Aafrikas

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Shogun
Postitusi: 105
Liitunud: R Dets 26, 2003 2:33 pm

Aafrikas

Postitus Postitas Shogun »

Vaatasin Norma kodulehte ja seal oli üks kuul, mis disainitud just jahiks Aafrikas. Ja mõte hakkas liikuma - et huvitav, kuidas nemad seal küll on lahendanud liha riknemise probleemi (vahemikus lask - sügavkülmik) lakkamatus suvekuumuses :!: :?: Või ei tee nad sellest (väiksest roiskumisest) numbrit ja enamus rahvustoite sellisest poollagunenud lihast teevad :lol: Maailmaköögis leidub ju maitseid igasuguseid...
Metsas on loomi - jahimees. Metsas on liha - salakütt.
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kuna Aafrikas on nii kuum, siis võibolla roiskumist ei teki kuna enamik organismist moodustab vesi , siis kuumuses vesi aurustub ja liha lihtsalt kuivab.
Näiteks ei olnud Aafrikas sõjaväljal ebameeldivat laibalehka, sest laibad lihtsalt kuivasid päevaga.
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Aafrikas

Postitus Postitas Mart »

Shogun kirjutas:ja enamus rahvustoite sellisest poollagunenud lihast teevad :lol: Maailmaköögis leidub ju maitseid igasuguseid...


Ei roisku see liha nii kergelt midagi,vähemalt nepp küll mitte :D .Kunagi ammu sai nepijahti peetud,siis lind oksakesega seest tühjaks ja vilu ruumi rippuma ja hoidsin neid kolm-neli päeva,ei mäletagi täpselt kui kaua ja alles seejärel sai ää söödud. :D

Loomadega pole nii teinud,aga soovitatakse kah.Sisused välja ,nahk jäta peale,veega ära pese, ja keldrisse rippu .Liha pidavat mingi kile peale võtma ja mitte kiirelt roiskuma vaid kergelt laagerduma :D Mis sest küll välja võib tulla,seda ei tea , aga mõne väiksema loomaga võib proovida.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Eks sedasi see õige liha laagerdamine ongi. Soolikad välja ja nahk selga. Vett ei pane vaid kuiva lapiga pühid vere ära. Siis jahedasse õhurikkasse kohta seisma. Juba 3-4 päeva pärast on liha pehmem. On seisnud niimoodi kuni 7 päeva. Pole küll midagi hullu juhtunud. Suvel muidugi nii teha ei saa. Kui naha kohe maha võtad, siis liha lihtsalt kuivab rohkem ära ja muutub tumedamaks. Tõpratohter küll ei ole aga lihal ongi nagu kilejas kiht seespool kõhuõõnes. Soomlased pidavat põdrafileed niikaua hoidma kuni laineliseks muutub. Minu arust siis juba roiskunud. Maitse ase.
ikka lõbusalt
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Loomad soovitatakse küll jah päevaks - paariks koos nahaga jahedasse rippu tõmmata. Aga veega ei soovitata pesta. see võib just liha riknema ajada. mingi bakterite värk. Soovitatakse kasutada paberit.
Kui loomi müüki saadate, siis vist öeldakse juba nende pooltki, et vett ei tohi kasutada. Meile vähemalt küll öeldi. suur paberrättide rull alati jahil kaasas.
Kasutaja avatar
Shogun
Postitusi: 105
Liitunud: R Dets 26, 2003 2:33 pm

Postitus Postitas Shogun »

Ma oma arutluse alguses pidasin silmas ennekõike putukate probleemi, meil siis kärbseid ja herilasi peamiselt. Suvel ju kubiseb neist ja nii umbset ruumi, kuhu nad sisse ei pääseks... no ma ei tea :? Lasin nädalavahetusel kitse ja juba siis oli jama, et porikaid eemale tõrjuda; hommikul polnudki teisi, aga peale päiksetõusu läks suminaks :evil: . Mulle sestap näituseks suvine jaht eriti nagu ei istugi, muudkui valva seda lihanatukest...
Metsas on loomi - jahimees. Metsas on liha - salakütt.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ega suvel sokku pole mõtetki kaua rookimata hoida. Kõige kuumemal ajal on tuvijaht, siis soovitatakse võtta sooled välja ja kasutada sidrunhapet.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

paar päeva tagasi sain rääkida mehega, kes aafrikas paar korda aastas jahil käib ta on siis ära last nn kuldse viisiku lõvi, leopard, ninasarvik,elevant ja pühvel,tema kasutab relvaks kaheraudset drillingut (või vähemalt üks relvadest) kahjuks kaliibri täpset nimetust ma enam ei mäeleta ,aga kuul on 9,3mm, kaal 34gr, kest on 12cm pikk, looma lastakse niikaua kui see pikali jääb,jaht käib 1-2 valge jäägri saatel ja veel kari neegreid kaasas,kui mõni haavatud loom ründab,siis neegrid pidid esimesena laiali jooksma,loota saad vaid enda ja valge jäägri peale,kõige ohtlikum loom pidi väidetavalt olema jõehobu,aga neid pidi tohtima ainult siis lasta,kui inimest ründab, korra oli talgi võimalus jõehobu lasta,kui see neegert taga ajas ,aga kohalik jääger oli öenud oot,oot ära lase vaatame mis juhtub,kas see just tõsi on aga jutuks ikka hea,sedapuhku oli muidugi neegril vedanud sai teine puu otsa karata.
243win
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Re: Aafrikas

Postitus Postitas kaliiber »

Shogun kirjutas:Vaatasin Norma kodulehte ja seal oli üks kuul, mis disainitud just jahiks Aafrikas. Ja mõte hakkas liikuma - et huvitav, kuidas nemad seal küll on lahendanud liha riknemise probleemi (vahemikus lask - sügavkülmik) lakkamatus suvekuumuses :!: :?: Või ei tee nad sellest (väiksest roiskumisest) numbrit ja enamus rahvustoite sellisest poollagunenud lihast teevad :lol: Maailmaköögis leidub ju maitseid igasuguseid...


Oled õigel teel :D Olen üsna mitmeid Põhja-Aafrika kohalikele mõeldud lihaturge külastanud ja võin täie kindlusega väita et riknemine ( ei väike ega suur) ei ole nende jaoks mingi probleem. Liha seisab letil päikese ja kärbeste käes täpselt niikaua, kui ära ostetakse. Sisikonnad ja roiskvedelik voolavad rentslis... Kahju et ei saa seal valitsevat aroomi edasi anda, aga mulle jääb see eluks ajaks meelde.
Head isu!
:wink:
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

mina olen aafrika lihaturgude saadusi lausa söönud ja elu siiani sees! Lõuna-Aafrika on muidugi puhas paik, ent Gambia... aga lihahimu oli suur!
JUC
Postitusi: 68
Liitunud: N Dets 30, 2004 7:38 pm

Postitus Postitas JUC »

Kesk Aasias liha lihtsalt kuivatatakse marlist või tihedast võrgust kastis. Liha ribadeks lõigatud, kuivab, rasv tilgub, tuleb välja umbes nagu meil vobla.
Suletud