Suured hundid - ei või olla?

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas TiitR »

mosse kirjutas:Pildid tunduvad tehtud olevat Kanadas ja/või Alaskal. Sealsed hundid on tõesti kõvasti suuremad kui meie omad. Teine alamliik kui ma õigesti mäletan, polaarhundiks kutsutakse. Koioti ega koeraga pole seal miskit pistmist. Pealegi koiotiga segunemine peaks pigem kehamõõtmeid ju vähendama.

Aga teine asi, on see, et kõik need pildid on petlikud: esimesel on mees ennast põlvist lõnksu lasknud, lisaks on pilt kuidagi imelik - tausta ja objekti üleminek maru kontrastne - viitab votusoppimisele. "Poodud" hundi pildil seisab meest loomast tükk maad tagapool - sihukese perspektiivikasutusega võib kähriku kah karusuuruseks zoomida. See tädiga pilt tundub kah tuunitud olema - tädi kehaasend ei taha hästi tema kätega klappida. Ainus usutav pilt on see, kus wintercamos vennike hunti hoiab, aga too hunt on võrreldes inimesega ka pisem kui teistel piltidel. Muidugi võib olla, et kõik pildid on ausad modimata ja kui järgi mõelda, siis ega osad koeratöud väiksemad küll ei ole.

Mitte mees pole end põlvist lõnksu lasknud, vaid kui sa ca. 80kg-st asjandust niimoodi püsti venitad vajud paratamatult sellisesse asendisse! :mrgreen:
draiwer
Postitusi: 387
Liitunud: R Mai 29, 2009 9:36 am

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas draiwer »

Ise vaatasin sama esimese pildi juures,aga to naisterahvas peab küll tugev olema ja see pilt mulle tõena ei tundu.Ise olen näinud kuskilt kanalilt saadet mehest kes elas huntide keskel.Mees ise ei olnud kääbuskasvu ja karjajuht oli mehe kõrval ikka väga suur.Nimelt võrdlesin seda suurust just huviga kuna tundus mullegi enneolematu see.Seal näidati parasjagu rituaali kus karjajuht pidi võtma selle mehe elukaaslase pea lõugade vahele tõestamaks naise kuulumist karja.Naise pea kadus vabalt sinna.Kui teist keegi nüüd vaatab oma lastud hundi koljut mis hinnatud medalile ja kujutab ette mis sinna lõugade vahele mahuks siis aimate kui suureks võib hundu kasvada.
Jahimees.
Postitusi: 14
Liitunud: R Mär 04, 2011 11:31 am

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Jahimees. »

Ei usu et Eesti hundud väiksemad on,82 kilo pole sealt piltide pealt küll ükski hundu...
Noor jahimees!
Postitusi: 92
Liitunud: K Aug 19, 2009 9:33 am

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Noor jahimees! »

Eelmisel nädalal sai Aegviidu metsas näha koos töö partneriga ligikaudu 60 kilost isendit :shock: . Meist oli ta ligikaudu alla 200 m. Ega see pole ainuke hundu seal metsas, sest igakord kui hommikul sinna jõudsime, oli terve tee värskeid hundi jälge täis. Ega jah pimedel ajal ei tahaks seal eriti metsas olla aga, mis teha töö on selline.(tee-ehitus) :wink:
Paremat kohta ei tea, kui Mets!!!:)
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas hundikütt »

Kõvad mehed-200m ja 60kg.Kuigi hunte nii mõnigi nähtud aga ka 2m pealt ei ütle kaalu nii täpselt ära.
Kasutaja avatar
Heino
Postitusi: 149
Liitunud: P Dets 24, 2006 4:30 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Heino »

Turjakõrgus on vanadel isahuntidel üle 90 cm... kaalu poolest suurim on Ukrainas lastud 86 kg kaaluv isend. Nägin Ohhota i Rõbalka kanalilt saadet Venemaal polaarhuntide laskmisest, väidetavalt on suurim isend mis lastud 118 kg ja üle 100 kg on lastud üle 30 looma, turja kõrgus ületab 1 meetrit, päevas läbivad 30-40 km... rekordina neid ei fikseerita, kuna laskmine toimub helikopterilt... Keegi pole suutnud tõestada, et suuskadel sellise sõbra juurde hiilis ja ta nokauteeris :-)
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Siin üks filmilõik polaarhuntidest, kelgukoertest on ikka pea kaks korda suuremad. Kahjuks ei jaga midagi konnasööjate keelest. http://www.youtube.com/watch?v=J40-KDT_ ... re=related
Kasutaja avatar
walker_metsas
Postitusi: 52
Liitunud: T Juul 25, 2006 12:08 am

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas walker_metsas »

Siin on kõik pildid tembeldatud PhotoShopiks võüi koerte ristandiks. Kõigi piltidel on juures tavaliselt artikkel - lugu ja legend. Ja kes veidi teemat uurinud ja/või lugenud nagu mõned eelpostitajad, siis üle 1m turjakõrgusega hunte on KÕIKJAL maailmas. Ei ole need mikngid koerte ristandid, naljanumber!

