Konservid punnis?

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
rix
Postitusi: 104
Liitunud: T Sept 25, 2007 11:20 am

Konservid punnis?

Postitus Postitas rix »

Viimasel 3el korral, kui olen konserve teinud on osad karbid hiljem punni-mõlki jäänud. Olen proovinud erinevaid karpe ja kaasi, isegi CCCP aegsed karbid jäävad nõned nii. Karpe pole isegi servani täis pannud. Milles asi võib olla? Konservi sisu ise OK aga kaubanduslik välimus pole viisakas.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

Ühe variandina pakun välja, et autoklaavist välja võttes polnud konservid korralikult maha jahtunud.
Ole kui leebe tuul...
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas honkomees »

Klaaspurkidel tükkis kaasi pealt viskama rõhu liig kiire langetamine, äkki plekkpurkidel siis ajab punni ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
rix
Postitusi: 104
Liitunud: T Sept 25, 2007 11:20 am

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas rix »

Võimalik, et rõhk kiirelt langes. Sest sai autoklaav koheselt raani kaudu tühjaks lasta ja konservid külma veega üle kallata. Külm vesi teeb tarretise minuarust paremaks.
Proovin järgmine kord, kohe suure surve all lahti ei tee.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

rix kirjutas:Võimalik, et rõhk kiirelt langes. Sest sai autoklaav koheselt raani kaudu tühjaks lasta ja konservid külma veega üle kallata. Külm vesi teeb tarretise minuarust paremaks.
Proovin järgmine kord, kohe suure surve all lahti ei tee.


Selles oligi su viga.
Ole kui leebe tuul...
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas TiitR »

rix kirjutas:Külm vesi teeb tarretise minuarust paremaks.

Tuleb see tarrendis ka oma loomulikul teel, kui natuke kannatada. Pole vaja külma veega ehmatada 8)
Kasutaja avatar
rartzik
Postitusi: 94
Liitunud: N Okt 31, 2013 9:54 pm

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas rartzik »

Sain ühe tuttava käest karu konservi, seisis paar nädalat toasoojas. Üks hetk vaatasin, et oli ka kapi peal punni löönud, proovisin lahti teha.. noa sisse torgates pidi viimase käest ära lööma, kuna rõhk oli nii suur :D seest "kees" kogu krempel. Ei tulnud mõttesse isegi proovida.. läks musta kilekotti.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas Välek »

rartzik kirjutas: Ei tulnud mõttesse isegi proovida.. läks musta kilekotti.
Rootslased panevad surströmmingut, islandlased mädanenud haid, ja eesti mees viskab laagerdunud karu minema... :H
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Konservid punnis?

Postitus Postitas Beretta »

Parem on laagerdunud karu ära visata kui enda matustele saabuda kutseid laiali saatmata.
Toiduainete kantud botulism, mida põhjustab botulismi mürkainet sisaldava toidu söömine. Ohtlikud on toidud, mida hoitakse õhukindlalt, näiteks (peamiselt kodus valmistatud) lihakonservid, suitsuliha jms. Saastunud toiduained ei ole kuidagi iseäralikud, ainsaks väliseks tunnuseks on "kummis" konservikaaned.
Grumpy old man
Vasta