Väikekiskjad

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hagijas »

ahne? ise ei kavatse ma ka sellise hinnaga anda. See kui Hundiküti taolised meie karusnaha monopoli taskuid täidavad ja neile suurema osa jätavad on hoopis ahne, aga mitte jahimees kes suurema töö teeb ja väiksema kasumi saab.
looma tuleb otsida jälgede lõpust
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hagijas »

Pure, palju nahku koos on? see 80 jutt ilmselt ei pea paika, täna vaadates maailma oksjonite tulemusi siis nugisest üldiselt ostjad huvitatud pole, sellepärast ka hind selline. märtsis tuleb helsingis oksjon, enne seda vast antakse teada kui palju nugist või kas üldse keegi osta soovib, sealt ka ilmselt hinna number kujunemas. Ja kui hinda pole siis taas sügavkülma.
looma tuleb otsida jälgede lõpust
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas aivar00 »

Mõttetu vaidlus - pada sõimab katelt :lol: . Meie kokkustja hind on otseses sõltuvuses maailma turul valitseva kokkuostuhinnaga. Kui keegi arvab, et suudab Eesti jahimeestele pakkuda kõrgemat hinda - lasku käia. Turg ju vaba ning pakkumisi foorumi järgi otsustades jagub. Kas sellega ennast ära majandada suudetakse see iseküsimus. Nagu mina olen aru saanud, siis on karusnaha turg üldse viimastel aastatel languses ning selles tuleks süüdistada esmajoones "äärmuslikke loomakaitsjaid".
Kogusin kunagi ka oma naisukesele kasuka jaoks noori rebaseid. Tol ajal sai veel kenasti tupena nülitud nahad Karjakülas ära parkida. Isa kinkis miniale ka hõberebasest boa. Soojad talved pidevalt ja nii boa kappi vedelama jäigi. Lapsed said endale mängimiseks. Seejärel jagasin ka pargitud punarebased sõprade naistele laiali. Oleks kasvõi üks neist endale kasvõi mütsi teinud...
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas sooviku »

Ei meeldi mulle ka see ahneks tembeldamise jutt.Minu arust on hoopis see mees ahne ,kes tahab jahimehe püütud-kooritud-puhastatud nahaga võimalikult palju vahelt teha.See on tõsi,et ega meil nahakütina hinge sees hoida ja lapsi üles kasvatada ei saa.Hetkel vist palju kõvemat hinda loota niipea ei ole.Jahimeeste seltsi pool ka mingit lootust ei anta.Mina müüsin oma nagid tühjaks 25€ nugis,20€ kährik,15€ rebane.Ega keegi ju ei keela,kui hoiukohta on ja koid ei karda,võib nahku mitu aastat hoida ja võib-olla tuleb kunagi ka 80€-ne hind.
Naine võib olla,koer peab olema!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas aivar00 »

Täpselt nii ta on. Ja muideks parkal ütleb kohe, et nahk on olnud sügavkülmas.
ikka lõbusalt
pure
Postitusi: 40
Liitunud: N Juun 02, 2005 9:46 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas pure »

Asi ei ole ahnuses vaid väärtuses. Nahku on omajagu. Minul on 60 km ring 19 lõksu peale. Ja arvad, et jään kuidagi kasumisse - eksid. Minu jaoks on see hobi. 25 on selline hind, mille eest ma ei raatsiks kedagi paraku rikkaks teha. Mis puudutab numbrit 80 siis seda ma sain teada inimeselt, kes tegeleb nahkadega. Ja see- kordan üle, on müük. Kui vaadata ejs statistikat siis sealt lähtudes peaks hind kerikma, kuna looma vähe. 2016 keskmine nugise hind usa 55$. Mastaabis ei ole võrreldav. Ma lihtsalt tahan öelda, et mees kellel on hobi ja see on jahindus peaks olema ka väärtustatud võrdselt turuga. Täna tänu sanksioonidele on olukord selline nagu ta on, sellegipoolest ei peaks teist kohe ahneks tembeldama, et õiguslikku hinda nõuab. :|
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas MLP »

Siin pole nõuda midagi..kui hind ei sobi te oma vanamoorile kasukaks...soomes on paaril aastal olnud hinnad väiksemad kui eestis! mis puutub ahnusesse ss just seda see on kui lõksu ring on 60km .eks need lõksud pyya ju raha nimel ,mis siin vaielda,kui jahinimel ,ss käiksid ju koeraga pyydmas või kuidas? :lol:
sinu nukker noku!
pure
Postitusi: 40
Liitunud: N Juun 02, 2005 9:46 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas pure »

