"eestimaa üllatab jälle"

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas kakuke »

Kuigi pildist võib olla raske aru saada, et kaugel auto olla võis ja millise nurga all, siis teades, kuhu vindi kuul lendama on suuteline, pole ise seni teinud sellises situatsioonis pauku, kus auto on laskesektori silmapiiril.
Aga olles ohutuses veendunud, olen metsa (ajusse) sisse olen lasknud küll ja teen seda ka edaspidi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
tireb
Postitusi: 217
Liitunud: N Juun 01, 2006 3:34 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas tireb »

"Autos polnud nagu üldse küsimus, see oli lasu ajaks piisavalt eemal ja peale paanitsemise rohkem teemat pole."

senimaani olen Feeni kommentaare ja ütlemisi suht arukateks pidanud, aga nüüd??
arvad siis et auto liikus kuulist kiiremini ja kui ei, siis oli soomustatud?
mis see on? nälg, viimane või esimene kord ulukit tulistada?
Tule taevas appi :VS
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas duv »

Minu arust oleks õigem, kui asjasse mittepuutuvate inimeste inimeste juuresolekul mitte püssi kasutada. Veel mõtlematum on selline video netti üles panna. Mul näiteks autos sõites alati üks silm vaatab ette teine tahavaatepeeglisse, kui ma nüüd peeglist märkan , et püssiots minu poole, siis jahimehena võin ma seda mõista, aga teine jälle ei mõista ja võib sellest omad järeldused teha. Mis ohutusse puutub, siis see selleks ja kuidas võtta, kui ma näiteks hakkan oma Tallinna kortermaja rõdul püssiga sihtimis harjutusi harrastama, siis laadimata püssiga see ju kellelegi ohtu ei kujuta, ainult kahjuks ei saa sellest teised inimesed aru ja maskis pumpade-kilpidega meestele seda ka vaevalt õnnestub selgitada.
saekong
Postitusi: 4
Liitunud: R Aug 11, 2006 8:00 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas saekong »

Hea foorumirahvas, mina olen see jahimees ja selle filmijupi autor.
Kõigepealt selgituseks, et see filmijupp ei ole kunagi enne siia foorumisse postitamist avalik olnud. Olen seda jaganud kahes suletud grupis kuhu saavad ainult kutsetega liikmed ja sealt on see link jalutama läinud. Mõistan, kui lingile klikkides ei saa vaataja aru, et see ei ole youtube’s avalik, vaid ainult lingi kaudu nähtav. Siiski soovitan kõigil lugejatel enne mõelda kui te mingi lingi kuhugi avalikult postitate, kuna on tegemist kellegi omandi või autoriõigusega (ei taha õiguslikku arutelu jätkata). Kusagilt emailiga saadud link ei ole automaatselt avalik info ja avalikustaja on selle eest vastutav.
Ehk oleme eetilised ja ei avalda autoritelt luba küsimata filmilinke avalikult.
Teiseks, ei ole ole see film tehtud perversse jahikire rahuldamiseks vaid pigem selliste olukordade analüüsiks ja muidugi ka mälestuseks. Filmin võimaluse korral kõiki oma jahiolukordi ja arvan, et see on teinud minust parema jahimehe. Soovitan seda teistelegi, kuna enamjaot jätab jahimehe enesekontroll ja eneseteadvus laskmishetkedel tugevasti soovida.
Kolmandaks antud olukorra üle ei ole ma ise uhke. Lask küll toimus koera ja auto suhtes meie ajujahi praktikat arvestades ohutult, kuid loom oli laskmise hetkel juba tumedal metsa taustal. Laskenurk kaugeneva auto ja selleks hetkeks u kolm meetrit taga jooksva koera suhtes oli täiesti piisav ja kohapeal tundus olukord palju rahulikum kui seda lainurksest kaamerast vaadates. Mõistan vaatajate reaktsioone. Pigem ei olnud tumedale taustale jooksva sea üle minu jaoks võibolla piisavat paju kontrolli.
Vabandan siin nende ees, kes nägid seda filmi ilma selgitusteta ja peavad seda ohtlikuks jahipraktikaks.

