universaalset lahendust polegi ja seetõttu peamegi lähtuma praktilisest kogemusest ja jõustunud lahenditest, mida ei suuda ette näha ükski eriseadus. Väga suurte probleemide korral tehakse seadusi ümber ja see protsess käib pidevalt. Jõuab üks versioon jõustuda, kui algab töö järgmise versiooni jaoks sest meie ja ühiskond areneme pidevalt. Me ei kujuta ehk praegu ette, aga ehk on 20 aasta pärast suured vaidlused, miliist laserrelva tohib jahil kasutada. NAljaks. Jah, praegu on aga elu näitab, et ajaloo ja tuleviku prognooside üle naerjad on lolli olukorda jäänud. Võiksime ehk sellest õppida ja mitte olla jäärapäised.
Praeguse seisuga on relvaomanikel piisvalt palju vabadusi ja voli oma harrastusega tegelmiseks, et kõik muud probleemid on teie endi tekitatud.
Siiski päikest ja vaadake ka tärkava looduse imet. :?
Lubatud on kõik, mis pole keelatud....aga kontrollida tasub alati !
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

tsuks kirjutas:...(autusse jätta ju ei tohi).


Kus on öeldud, et relva ei tohi autos hoida?

Pollar kirjutas:....
(2) Relva ja laskemoona tuleb hoida tingimustes, mis tagavad nende säilimise ja ohutuse ümbrusele ning välistavad neile kõrvaliste isikute juurdepääsu.
....


Minu arusaamise järgi kui relv on ilusti näit. lukustatud auto bagasnikus, siis on kõik OK. Relv on luku taga ja ei ole võõrastele nähtav ega vabalt kätte saadav. Teine asi kui see relv vedeleb kõigile läbi klaaside nähtavalt auto istmel või aknalaual.
Suletud