Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas Ats »

http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/el ... d=74323361

Daugavpilsis, Läti suuruselt teises linnas, ründas hilist teekäijat ootamatult kobras.

Sergei kõndis hilisõhtul linnas kui nägi kobrast enda poole jooksmas. Mees ei suutnud olukorra ohtlikust veel taibatagi, kui kobras oli hambad ta säärde löönud, vahendab lsm.lv.

Loomaga võideldes kukkus Sergei maha ning jäi metsiku looma tigeda pilgu all liikumatult lamama. Kui ta proovis tõusta, hammustas kobras meest uuesti.

Põrguliku looma poolt tänavale pikali surutud Sergei helistas hädaabinumbril, kuid sealne dispetšer ei jäänud koprarünnakut uskuma ning arvas, et tegemist on naljakõnega.

Kui Sergei mõistis, et hädaabinumbrile vastanud dispetšer ei jäänud teda uskuma, helistas ta sõbrale. Ka sõber ei tahtnud esialgu uskuda, et kobras hoiab Sergeid pantvangis, kuid soostus lõpuks sõpra otsima tulema.

Teel kopra vangistuses olevat Sergeid päästma jäi aga sõber politseile kiiruse ületamisega vahele. Politsei oli samuti kahtlev sõbra põhjenduses, et ta oli teel päästeoperatsioonile, kuid pärast negatiivset alkoholitesti järgnesid siiski oma autoga sündmuskohale, kust leidsidki Sergei verejanulise looma meelevallas.

Kui oli näha, et tavalised läbirääkimised looma ei heiduta, kutsuti appi loomakaitsjad, kel õnnestus Sergei lõpuks looma haardest vabastada.

Kobras on Lätis kaistealune liik ja seega sai ta sündmuspaigalt tervena lahkuda. Sergeile jääb looma rünnakust mälestuseks 15 õmblus jalal.
Daugavpilsi loomaaja direktor Mihails Pupiņš selgitas, et kevadeti võivadki koprad olla väga agressiivsed ning ohtlikud, sest noored isaloomad aetakse kodunt välja uut elupaika otsima.

Pupiņš soovitas, et kopra rünnaku korral on kõige targem minema joosta. Kui see ei õnnestu, sest lühikesel maismaa distantsil on kobras kiirem kui inimene, tasub proovida looma tähelepanu kõrvale juhtida, visates tema poole midagi (näiteks rahakoti) või ronida puu otsa. Viimane moodus ei pruugi muidugi kauaks aidata, sest nagu hästi teada, ei ole ükski puu kopra hammaste eest kaitstud - 5–7 cm läbimõõduga haava langetab kobras 2 minutiga, aga 10–12 cm läbimõõduga puu ühe ööga.
Pole looma, pole probleemi!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas Välek »

Siin eestiski kobras kütile kallale tormanud. Lihtsalt trehvati kokku, koprajahti ei peetud.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas sooviku »

Maaleht on hakanud ka igast jura kirjutama :evil: Mis päevast see kobras Lätis kaitse all siis on?Aprilli algul veel igatahes polnud.See Läti Sergei oli kindlasti kohalikku "õige magusat" pruukinud,et kobras suutis ta tigeda pilguga pantvangi võtta :wink: Raudselt 1.aprilli artikkel aga meie ajakirjanik kirjutab seda tõe pähe ja kindlasti pole vähe neid,kes teda usuvad.
Naine võib olla,koer peab olema!
CaveMan
Postitusi: 41
Liitunud: T Nov 19, 2013 5:04 pm

Re: Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas CaveMan »

sooviku kirjutas:Maaleht on hakanud ka igast jura kirjutama :evil: Mis päevast see kobras Lätis kaitse all siis on?Aprilli algul veel igatahes polnud.See Läti Sergei oli kindlasti kohalikku "õige magusat" pruukinud,et kobras suutis ta tigeda pilguga pantvangi võtta :wink: Raudselt 1.aprilli artikkel aga meie ajakirjanik kirjutab seda tõe pähe ja kindlasti pole vähe neid,kes teda usuvad.



Siin veel mõned allikad:

http://www.lsm.lv/en/article/societ/soc ... l.a179291/

http://ftw.usatoday.com/2016/04/beaver-attack-latvia

http://theweek.com/speedreads/620194/be ... age-latvia

Mis ei tähenda muidugi, et see lugu väljamõeldis ei või olla.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas sooviku »

Lättidel on koprajaht lubatud 15 päeva kauem,kui Eestis(1.aug.-30.aprill).No ei ole kaitsealune liik .
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Põrgulik kobras võttis mehe pantvangi

Postitus Postitas honkomees »

sooviku kirjutas:Lättidel on koprajaht lubatud 15 päeva kauem,kui Eestis(1.aug.-30.aprill).No ei ole kaitsealune liik .

ju siis terroristlik rünnak toimus "kaitsealusel" ajal :lol: ... ajakirjanikud, üks läti oma kirjutas jura ja kõik vehivad maha.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Vasta