Tegemist on päris ehtsate huntidega. Mind huvitas teema, Eesti metsade kohta kas on ka suuri nähtud, kütitud jms.

Tänud vastuste eest!
No kuidas siis ei kisu metsa, kui ma elangi metsas.
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas skog »

walker_metsas kirjutas:Siin on kõik pildid tembeldatud PhotoShopiks võüi koerte ristandiks. Kõigi piltidel on juures tavaliselt artikkel - lugu ja legend. Ja kes veidi teemat uurinud ja/või lugenud nagu mõned eelpostitajad, siis üle 1m turjakõrgusega hunte on KÕIKJAL maailmas. Ei ole need mikngid koerte ristandid, naljanumber!

Tegemist on päris ehtsate huntidega. Mind huvitas teema, Eesti metsade kohta kas on ka suuri nähtud, kütitud jms.

Tänud vastuste eest!


Vabandust, aga ma ei saa aru. Te ütlete et üle 1 m turjakõrgusega on kõikjal, aga samas küsite, kas Eestis on nähtud või kütitud. Kui Te ei tea kas on nähtud või kütitud, kuidas Te siis teate et neid üldse Eestis on ?
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Pauli »

walker_metsas kirjutas:Ei ole need mikngid koerte ristandid, naljanumber!

Kuna hunt ja koer omavahel täiesti vabalt ristuvad, siis võib hundi soontes koera verd voolata ka siis, kui tema mõlemad vanemad hundid olid - need koera geenid (juhul kui neid esineb, mina seda ei väitnud) võivad pärineda ühelt vanavanemalt või hoopis kuskilt kaugemalt sugupuust.
Sarnane näide: ehkki enamus meist võib endale rusikaga vastu rinda tagudes kuulutada, et tema on küll puhastverd eestlane, sest sugupuus ühtegi võõramaalast pole tuvastatud, on teadlased ometigi leidnud, et meie, eestlaste, geenid on paras kompott sakslastest, venelastest, leedukatest jne, algupärast ugrit on seal alla poole alles jäänud. Venelastega on lugu veel hullem - näiteks Piiteri kandi põlisvenelased kipuvad geenide poolest hoopis ingerlased olema.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
rixa
Postitusi: 387
Liitunud: P Mai 04, 2008 6:37 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas rixa »

Kristoffer Clausen oma blogis kirjutab, kuidas ta Kanadas hundijahis käis. Piltidel olevate huntide kaaluks väidab 80kg ja 90kg. Tunduvad üsna samasugused pildid nagu siin eelmistes postitustes.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Suured hundid - ei või olla?

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Nüüd Siberis Krasnojarski krais Angara jõe kallastel sai kohalike jahi- ja metsameestega ka huntidest räägitud. Nende väitel pole suured hundid midagi erilist, nimetavad neid evengi huntideks. Räägiti mitmest tabatud loomast 80+ kg kaaluga, üks jahimees oli tabanud 110 kg kaaluva looma. Ühe metsameeste laagri ümber luusis hundu. Jõuluks koju tulles olid mehed korralikud silmused üles sättinud. Peale aastavahetust metsa minnes nägid, et üks silmus koos selle küljes olnud 4 meetrise jämeda palgijupiga kadunud. Jälgi mööda minnes jõudsid nad ca kilomeetri pärast hunduni, kes küll kole kõhnaks jäänud aga sedavõrra näljasem ja tigedam ka. Peale hukkamist selgus, et tegu emahundiga ja kaalu oli peale paarikümnepäevast dieeti veel 95 kilo!
Kuna sai suheldud mitme erineva inimesega ja kõik rääkisid usutavalt sarnastest numbritest, ei kaldu kuuldut pelgalt jahimehejutuks liigitama.
Talv on tulemas, ehk õnnestub ka omal mõnda sellist elukat kohata :P
Septembri lõpus saab aasta täis kui taigas ringi kolatud, aga karu pole veel näinud :evil:
Kohalikud räägivad küll, et suured ja koledad ja palju pidi ka neid olema, aga meile ei taha vist näidata neid :twisted:
Vasta