Pole koera kellega sellist jahi pidada ja kust sa võtad et vanamoorile midagi valmimas ei ole :D ja miks 60 ei võiks olla selline ring et vb vähemaga ei saagi kui kuus 2-3 harva 4 saad.looma pole ka justkui palju. Tõesti arvam et sellepärast ei pea keegi muretsema, kes miks nugist püüab - müük või hobi (järeldusi pole vaja teha) ennekõike küsisin ju mis võiks hind olla, mitte et müüa soovin. Iga kütt teab/valib ikkagi ise mis nahaga teha.
Kasutaja avatar
hagijas
Postitusi: 137
Liitunud: N Nov 25, 2004 10:24 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hagijas »

ei saa aru,,,koeraga jaht on rohkem jaht kui lõksuga? mina muretsesin omale lõksud see pärast, et nagunii sõitsin piiramise ajal enamusajast ühtesid ja samu teid/sihte, siis hea samal ajal lõkse kontrollida. Täna enam siga pole keda piirata, aga metsas käia ikka tahaks, sellepärast on täna kastid üleval. Raha reaalselt sellega nii palju ei olegi olnud plaanis teenida, et igapäevaseid arveid tasuda, pigem lihtsalt jahinduse, kui kalli hobi kulude kompensatsiooniks ja muude vajalike vidinate soetamiseks püütud neid (kaamerad, gps jne) Metsast tulnud, metsa tagasi. aga see et mida suurem lõksuring, seda ahnem jahimees küll paika ei pea. palju neid ahnikuid seltsides on kes täna nugist püüda viitsivad?
looma tuleb otsida jälgede lõpust
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hundikütt »

Vot ei olegi enam püüdjaid.Kui hinnad tõusid ,oli raha see mis ajas hulga mehi metsa.Osteti raudu kümnete,isegi sadade kaupa.Pandi üles kuhu jumal juhatas.Isegi avastasin tol ajal mitmeid püüniseid enda omade kõrvalt.Kui hinnad kukkusid oli rauamüügi kuulutusi kõik kohad täis.Kuidas selliseid siis nimetada?Jahimeesteks?Seda tehti ju raha teenimise nimel.Jaht on hobi ja kui makstakse selle eest on ju väga tore aga ,et kusagil kiunu üles kiskuda ,et hind on väike ja raha ei maksta ,mis mõte sellel on?See ju näitab ,et tehakse seda mitte hobina vaid raha teenimise nimel.Keegi ei sunni ju seda rauaringi nii pikaks ajama,et kulutused suured on.Ise olen ka kaheksakümnendate algusest saati püüdnud.Olenemata hinnast ,olen alati kõik ära müünud.Turg teeb ju hinna.Eks ka kokkuostja maksab nii kuidas talle makstakse.Selge ,et see on tema töö ja äri,peabki sellega teenima.Aga eks neid kõvasid mehi ,kes pole nõus hetke turu hinnaga oma nahku müüma,ole enne ka nähtud.Reeglina antakse lõpuks veel väiksema raha eest ära või lähevad ahju.Edu karusnaha hinna hoidmisel! :lol:
pure
Postitusi: 40
Liitunud: N Juun 02, 2005 9:46 am

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas pure »

Hää küllh. Kui ütled et tehakse raha pärast mitte selle miks sellist küsimust küsisin. Küsin kohe vastu, miks jahis käid, sellepärast et liha laual või et poest kallis osta? hinna sain teada, 25, mina sellise hinna eest ei müü. Kui tahad müü. Ei diskuteeriks siin kui ei ole jahimees kõik nagunii teame et sellele hobile maksame peale mitte ei tee äri. :|
sax
Postitusi: 246
Liitunud: T Nov 09, 2010 3:31 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas sax »

Selline termin nagu "vääriline hind"
Kokkuostjad teevad ka seda siis hobist? Mulle tundub et kombatakse pigem turu(jahimeeste) hinnataluvuse piire. Andke oma põdrad-sead ka niisama ära ja turistilt küsige karuloa eest ka 50.-
Ikkagi hobi ju :wink:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Mis te mehed nüüd riidlete,nu kui keegi uurib hinda....,eks seda ole siin ju ikka tehtud.Ma pole kunagi raudadega püüdnud,no ei paku see mulle mingit emotsiooni....surnud korjuseid metsas kogumas käia! MINU jaoks on hoois teine tera ,kui koer haugub ,või ise mööda jäljerada saagini jalutad,kui siis selle eest ka keegi veel peale maksab.....miks mitte. Tahan öelda ,et kui kellegile meeldib rauapüük,antku minna ! Ise olen vilets mees,kui kardan ,et keegi "minu" saagi eest ära püüab.Ühte asja olen täheldanud küll,kes ikka pole viitsinud loomaradadel tallata,ega need vennad metsa ei tunne ka---autost 100 m ja juba on ta esimeses põõsas eksinud.Ja saada siis selliseid mehi luuret tegema v veel hullem ajama.Eks mõelge ise kui palju kellegil jahtkonnas metsatundjaid mehi on.
Viimati muutis Ahto Kattai, P Veebr 12, 2017 6:17 pm, muudetud 1 kord kokku.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas andrus »

Yhe asja unustasid Ahto.....targutama ja õpetama on nad kanged.
jahismurf
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Väikekiskjad

Postitus Postitas hundikütt »

Kuule sax,põdra ja seaga on ju täpselt sama lugu nagu karusnahkadega.Turg määrab hinna.Kui möödunud hooajal said põdrast 6 euri kg ,siis sel aastal oli ju hind kolmandiku väiksem.Kas jätsite müümata? :VS Ja karu loa annad ka 50ga kui ei leidu ostjat kes rohkem pakuks. :D
Vasta