Uurimustöö koolis

Siin võiks oma küsimusi esitada alles jahimeheks pürgijad ja noorjahimehed teemadel - kuidas jahimeheks saada,minu esimene relv jne.
Vasta
Mardo
Postitusi: 7
Liitunud: K Mai 21, 2014 3:28 pm

Uurimustöö koolis

Postitus Postitas Mardo »

q
Viimati muutis Mardo, N Jaan 29, 2015 11:38 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Uurimustöö koolis

Postitus Postitas aadu kadakas »

Materjali saad internetist, jahiraamatutest ning juba tehtud analoogsetest töödest. Loe seesamune foorum ka läbi :D
Kui eesmärk pole lihtsalt ühe linnukese kirjasaamine, siis võiks püstitada natuke ambitsioonikamad eesmärgid. Lähtudes bioloogilisest taustast analüüsida näiteks metsaelukate käitumismuutusi ja toitumisharjumusi, kui on lisatoitu või on peaaegu üksnes looduslik toidubaas. Peaaegu seetõttu, sest viljelusmaadel kasvatatavad kultuurid on niikuinii justkui ulukite lisasöötmine. Kuna aga teemapüstitus on just talvine lisasöötmine, siis võiks ühtlasi jälgida ka inimese käitumist ehk miks ta seda teeb. Kas raskel talvel ulukeid natukenegi aidata või küttimise kindlaks õnnestumiseks vaid?
Janika
Postitusi: 1
Liitunud: K Okt 15, 2014 8:07 pm

Re: Uurimustöö koolis

Postitus Postitas Janika »

Üks asi on materjali uurimine ja taustinformatsiooni otsimine, aga milles seisneb antud töös sinu enda uurimus? Olin ise juhendaja eelmisel õppeaastal taolisel uurimustööl ja minu õpilase töö teema oli "Metskitsede talvised toitumiseelistused".
Selleks varusime suvel enne jaanipäeva 7-8 erinevat taimeliiki lehisvihtasid, mida ta siis talvel kitsedele välja pani ja vastavat graafikut pidas, kes söömas käis ja mida eelistas. Enne talve oli aega põhjalikult tutvuda teooriaga, kuigi peab tunnistama, et selles osas on meie kirjanduse valik ikka üsna kesine (siis oli ilmumata ka veel kevadel välja tulnud "Jahimehe käsiraamat").
Soovitan sul, teemaalgataja, samuti mõelda, mida sa antud teemat uurides teada soovid. Lihtsalt informatsiooni raamatutest või internetist välja kirjutades ei ole tegemist uurimustöö, vaid referaadiga.
Vasta