Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas Ats »

http://www.ohtuleht.ee/829294/mees-kes- ... vastupidi-


Ei hakka tervet artiklit siia panema. Facebookis ka suur arutelu kähriku kaitseks.
Pole looma, pole probleemi!
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas aadu kadakas »

Mis teha, kui inimestele on vaja sedamoodi suhestuda. Valikus olnuks ju ka kiire lõpetamine, mitte säärane vedelema jätmine vahet pole kelle poolt. Nüüd siis taoline variant ja nii ongi. Meil pole mõtet jahiinimestena palju kommenteerima hakata, kuidas keegi elu austab ning milliseid ikoonilise väärtusega situatsioone kokku meisterdab. Vast siia sobiks selline väljend nagu "las ta sitt olla."
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas baddmann »

MEGAIRWWW...ja no ausalt, leidub ikka, mnjah, inimlikkust vales kohas.

Muideks, imearmsad ja nunnud kährikupojad ning sigalahedad ja nunnud Sosnovski karuputkevõrsed on selles nimekirjas:

https://www.riigiteataja.ee/akt/12828512

mis on omakorda kinnitatud selle seaduse alusel:

https://www.riigiteataja.ee/akt/106072017005#para57lg2

mis omakorda ütleb selliste imearmsate kährikupoegade ja Sosnovski karuputkede kohta ühtemoodi, et sellise saasta loodusesse laskmine on keelatud.

BM
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas sooviku »

Õhtulehest saan ma veel aru aga et Eesti Jahimeeste Selts jagas oma facebooki lehel seda üleskutset annetada raha kähriku raviks :M Ajakirjanikud peaks nüüd hoolega silma peal hoidma kui palju raha koguneb ja kas seda ka ilusasti õige looma raviks kasutatakse.Tundub,et kommentaaride järgi on aitajaid kõvasti.
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas Välek »

Ei tea, kas heategu ka siis oleks toimunud, kui elukas oleks kärnasuse lõppfaasis olnud. Ei kujuta ette, mis näoga väikeloomakliinikus vastu võetakse, kui lähed kärnas kährik rihma otsas ravi saama. Paratamatusest mööda minemisega saab korraliku komejandi korraldada. Teemakohane lauluke ka. https://www.youtube.com/watch?v=BSHOsP0tmWI
sax
Postitusi: 246
Liitunud: T Nov 09, 2010 3:31 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas sax »

Täiega nunnu ju :D
Olenevalt vaatenurgast võib igaühest maalida igasuguse pildi. Või ka Ustimenko olla "nii armas väike poiss" :VS
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas sooviku »

:lol: Tundub,et selle kaastundest nõretava kährikuloo mõte oli koguda raha Valnerile ja saada toetajaid EKRE nimekirjas kandideerivale Sinimetsale.Elukale tehti,peale kliinikusse jõudmist,praktiliselt kohe halastussüst aga rahakogumine "kähriku raviks" käis veel pikalt edasi.Eile õhtul läks asi juba väga räpaseks,hakati inimesi omakohtuga ähvardama ja hoolega kustutati asjale viitavaid postitusi.Aga lõpuks sai see EKRE mees omale ikkagi kõvasti hääleandjaid.
Naine võib olla,koer peab olema!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas kakuke »

Täitsa huvitav teema. Mina näiteks lahterdan teatavat liiki inimesi palju kergemini oma peas saastaks, kui võõrliike, kes siia oma tahte vastaselt toodud on. Kui tegu siira inimliku kaastundega, siis sellest saan õnneks ka veel aru, mis siis, et ise suure tõenäosusega antud olukorras teist moodi talupojamõistusega lähenenud oleks (arvatavasti ka kaastundest). :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas sammal.habe »

asi polegi konkreetses kährikus. vaid pigem EJS-i lähenemises asjale.
oleks oodanud pigem avaldust et võõrliik a la Sosnovki karuputk ja pooldame valutut hukkamist.
seda enam et nagu badman juba viitas - EL direktiiv keelab võõrliikide loodusesse lahtilaskmise.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas Beretta »

