norra põdrakoer

2005. aasta teemad
vollike
Postitusi: 62
Liitunud: P Dets 07, 2003 7:36 pm

Postitus Postitas vollike »

mul on kaks koera. üks haugub looma peale ja ründab teine ei haugu eriti ,aga ründab põtra kui põder seisab ja haugub.kui põder jookseb siis on vait aga siis teine haugub ja annab märku kus asub .ma käisin katseid tegemas mart mäe juures ja ei saanud mina sellest hindamis süsteemist aru kuna sain kõige kehvema järgu öeldi et koerad ei peada õieti ja ei haugu õiges kohas .mida peaks tegema .aga soomlaste norrakad kes ei teinud minu meelest ei midagi paar mauhi ja oligi kõik.
vaata selja taha et keegi ei luusiks seal ....
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Norrakas ei peagi näksama, see ongi koer kes ärritab looma võimalikult vähe, st. võtab ühe looma ette, ajab kütiliinile ja siis järgmise, jne.
Hindamisel on prioriteediks võetud laika kes töötab hoopis teistel alustel ja norrakat nende põhimõtete järgi hinnata oleks vale.
See on minu sõltumatu kiibitseja arvamus. :D
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

norrapõdrakoer

Postitus Postitas Pathfinder007 »

Lugu on nii et koerte töökatsete hindamise reeglid on igal riigil omad Meil hinnatakse kõiki peatavaid koeri ühesuguste reeglite järgi olenevalt muidugi loomaliigist millele jahti peetakse Eelnevast jutust oleks huvitav teada kuidas see koer seal hajus põdrale ütleb et tuleb just püssitoru ette joosta
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ahjaa.. kui siin ka laikade ajamisest ja näksamisest juttu on olnud (ma kaldun ka natuke teemast kõrvale). Korra putke teemal oli vaja minna ühte elamisse pererahvaga suhtlema (Viljandimaal, peaks selle asukoha meelde tuletama), pererahvas oli ise hoovis, 2 laikat ka. Vaatasin koeri ja leidsin, et mina ei lähe :) Grupikaaslane leidis, et koerad on toredad (seda minagi :lol: ) ja läks. Lausa fantastiline oli vaadata kuidas laikad külalist ajasid, tiirutasid ümer, haukusid, vahepeal näksasid kintsust või käest... ei mingit kallalaetungi ega vigastamist aga 50 meetri läbimine võttis aega :) huvitav, et pererahvas rahulikult vaatas (no, ju siis olid teadlikud, et koer midagi ei tee).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Külaline

norrakas

Postitus Postitas Külaline »

Kui saad aru soome keelest, vaata http://www.shhj.fi
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

trucker kirjutas:Oleks hea vanemate koertega koos sea peale lasta,siis õpib kiirelt nõksud selgeks.Ega's noor koer vaatab ka kuidas karja juht tegutseb,nii tema siis juhi järgi.

kahte võõrast laikat ei saa koos metsa lasta-murravad maha üksteist. meil ühed proovisid-kaks korda vedasid koerad süles koju siis enam ei proovinud
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Anonymous kirjutas:
trucker kirjutas:Oleks hea vanemate koertega koos sea peale lasta,siis õpib kiirelt nõksud selgeks.Ega's noor koer vaatab ka kuidas karja juht tegutseb,nii tema siis juhi järgi.

kahte võõrast laikat ei saa koos metsa lasta-murravad maha üksteist. meil ühed proovisid-kaks korda vedasid koerad süles koju siis enam ei proovinud

Kutsikast peale koos vanema koeraga metsa, siis pannakse nolk kohe paika ja pärast on sõbrad. Mul tegelt sama mure, koolivend võttis kah laika, see oli ligi aastane kui minu omaga kokku said ja madistavad elu eest. Püssipära ja käed üsna ära näritud. Aga see on siis kui peremehed juures, või muidu ajust väljas lagedal, mitte metsas ajus.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
salf
Postitusi: 19
Liitunud: L Jaan 08, 2005 11:49 am

kust saaks 2 norra põdrakoera

Postitus Postitas salf »

:?: keegi annaks teada :?:
53447401
jaht on kunst
Taffman
Postitusi: 6
Liitunud: T Apr 05, 2005 5:01 pm

Postitus Postitas Taffman »

Hullult hea peni, ma lasin see aasta oma esimese sea selle koera eest!! väga suur visadus, võtab metsas põrsa ette ja hoiab teda nii kaua kinni kuni peremees tuleb ja mahalaseb (tavaliselt). See pole kül minu peni aga ta on ainult 7 kuune ja ajab ilvest, põtra ja siga meeletult!!!! tasub investeerida hind alates 7000
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

Tahad koerale head hinnet,võta kutsikad Mae Mardi käest! :wink:
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Suletud