7.62x39

Arutelud ja küsimused padrunite laadimisest
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Re: 7.62x39

Postitus Postitas ninja »

Küsiks poisikese käest, et mis tol barnauulil siis viga on? Sul venelaste sõjarelv ja see barnauul sobib vägagi häste sinna, kas üldse katsetanud oled või pakud huupi teiste eelarvamusi. Kui kõik padrunid lahti taob ja tihedus ka hea, siis miks mitte kasutada. Mina igatahes katsetaks küll. Ära sa seal küll midagi ei lõhu!
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
poisike
Postitusi: 31
Liitunud: T Juul 21, 2009 6:38 pm

Re: 7.62x39

Postitus Postitas poisike »

Barnauli esimene viga see et kui võtad magneti ja antud padruni kuuli siis need tahavad omavahel kokku saada, ehk siis vasetatud teras. Teiseks on olnud antud moonaga tõrkeid,tongil ilus jälg kuid pauku ei kuskil(huvi pärast sai siis veel 5 padrunit lahti võetud ja kaalutud kuule ja rohtu, peaaegu iga rohu ja kuuli kaal erinevad, mitte küll suures ulatuses kuid siiski).
Kolmandaks ei ole saanud nendega sellist head tihedus kui näiteks sako täismantliga,ei oska öelda kas relva viga või mis. Ühe saad 100m 3-4cm ringi teine 5 ja rohkem cm ring.
Loomulikult arvestades jahil tekkivat nn "enda eksimust" on sellest barnaulist jahiks ehk küll aga ei ole tekkinud sellist kindlust selle moonaga.(see minu arvamus ja ei lükka kellegi arvamust ümber ega halvusta antud moona kasutamist , kuid lihtsalt minul ei ole head kogemust sellega)
Ps! Minu sks küll venelaste väljamõeldis kuid nn Hiinakas(norinco) ehk siis lühikse rauaga, eraldatavate salvedega.
Tiit Karp
Postitusi: 236
Liitunud: R Juun 02, 2006 9:35 am

Re: 7.62x39

Postitus Postitas Tiit Karp »

Muide SKS originaal padrun on ka vasetatud terasmantel kuuliga.
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Re: 7.62x39

Postitus Postitas ninja »

Esiteks seda, et kuuli kest magneti külge jääb pole vaja karta et lõhub su rauda hullult! Tegemist vägagi pehme metalliga!
Aga kui su rauas ei lenda see jama siis pead jah leidma midagi paremat enda rauale. Kuna tegemist hiinakaga siis mõõda ise raua diameeter ära.
Siin veidi infot sulle...
http://en.wikipedia.org/wiki/7.62%C3%9739mm
Netis kolades igasugu andmeid selle kohta saadaval.
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: 7.62x39

Postitus Postitas Ten »

Oman ka siis seda mitte jahikaliibrit. Ka .22LR on jahikaliiber ja teemaalgataja ei rääkinud ju midagi karu laskmisest?
Ise laadimiseni pole veel jõudnud,soetsin relva alles hiljuti.Aga kindlasti katsetan ära raskemad täisvask kuulid.Praeguseks olen leidnud ühe Itaalia saidi laadimisinfoga,kus on kirjas ka raskemad kuulid ja meil saada olevad rohud,Vihtavuori,Norma ja Vectan.
http://www.tiropratico.com/ammunition/p ... 62x39.html
Ehk on abiks.
Barnauli padruneid olen samuti lahanud ja üheski minu poolt ülekaalutud padrunis ei olnud rohi ega kuulid samas kaalus.Tean,et lääne relva toru on 3500 pauguga siledaks lastud.
Endal relvaks VZ58 ehk siis CZ poolauto ja kuna relva hind on väga soodne siis kasutan Barnauli padrunit,mille hind vähemalt poole odavam analoogidest.Katsetada pole palju saanud aga Barnauli ühte auku ei saa ka lähema maa pealt.Mul on üks .223 vene poolauto millest Barnauliga lastes on augud mööda märklauda laiali,Norma täismantliga 20tk nii umbes kahe eurose mündi sees.
2014 aasta veebruari MasterRužjo ajakirjas on artikkel,kus kirjutatakse,et Uljanovski padrunitehasesse paigaldati Itaalia firma,Wasini automaatne padrunikooste liin,mis suudab kõrgkvaliteediga padruneid toota.Rõhutatakse kõige muu juures,et liin suudab tsentreerida kuuli kestas ja sellist tehnoloogiat ei ole üheski teises tehases Venemaal.
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Re: 7.62x39

Postitus Postitas ninja »

Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
Vasta