Faasanijaht

2003. aasta teemad
Suletud
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Faasanijaht

Postitus Postitas kakuke »

Kas keegi kunagi faasanijahiga ka tegelenud on ja millised on kogemused?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Pole veel jõudnud, aga mõte on juba ammu. Tuttavad käivad küll ja ütlevad, et päris mõnus ajaveetmis võimalus ja huvitav. Suure-Jaani lähedal, veits vändra pool vist, korraldatakse. Viimases Jahimehes on ka kontaktandmed, kui kellelgi huvi on. Kahju, et see jaht ainult nii kallis on.
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Käisime eelmine pühapäev 12 mehega Suure-Jaanis.
Tellisime 50 lindu ja lasime 45 ja tegime148 pauku. Ajaviite mõttes päris lahe aga ütleme, et olen kaks korda käinud ja kolmas enam ei läheks. See jaht on kuidagi selline tehis, minule eriti ei istu. Pardijaht on mitu korda etem.
Kas tuleb jaht???
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

jahimees kirjutas:Tellisime 50 lindu. Pardijaht on mitu korda etem.

Kui saladus pole, siis kui suur oli eelarve? Kui hakatakse väikekiskjaid vaktsineerima ja keegi neid eriti piirama ka ei hakka, siis võib pardijahi varsti vist ära unustada. Lõuna kandis korraldatakse seda jahti ka veel Taagepera kandis. Olen juhtunud farmist mööda sõitma ja neid uhkeid linde silmanud. Kas vastab tõele, et eelnevalt neil metsas lastakse elada, et metsistuksid? :lol:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Kas vastab tõele, et eelnevalt neil metsas lastakse elada, et metsistuksid? Julgen nelja aastase kogemuse järel öelda, et ei vasta. Oleme Suure -Jaanis (millest ka Jahimees räägib)Kalevi juures proovinud, et linnud lastakse eelnevalt metsa lahti ja aetakse siis koertega ülesse.
Tulemus on ainult siis rahuldav kui nad ei saa lahti olla rohkem kui ca pool tundi kui sedagi. Kõige huvitavam on siiski kütiliinist ülelennanud laskmata linnu koeraga ülesajamine. Ka siin ei tohiks intervall olla üle 10 minuti, sest faasan armastab rohkem maad mööda jalutada ja jõuab selle ajaga päris kaugele.
Veel soovitusi- olen kasutanud haavlit nr 6 ja võimalusel mitte täis ega 3/4 tšokke ( esimesel jahil 4 aastat tagasi Kalevi juures tuli peale 3/4 lastud pauku 20 meetri pealt faasan maha kanda- söödavat osa nagu poleks olnudki . Et üks sõber võttis jahi videosse, siis nägi see koht välja nagu oleks keegi sulepadja õhus lõhki käristanud.)
Aga vahelduseks soovitan küll kõigil . Võtke Kalev Võitlaga ühendust tel 052 01063 Koht ise Suure-Jaani ja Vändra vahel Navesti kaldal
Ja tervised Kalevile
Suletud