Sigade Aafrika katk Eestis

Põevad metsloomad mitmesuguseid haigusi ja siin saab nendest juttu teha.
Vasta
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas plaaster »

Minul pigem tunne, et suurfarmid kasutavad SAK'i oma huvides ära.
Pauls
Postitusi: 16
Liitunud: K Mai 14, 2014 5:59 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas Pauls »

Ka mulle nii näib. Kohati on tunne, et nemad lausa seda levitavad... (ehkki tõenäoliselt mitte seafarmerid, aga inimene on ikkagi kõige suurem levitaja). Kuigi riskid on suhteliselt suured, siis hilisem tasu on mitmekordne. Korraliku lobitöö tulemusena sureb eestis seakasvatus väiksmeates farmides täielikult välja. Hetkel sealiha hind küll madal, kuna enamus väikefarme lõpetab loomapidamise sootuks ja seega üritab liha korraga realiseerida. 2 aasta jooksul on jäämas alles vaid suurfarmid! Selleks ajaks on metsast sead läinud (pole alternatiivi farmisea lihale), väikefarmerid välja kurnatud ja lobitöö ning riiklike kui ka eurotoetuste najal püsivad vaid Kõike Suuremad! Muidugi siin konks ka leidub, toetusi raske aja üleelamiseks ning kõikide nõuete täitmiseks, makstakse vaid suurtele. Hiljem on puhas monopol ja sealiha hakkab maksma väga suurt hinda.
greenhorn
Postitusi: 188
Liitunud: N Apr 29, 2004 8:31 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas greenhorn »

kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas kirp »

Kas poleks aeg väikeseks mõtteviisi muutmiseks? Targemad ja kõrgemale seatumad võiks analüüsida, mis on seni saanud nakatunud piirkondadest Euroopas. Kas on ühtegi näidet kus ilma vaktsiinita looduskoldeline tõbi inimkäeliselt ära suudetakse likvideerida? Sääl lõuna Euroopas oli ja on katk jätkuvalt endeemiline ehk siis väikeste kolletena. Sellega arvestatakse ja ei tekitata massipaanikaid sinna juude käivate totakate ettevõtmistega. Meil suuri molekuliväänajaid ülikoolides reas.Kui sellest juba kulunud ja veel kuluvast rahast osakegi vaktsiini tegemiseks suunata, võiks suurt tulu tõusta. Jahimehed puistaks seda söödaplatsile ja farmerid sigalasse. Varsti uus immuunne populatsioon olemas. Perspektiivselt tuleks mõelda, mitte kakelda, kes süüdi. Nagu "Maleva" ja kilplaste järgmine osa.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas andrus »

Tõestada kah saab või jälle kohalikud mutid rääkisid??
jahismurf
Jaanes Partsioja
Postitusi: 134
Liitunud: P Sept 19, 2010 8:34 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas Jaanes Partsioja »

http://virumaateataja.postimees.ee/3817 ... osid-rikub

Tsitaat artiklist : Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul märkis, et inspektorid käisid asja kohapeal kontrollimas. “Paraku ei andnud esmane kontrollkäik vastust küsimustele, millega võib tegu olla ja kust need piisad võivad pärineda. Püüame selgitada,” rääkis Tuul, lisades, et inspektor oli piisku nuusutades täheldanud mitmesugust lõhna, nii ebameeldivat kui ka meevaha aroomiga sarnanevat. Vot see on tase, nuusutades tehakse tänapäeval proove. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hakka või uskuma, et pooled proovid sedasi määratud, kuigi jah pean tõdema: Proovid proovideks, aga meil tegi taud platsid puhtaks.
Reinz
Postitusi: 134
Liitunud: E Nov 26, 2012 10:58 am

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas Reinz »

Pilti pole sellest ollusest? Õunapuude õitsemise aegu olid mul ka hoovis autod mesilaste sssu täis, tundub väga selle moodi kirjelduse järgi.
https://reinufoto.wordpress.com/
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas aivar00 »

Mesilased tühjendavad enda pärasoole varakevadel kui teevad nn. puhastuslendu. See jääb tavaliselt sellisesse aega kus on veel lumi maas - märtsis-aprillis. Nüüd sügise eel säherdust asja ei ole. Muidugi võib kõike ninaga hinnata - kui on ikka sitt, siis on sitt! See tõesti ametnike uus tase :lol: !
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas duma »

duo on parem
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas pktaks »

Saaremaal siis ka teine katkune metssea korjus. Ja nii ta läheb.
https://www.meiemaa.ee/index.php?conten ... rtid=72096
pajero
Postitusi: 83
Liitunud: K Aug 01, 2007 8:18 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas pajero »

pktaks kirjutas:Saaremaal siis ka teine katkune metssea korjus. Ja nii ta läheb.
https://www.meiemaa.ee/index.php?conten ... rtid=72096


Milline see esimene siis on?
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas GC »

"... Sestap kehtestabki keskkonnaamet minimaalsed metssea küttimismahud eelmainitud maakondades, et oleks võimalik langetada metssigade arvukust kiires tempos ning seeläbi tagada katku hääbumine looduses ja vältida edasist majanduslikku kahju,“ selgitas keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Olav Etverk."

Metssigade arvukust suudab kiires tempos langetada ainult katk!

“... taudi leviku peatamiseks tuleb jätkata nii metssigade arvukuse vähendamist kui nakkusohtliku materjali kõrvaldamisega loodusest.“

Parimal juhul leiab ja kõrvaldab inimene loodusest max 10% nakkusohtlikust materjalist.

Sellest võiks juba lõpuks aru saada ja vastavad ametkonnad oma tegevust või tegevusetust sellest lähtuvalt korrigeerida!
koos koeraga
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Jah , igasugu tarku jutte aetakse , aga siiani pole vaevaks võetud lõplikult selgeks teha , kuidas see paganama katk ikkagi levib ! ? Kas on seesamune raipeauto ,mis nakkust läbi terve eesti veab/levitab ? Kui palju jõuab jahimees nakatunud looma küttides viirust laiali kanda , enne kui üldse selgub , et jahisaak oli nakatunud? Kui palju tehakse tegelikult kurja neidsamu laipu metsas torkides /mattes , kuhugi vedades....Järsku tehakse kasu asemel hoopis kahju!? Mida õppinud mehed -viroloogid(vist on sellised ) kostavad . Kas tõesti on võimalik viirus kuskil autokastis kinni hoida? Kui kaua viirus püsib inimese riietel/jalatsitel? Kui kaua viirus üldse laipades eluvõimeline on? Kas on kuskil sellekohane teaduslikult tõestatud info olemas , või on ainult "tarkade onude" subjektiivne arvamus ja huupi lahmimine ? Järsku ei tohiks jalgagi metsa jahile tõsta ? Kes sellele küll vastuseid võiks teada :?: :M
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Sigade Aafrika katk Eestis

Postitus Postitas Ain Aavik »

Pahatahtlikkus ja inimfaktor ... arvestades seda, et meid siin Maarjamaal pole mitte tahetud, kui tootjaid - tarbijad, need me peame olema. Siin lõpevad kõik jutud, sest igasugused väiketootmised peavad olema lõpetatud ... sellega olevat kõik öeldud.

Ja see inimfaktor .. olgu see siis transport, või sihitahtlik levitamine on meie ''riigi'' prioriteet nummer üks.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Vasta