"eestimaa üllatab jälle"

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Tiit Karp
Postitusi: 236
Liitunud: R Juun 02, 2006 9:35 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas Tiit Karp »

FIK kirjutas:Kui hakati nokkima, siis....
Jahieeskiri ütleb:
§ 8. Jahiohutuse nõuded ühisjahil
.........
Jahiohutuse tagamiseks ühisjahil on keelatud:
..............
6) määrata kütiliiniks intensiivselt kasutatavaid riigimaanteid, kus ohutu jahipidamine ei ole tagatud;

Tegemist oli kütiliiniga. Kohas ,kus oli auto, oleks võinud olla näiteks teine kütt. So ????

Palju kära ei millestki ....

Samas ei peaks kõike ,mis jahil toimub , internetti ülesse riputama .


Valaks natuke õli tulle. Kust hakkab intensiivse kasutamisega tee? Kas keegi teab mõnda teed kus on garanteeritud, et ühtegi sõidukit ei sõida? Eeskiri ütleb, et on keelatud tulistada naaberküti või kütiliini suunas. Kust algab see suund? (Lasketiirus ei tohi seista laskurist eespool ja vinditiirus tulistamise suunas ei tohi 8 kilomeetri ulatuses olla elumaju).
Kunagi oli üks jahimees kes igas olukorras kommenteeris, et tema küll ei julgeks.
Küsisin, et kuidas ta julgeb seista kütiliinis kui mõlemal pool on mehed kellel on lubatud tulistada nii, et kuulid lendavad temast nelja meetri kauguselt? Tuli välja, et selle peale ta polevatki varem mõelnud. Äkki on veel asju millele me pole veel mõelnud?
Kasutaja avatar
H:Owl
Postitusi: 172
Liitunud: E Nov 19, 2012 3:30 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas H:Owl »

Küsimus pole enam , kust algab "intensiivselt kasutatav riigimaantee" (nagu oli Jahieeskirjade eelmise (vist) redaktsiooni järgi, vaid selles, kus algab "intensiivselt kasutatav riigimaantee, kus ohutu jahipidamine ei ole tagatud." Ja seda viimast peab otsustama igal konkreetsel juhul jahijuhataja. Seega ei ole enam (noh, tegelikult ei olnud ka enne) teid, kus kütiliin mingil juhul olla ei tohi. Eelmise redaktsiooni rakendamisel jäädigi hätta just selle "intensiivse kasutatavuse" määratlemisega ja lisatigi siis teine pool lausele, mis annab otsustusõiguse ja paneb vastutuse jahijuhatajale.
Ja mis tähendab öelda hüvasti
kärmele ponile ja jahile?
Elu lõppu ja kiratsemise algust

Pealik Seattle?
Kasutaja avatar
Marekp
Postitusi: 172
Liitunud: L Sept 06, 2008 6:40 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas Marekp »

duv kirjutas: Liikluskindlustus vist ulukiga seotud kahju ka ei hüvita


Päris nii see nüüd ka ei ole. :M
Kuskilt kindlustuskoolitustelt on meelde jäänud, et ei hüvitada sellisel juhul kui uluki "süülisus" ei ole tõendatud. Ehk teisisõnu, uluk ei jäänud kokkupõrke tulemusena surnult maha või/ja puuduvad autol ulukiga kokkupõrkele viitavad asjaolud: karvad, veri jne.
Karm öelda, aga hüvitise saamiseks pead kindlasti ulukile otsa sõitma, ei tohi otsasõidu vältimiseks kraavi pöörata.
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas pktaks »

Üldiselt enamus kindlustusseltse liikluskindlustuse raames ulukikahju ei korva, küll makstakse see kaskokindlustuse alt kinni ja osadel seltsidel on loomale otsasõidu puhul kasko omavastutuse soodustus. Samas on kirjutatud ka nii:
näiteks juhul kui juht suudab loomale otsasõitu vältida, aga keerab selle tulemusel teelt välja, kehtib kaskokindlustuse omavastutus – seda ka PZU Kasko Pluss paketis. Kui kahe sõiduki vahel toimunud avarii põhjuseks on teele jooksnud metsloom, kes pääseb tervelt, kuid autod on mõlkis, siis hüvitatakse kahjud vastavalt liikluskindlustuse seadusele.
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas unt »

ninja kirjutas:Minu seisukoht selline...kui mina oleks olnud selles autos ja oleks märganud et minu taga olevat ulukit tulistati ja sellega minu elu ja vara ohtu seati, oleks ma koheselt tagasi läinud ja politsei ja keskkonna kohale kutsunud!!! Ükski kuradi lihatükk ja katkune loom ei ole väärt inimeludega riskimist!

OK. Oleksid tagasi läinud ja . . . mida saavutanud? Ennast välja elanud?! Mismoodi see Sinu elu seal siis ohus oli? Nägin ka seda klippi ja aru ma ei saa, mismoodi see auto seal ohus oleks olnud. Mees ju kommenteeris videos, et "auto tuleb", lasi auto ilusasti mööda, siga lasi täiesti piisava nurga all auto suhtes ja veel ülevalt pisut allapoole suunatud lasuga ka. Loomulikult teeb igaüks omad valikud, millal ja kuidas pauk teha, aga viriseda ei ole siin küll millegi kallal.
Kirjutad, et oleksid politsei ja keskkonna kohale kutsunud?! OK. Nad oleksid tulnud. Ja mille üle siis oleksid kaevanud? Et, näe, peavad siin teeääres jahti ja ma nägin, et tehti minu seljataga isegi üks pauk. Ja siis?! Jahil tehaksegi pauku. Mis oleks olnud nüüd selleks teoks, mida politsei või keskkond oleks lahendama hakanud? Jahi ohutu korraldamine? Aga see ju oligi ohutult korraldatud. Vähemalt see episood, mis kaadris oli.
Jah, ma olen sellega nõus, et lihatükk või katkune siga ei ole väärt seda, et inimeluga riskida, aga ma ei näinud ega ka kuulnud seda, et keegi oleks lihatüki pärast seda teinud. Mida polnud, seda polnud. Lihtsalt emotsioon käis ülesse :D sest kaadris oli korraga siga, püssitoru ots ja ka eemalduv auto. Kaadris, mitte sihikus!
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas duv »