Marek Strandber FB-s kähriku"päästmisest"
Loomakaitse uus tase.
Madis Sinimets leiab Tallinnast Tartusse sõites tee äärest hulgiluumurdudega vigastatud kähriku.
Loomakaitseasjatundja saadetakse kährikut vaatama, kui keskkonnaamet saab asjakohase teate. Asjatundja soovitus on kutsuda jahimees, sest looma vigastused on tõsised ja tema transportimine tekitaks lisapiinu.
Kutsutud ja lubatud jahimeest ei tule. Pole teada, miks.
Sinimets, naastes Tartust, leiab kähriku samast kohast.
Suheldes H. Valneriga, soovitab too inimesel vigastatud metslooma kaasa võtta ja viia kiirabikliinikusse Tallinnas. Ta ei ole looma ega vigastusi näinud. Ta ei kontakteeru ka kellegi teisega.
Sinimets seda ka teeb. Ta on looma pärast mures.
Järgmisel hommikul avaldatakse mainitud asjaosaliste postitused, kus kutsutakse inimesi annetama Loomakaitseliidule kähriku raviks. See olla võimalik ja võtvat palju aega ja minevat maksma palju.
Inimesed annetavad. Muidugi. Headus ja osavõtlikkus pole kadunud.
Kähriku vigastuste tõttu ta eutaneeritakse kliinikus. Loom on olnud piinades tee ääres ja valuvaigistita kannatanud sõidu Tallinnasse ning talunud paratamatult ka stressi kliinikus. Milleks?
Inimesed teatavad korduvalt Sinimetsale tema FB lehele, et loom on surnud. Sinimets kustutab need kommentaarid. Ka Loomakaitse Liit ei teavita inimesi sellest et kährik on eutaneeritud. Valner ja Sinimets korjavad annetusi edasi kähriku raviks, keda pole elavate kirjas.
Kui osundan samuti asjaolule, et kährik on surnud, Sinimetsa FB-s, saadab ta mulle sõimavas toonis vastuse ja loomulikult kustutab mu kommentaari. Kaovad ka teised kommentaarid, milles on kriitilist suhtumist või infot eutaneerimise kohta. Jääb vaid ilus roosamanna.
Valneri asjatundmatu soovitus vigastatud kährik kaitsevahenditeta autosse tõsta paneb nii Sinimetsa kui tema lähedased ohtu parasiitide tõttu, mida kannavad kährikud ja kelle vaheperemeheks võib sattuda inimene. Põhjustab kährikule lisapiinu ja kannatusi.
Madis Sinimets kandideerib Tallinna volikokku EKRE nimekirjas. Kas see on valimiskampaania uus tase?
Grumpy old man
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas pktaks »

Lugesin seda saagat FB-st Sinimetsa konto all olevalt pildilt. Kodanik Sinimets kustutas täiesti järjepidevalt kõik kommentaarid, mis viitasid kohe alguses sellele, et kährik pandi kliinikus suht kohe peale tema lahkumist magama, samuti on talle saadetud sõnumeid (kommenteerijate väidetel). Sinimets pareerib nende süüdistused sellega, et iga suvalise kommenteerija väiteid ei peagi kontrollima ja üleüldse pole tema üldse süüdi. Valner süüdistab Strandbergi kohutavas kättemaksus selle eest, et mõni aeg tagasi Strandbergi jt poliitikuid alatult Loomalaitse Liidu nimel raha kogumiseks ära kasutati, lisaks süüdistatakse et selle alatu laimu taga olevat Loomakaitse Selts (ehk Liidu konkurent).

Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. See õnnetu kährik tulnuks teise ilma saata juba samal õhtul, kuid miks keegi seda ei teinud... Noh, ütleme nii et tavapärane jahimees vist üldiselt niisama ei tule välja ka, kui öeldakse, et üks vigasaanud kährik tuleks maantee äärest ära koristada. Jahimees tegeleb ju suurulukiga, väikeuluk pole tema mure.
Kahju on natuke sellest õnnetust kährikust, et teda niimoodi solgutati ja kahju on natukene nendest kergemeelsetest (ja heatahtlikest) inimestest, kes puhtsüdamlikult läksid nutulaulu õnge, tajumata asja taga lihtlabast raha kokkukraapimise moodust.
Eks päris loomakaitsjad peavad "tänama" selliseid tegelasi oma maine täistegemise eest. Natuke meenutab see hõberemmelga lugu, kus puu otsa ronisid need vennad, kellel kodus lihtsalt igav oli, tõelised puu- ja looduskaitsjad aga hoopiski said selle tagajärjel kannatada.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas baddmann »

pktaks kirjutas: ... Noh, ütleme nii et tavapärane jahimees vist üldiselt niisama ei tule välja ka, kui öeldakse, et üks vigasaanud kährik tuleks maantee äärest ära koristada. Jahimees tegeleb ju suurulukiga, väikeuluk pole tema mure...


Väga õige! Igaks juhuks ma täpsustan ja rõhutan üle, et seaduse kohaselt liiklusõnnetuses viga saanud, aga elus suuruluk EI OLE jahimeeste mure. Kui suuruluk JUBA ON surnud, siis küll. Seega tasub vägagi põhjalikult järele mõelda, kuhu kohta kedagi vigastatud suurulukit eutaneerima kutsutakse - kuskil põlislaante vahel võib ju jahimees selleks õige isik olla (tegutsedes politsei täpsete korralduste kohaselt nii, et politseinik on kogu aeg kõrval), aga nt linnakeskkonnas (Lasnamäe kanali põder nt) või tiheda liiklusega maanteel kindlasti mitte.

BM
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Mees, kes päästis hätta jäänud kähriku elu

Postitus Postitas aivar00 »

Väga õige märkus BM- i poolt. Sellisteks juhtumiteks on näiteks Kohila vallal ostetud uinutipüss. Lisaks olemas nn. volitatud veterinaararst. Nendega aga kahjuks sedapsi, et mehed lihtsalt ei vasta õhtuti telefonidele. Ehk siis mõttetu värk.
Nüüd siis üks poliittotu sai endale tähelepanu ning"naisepeksjast" esiloomakaitsja ka. EJS samuti ju ilma munadeta :oops: . Pole siiani kuulda olnud hr. Lillemäe poolt kunagi suure suuga lubatud asjade klaarimisest jahimeeste maine maha tegemise kohta. Jahimeestele aga suure suuga räägime miskist eetilisest käitumisest...
Lihtsalt kurb on, et meie "juhid" sellised on!
ikka lõbusalt
Vasta