naturalis

Vestlused sellest , millise padruniga kus ja millal pauku teha
Mait Mägi
Postitusi: 18
Liitunud: N Dets 08, 2005 12:18 pm

Postitus Postitas Mait Mägi »

Tere !
Jagasin teiega oma kogemusi naturalise kuuli kasutamise alal. Täpsustuseks olgu öeldud et pödra pulli 6+9 lasin 135-150 m distantsil seisu pealt. Tänan Kaupot hea soovituse ja nöuande eest. Kui antakse vöimalus ka järgmisel aastal pötra lasta siis jagan teiega ka neid kogemusi. Omalt poolt soovin köigile meeldivaid jahielamusi, teravat silma ja täpset kätt.
Mait
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas andrus »

Kuna viimasest postitusest pikk aeg möödas siis kergitaks teemat vähe.Vaatsin seda naturalise tutvustus videot ja seal paistis kuul väga hästi töötavat aga....jäi mind häirima selline asi,et kuul küll seenestub kenasti aga ei tekki tal teravaid servi nagu enamus kuulidel mis lõikaks sisse haava kanali ja tekitaks korraliku verejooksu ka kehvema lasu korral.Paljud on kasutanud seda kuuli ja kummutavad selle arvamuse?Ja kas kogemused on siiani sama negatiivsed.Hinda küsitakse suht korralikku poes ta eest.
jahismurf
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas Anti »

Pole küll ise kasutaja, aga olen vaatanud mitmeid videoid, kus mehed kasutavad naturalist sea- ja punahirve jahis. Kaliibrid on ka muidugi parajad (300 win.mag jne), igatahes on ka üsna taha jäänud või kehva lasuga mitmed sead kohapeale jäänud, niiet vähemalt neid filme vaadates tundub, et asjalik kuul. Need mehed seal filmides kiidavad naturalist väga. Eestis on hind minuarust ikka üsna karm, eriti kui paugutamist omajagu on.
http://beta.album.ee/antilaht
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas tony »

Sai Aafrikas kasutada.Kuuliks naturalis ja kaliibriks 308win.Loomadeks Hartebeest (max 150 kg) ja temast väiksemad olevused distantsil 100-200m.Kuulid avanesid ilusasti,ükski kuul läbi ei jooksnud,kõik teiselpool naha all.Loomad ka enam-vähem kõik kukkusid kohe.Ise olen aru saanud,et tapab energia mis loomasse jääb (löök kudedele), mitte aga auk keres (haavakanal).Loomulikult tapab ka auk aga ma pean silmas kohest mahajäämist peale lasku (va.pea,kael ja selgroog).
Hanno
Postitusi: 185
Liitunud: N Sept 08, 2005 4:30 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas Hanno »

Oleme nüüd Lapua uued Eesti esindajad. Võin öelda, et Naturalis on nüüd hoopis teine pauk kui ta oli turule tulles. Soomlased olid ise väga kriitilised, seega tehas tegi koduturgu arvestades väga korralikud korrektiivid, hind on aga hoopis teine jututeema.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas andrus »

No hind mind nii väga ei kohutanudki,sest iga lask on omaette kogemus ja rõõm nii,et kui kuul on seda hinda väärt siis miks mitte, pealegi ei hakkaks nedega põllul repse pommitama,et neid nüüd nii väga palju kuluks.Lihtsalt vaadates videot ja siis lugedes neid väga negatiivseid kommentaare tekkis selline kahtluse iva,et kas ikka maksab seda moona oma kappi muretseda.
jahismurf
Kasutaja avatar
Marekp
Postitusi: 172
Liitunud: L Sept 06, 2008 6:40 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas Marekp »

Sommidel [i]pieniä ongelmia[i] naturalisega.
http://www.rekyyli.fi/board/viewtopic.p ... 349#p39349
Mait Mägi
Postitusi: 18
Liitunud: N Dets 08, 2005 12:18 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas Mait Mägi »

Tere on hulk aastaid mööda läinud ja teema vananenud. Küsiks värskenduseks kas keegi on ka selle kuuliga mingit tegemist teinud? Millised kogemused? Erinevad kogemused, erinevate cal puhul. Terv Mait.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: naturalis

Postitus Postitas andrus »

Pea 3 aastat juba möödas,on ka kellelgi uusi huvitavaid kogemusi?
jahismurf
Vasta