Sven
saekong
Postitusi: 4
Liitunud: R Aug 11, 2006 8:00 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas saekong »

Kuna eelmise lingi koristasin ära, siis panen siia kompensatsiooniks teise lingi. Selgituseks, et kõiki loomi peale ühe hirvepulli ja hirvelehmade ning loomulikult ka põdra võis nendes jahtides küttida. Emist või ka kesikemist, kui on aega tuvastada, ma veel lasta ei oska. Kivi kotti!

https://youtu.be/xWLT9QL1hRw
Tsentuurio
Postitusi: 12
Liitunud: K Okt 16, 2013 8:32 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas Tsentuurio »

Jaht nagu jaht ikka:) Mind huvitab hoopis, millist marki relvaga opereerisid? Vilksamisi tundus, et sünteetikust poolautomaatne sile? Kui jah, siis mis mark ja milline optika peal?
Võid ka privasse kirjutada - muidu äkki tuleb jauramist lisaks juurde:)
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas andrus »

Selgituseks Sven-ile ja teistele video siia panemise kohta.

Kui video on vabalt Facebook-is keerlemas siis enam avalikumat asja olemas vist ei ole. :D
Ise leidsin selle ühe tuttava rootslase lehelt,tema oma korda Valga Jahimeeste lehelt....
jahismurf
saekong
Postitusi: 4
Liitunud: R Aug 11, 2006 8:00 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas saekong »

andrus - kui see on kõik mis sul pärast lingi privaatsuse teadasaamist öelda on, siis pole meil rohkem millestki rääkida.

Tsentuurio - relv on Benelli Argo 9,3x62 Swaro 1,7-10 Z6. Aga relva valik on jahil rohkem maitseasi, millel pole tabamise ja tulemuslikkusele metsas nii suurt mõju kui õppimisel ja harjutamisel.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas sammal.habe »

noh, link või mitte link. aga loota et tänapäeva internetimaailmas midagi üleslaetust privaatseks jääb, on küll pehmelt öeldes naiivne.
olen mõnd aega filmiasjandusega tegeledes adunud, et film on nagu laps - lased ta suurde ilma ja ta hakkab oma elu elama, sinu tahtest sõltumatult ja vahetevahel isegi vastupidi su soovidele.

muide, mis kaamerat kasutad ja miks otsustasid peakaamera, mitte püssile kinnitatava kaamera kasuks? kas see et stseenide alguses pilt fookusest väljas, oli kaamera autofookuse aeglusest tingitud või pidid käega teravustama?
saekong
Postitusi: 4
Liitunud: R Aug 11, 2006 8:00 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas saekong »

Ehh, internet ei ole mingi anonüümne infoauk, kus võib kõike teha. Internetist on enamjaolt asjad palju lihtsamini jälgitavad kui näiteks Raekoja platsil, kuigi seal ei tule meile pähe teiste asju laiali jagada. Kindlasti ei räägi me selle filmi puhul privaatsest infost, siis oleksin ilmselt administraatori poole pöördunud. Minu jaoks on probleem kui jagatakse avalikult väiksemale ringile mõeldud asju. Ja ega need asjad ikka ei ela täiesti oma elu küll, seda filmi sellelt lingilt enam näha ei saa. Tegemist on elementaarse viisakuse ning omandi- või autoriõigusega.

Gopro 3+ kasutan mis on ikka terava pildiga kogu aeg. Uduseks teeb selle arvuti mis filmi kokku lõikab.

Kaamera võiks ikka silmadega koos käia, mitte relvaga. Silmad näevad palju rohkem ja ülevaatlikumalt kui taevasse või maha suunatud relv enne ja pärast lasku. Objekti relvaga otsima hakata pole vist kõige mõistlikum - vana jahispordi tõde "enne silmad lukustavad märgi, siis alles liigub relv märgile"
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas Feen »

Ma igaks juhuks mainin, et ma ei kipu ka loomi laskma kui mõni auto või jalutaja nähtavale ilmub. Lihtsalt jätan üles võimaluse, et laskja teadis mida teeb ning oli valmis vastutama igasuguste tagajärgede eest. Õppematerjaliks on see muidugi hea sest keskmine jahimees lasebki sellises olukorras maha kas auto, sea või koera... täenäosus sarnane.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas duv »