taavik kirjutas:See on ju suuresti lahendatav. Kuna nagunii suure intensiivsusega riigiteele kütiliini panna ei tohi, siis saab seda teha ainult mõne väiksema kasutusega metsavaheteel, kus enamasti liigub autosid suht vähe.
Tänapäeval on infovahetus jahis nii kiire, et loomade liikumine kütiliini poole on reeglina juba teada ning saab ju selles vaates kokku leppida, et tee peal oleva kütiliini äärmised kütid peatavad korraks auto kinni, või informeerivad sõitjat jahist ning hoiatavad võimaliku saabuva uluki eest. Lisaks jäi kuskilt silma, et mingid liiklusmärgid on väljatöötamisel.

Otse loomulikult ei aja keegi loomi maantee suunas, aga teinekord lipsavad ulukid ka välja külgedelt või nagu Aivar kirjutas, siis läbi ajajate aheliku tagasi. Muideks peale kitsede, kes üsna reeglipäraselt läbi aju tagasi põrutavad, on näiteks minu kohalt läbi murdnud ka põdrapull. Autode kinnipidamise küsimuses ühinen Aivari seisukohaga, pealegi kellel siis aega enam autosi peatada, kui loomad juba peale tulevad. Abi oleks minu arust ikkagi teatavatest teisaldatavatest liiklusmärkidest, mis annaksid teada ohust ja piiraksid ka kiirust(kasvõi soovituslikult).
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
Karm öelda, aga hüvitise saamiseks pead kindlasti ulukile otsa sõitma, ei tohi otsasõidu vältimiseks kraavi pöörata.

Tavaline Liikluskindlustus ei ole maksnud ja ei maksa ka täna sulle sentigi isegi kui oled uluki alla ajanud. Põhjus väga lihtne - uluk ju vabalt metsas ringi joostes meie kõigi ühine "vara" :lol: . Kui sa aga selle uluki surmad või lõksu püüad muutub uluk koheselt riigi omaks kes sinult kõiksugu kahjutasusid ja trahve nõuab :lol: :lol: :lol: . Ehk siis LÕ puhul peseb riik vastutusest käed puhtaks :lol: . Tavalise kindlustusega asi võimalik vaid juhul, kui on tõendatud kellegi konkreetne süü ehk siis konkreetne tegevus selleks, et uluk auto alla jääks. Analoogia ka koeraga - omanikku ei tea -sentigi ei saa :lol: . Kasko puhul aga pole vahet kas keerad kohe kraavi või istutad uluki endale kapotile. Osad kasko pakkujad ei rakenda ulukile otsasõidu korral omavastutust - sellisel juhul võidakse sinult küsida näha ulukile otsasõidu tunnuseid. See aga politsei rida - juhil soovitatakse igal juhul ka kasko õnnetuse korral helistada 112. Edasi käitud juba 112 saadud juhtnööridele - kas sõidad koju või jääd politseid ootama, kes LÕ asjaolud ära fikseerib.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas TiitR »

aivar00 kirjutas: Kasko puhul aga pole vahet kas keerad kohe kraavi või istutad uluki endale kapotile.

Kusjuures, nii kummaline kui see ka poleks, siis kaskolepinguid on erinevaid. Näiteks paljudel on klausel sees, et hüvitatakse metsloomale otsasõidust tingitud autoremont OV-ta, kuid metsloomale otsasõidu vältimiseks kraavis lõpetanud autole OV ei hüvitata :wink: ...just pikendasin enda autol lepingut ja jäi mitmel pakutaval selline jutt silma.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas Välek »

TiitR kirjutas:
aivar00 kirjutas: Kasko puhul aga pole vahet kas keerad kohe kraavi või istutad uluki endale kapotile.

Kusjuures, nii kummaline kui see ka poleks, siis kaskolepinguid on erinevaid. Näiteks paljudel on klausel sees, et hüvitatakse metsloomale otsasõidust tingitud autoremont OV-ta, kuid metsloomale otsasõidu vältimiseks kraavis lõpetanud autole OV ei hüvitata :wink: ...just pikendasin enda autol lepingut ja jäi mitmel pakutaval selline jutt silma.

Metslooma kohalolek on äärmiselt muutuv nähtus, samamoodi nagu hiljem tema jälgede tuvastamine. Keegi ei tee kindlaks, kas see auto keerati rebase pärast kummuli või läks unise peaga lappama. Eks sealt need kindlustusseltsi seisukoha erinevused võibolla tulevadki.
JUC
Postitusi: 68
Liitunud: N Dets 30, 2004 7:38 pm

Re: "eestimaa üllatab jälle"

Postitus Postitas JUC »

Soomes peale suuremat asulat väljas silt "põdra, hirve .. jahi piirkond" ja kõik . Teid on hoiatatud seltsimehed autojuhid. Kütiliiniks ka ashvalt tee kus sõidavad ka liini ja kooli bussid.
Vasta