Jätaks praegu laskeohutuse küsimuse kõrvale ja küsiks üldise liiklusohutuse kohta ühe küsimuse. Mis saab kui kütiliin on üldkasututaval teel ja ajust väljajooksev uluk põrkab põgenedes kokku sellel teel liikuva sõidukiga. Liikluskindlustus vist ulukiga seotud kahju ka ei hüvita ja tõenäoliselt võib tekkida autojuhil soov nõudega jahiseltsi vastu pöörduda. Kui ka mingeid hoiatavaid arusaadavaid märke pole, mis liiklejat ohust teavitaksid, siis tavainimene ei pruugigi ju mõista, mida need mehed püssidega seal teeääres toimetavad.
taavik
Postitusi: 16
Liitunud: L Sept 26, 2009 9:40 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas taavik »

See on ju suuresti lahendatav. Kuna nagunii suure intensiivsusega riigiteele kütiliini panna ei tohi, siis saab seda teha ainult mõne väiksema kasutusega metsavaheteel, kus enamasti liigub autosid suht vähe.
Tänapäeval on infovahetus jahis nii kiire, et loomade liikumine kütiliini poole on reeglina juba teada ning saab ju selles vaates kokku leppida, et tee peal oleva kütiliini äärmised kütid peatavad korraks auto kinni, või informeerivad sõitjat jahist ning hoiatavad võimaliku saabuva uluki eest. Lisaks jäi kuskilt silma, et mingid liiklusmärgid on väljatöötamisel.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas aivar00 »

Kahjuks Taavik nii ta alati ei ole. Näide eelmise hooaja põdrajahist. Tegevuskohaks Tallinn-Rapla -Türi teega piirnev metsatukk, kus oli kunagi TREV-il soola ja liiva segamise plats. Sellest tingituna on too ca 200-500 m laiune metsatukk piki teed sõralistega asustatud. Aju alati peale hakanud suurelt teelt ning lükatud külavahe teele. Suhteliselt aju alguses sokupoiss, kits ja tall. Ca 100 m asfaltteest. Kitsepere jooksis veidi aju ees, siis keeras otsa ringi ja pühkis läbi aju tagasi otse suurele teele. Elu jättis sokupoiss. Põdrad ei ole selles tükis kunagi nii teinud ning asjaolu, et kitsed praktiliselt asfaldi ääres istusid oli esmakordne. Alati on loomad välja jooksnud kas külgedele või otse ees olevasse kütiliini.
Endal on sama tüki küljel olles põder välja jooksnud ning kuna tihe liiklus peal, teetamm küll kõrgem, kuid mina olen jätnud laskmata. Seda, et autojuhid jahimehe vesti nähes kohe seisma jäävad :M -pigem saad sõimata, et tee ääres relvaga töllerdad :lol: .
Teine tükk meil väikese intensiivsusega tee ääres. Lisaks tee ka jahtkonna piiriks. Seal vaja lihtsalt teha kohe esimene aju kui liiklust peal ei ole. Kell 10:00 juba sõidab autosid üsna tihti ning seetõttu ka loomi laskmata jäänud mitmeid.
Viimati muutis aivar00, E Mär 07, 2016 1:29 pm, muudetud 1 kord kokku.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas aadu kadakas »

Positiivne on, et saekong kommenteerib oma filmikest. Mulle jääb mulje, et tegemist on korraliku analüüsi ja enesekriitikaga takkaotsa. Nn "lekkimine" on omaette teema, mida võib liigitada ka "salaseltsi" reeturluseks. Äkki keegi aga leidis, et on asjas midagi nii valesti ja tuleb avalikustada. Minu teada on kohustus ka internetis liikuvatest negatiivsetest asjadest märku anda. Selline mõttelaiendus siinkohal.
Kui midagi üldse arvata, siis Jahieeskirja paragrahv 8 punkt 6 täitmist, millele duv (ninja ja FIK ka) ka juba viitab. Ilmselt on see pigem jahikorralduse ning -juhataja teema, mille kohta taustinfo puudub.
Taavik kommentaarist selgub aga, et neil jahis alati kütiliini servmised inimesed ametnikud, kellel õigus autosid peatada. No kui ei peatu! Ja isegi, kui on informatiivsed liiklusmärgid, kuidas on siis kehtiva seadusandluse järgi jaht aluseks liikluse ajutiseks peatamiseks? Lihtsalt huvitun.
Viimati muutis aadu kadakas, E Mär 07, 2016 5:24 pm, muudetud 1 kord kokku.
Vasta