Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas Ats »

http://tartu.postimees.ee/4258659/noo-j ... gn=fb_post


Kolmapäeva hommikupoolikul sai politsei mureliku teate Kambja vallast, kus eelmisel õhtul metsa läinud 44-aastane Nõo jahiseltsi esimees Arnold Loos polnud koju saabunud. Tema mobiiltelefon oli välja lülitatud ning mingit teadmist tema edasiste käikude kohta lähedastel polnud. Politsei alustas otsinguid ning õhtupimeduses mees leitigi.
Kohalik rahvas on Tartu Postimehele kinnitanud, et piirkonnas tegutseb paar salakütti, kellest üks kuulus kunagi samasse jahiseltsi, ent heideti sealt ebaeetilise käitumise tõttu sealt välja. Ehkki informatsioon juhtunust on napp, räägitakse kohapeal, et Loos sattus salaküttidele peale. Tekkis konflikt ja salakütid tapsid jahiseltsi juhi kohapeal.

Prokuratuur laias laastus kinnitab kohapealt saabunud informatsiooni. Praeguse uurimisversiooni kohaselt läks kohaliku jahiseltsi juhatuse liige metsa kontrollima temale laekunud vihjet võimaliku salaküti tegutsemise kohta, ega naasnud sama päeva õhtuks koju. Mehe sõiduk leiti metsaservast ning politsei alustas koos jahimeeste ja vabatahtlikega koheselt maastikuotsinguid.

Tabati kahtlusalused

Paralleelselt maastikuotsingutega käivitati kriminaalmenetlus ja alustati menetlustoimingute läbiviimisega. Maastikuotsingu käigus kogutud tõendid andsid alust arvata, et kadunud mehe suhtes võib olla toime pandud raske kuritegu. Politsei tegi kindlaks kaks meest vanuses 34 ja 71 eluaastat, keda oli olemasolevatele tõenditele tuginedes põhjust kuriteos kahtlustada. Mõlemad mehed peeti kinni ja viidi uurimistoiminguteks arestimajja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul viis kahtlustatavate kiire tabamiseni operatiivne ja tulemuslik koostöö maastikuotsingutele kaasatud vabatahtlike ning erinevate politseiüksuste vahel. «Loetud tundide jooksul selgitati välja arvatavad kahtlusalused ja peeti nad kuriteos kahtlustatavatena kinni,» ütles Liiva. «Seejärel näitas üks kahtlustatav politseinikele ette kadunud 44-aastase mehe peidetud surnukeha, millel esinesid arvatavasti tömbi esemega tekitatud vägivalla tundemärgid,» lisas prokurör.

Kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse välja edasises kriminaalmenetluses, mida uuritakse tapmist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel. Menetlust viib läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Võttis endalt elu

Täna varahommikul leidsid politseiametnikud 34-aastase tapmises kahtlustatava mehe arestimajast pooduna. Arestimaja valvavatel politseitöötajatel ja pärast juhtunu märkamist koheselt väljakutsutud meedikutel ei õnnestunud mehe elu päästa. Arestimajas aset leidnud juhtumi asjaolud selgitab välja politsei sisekontrollibüroo koostöös riigiprokuratuuriga.
Pole looma, pole probleemi!
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas gunnar »

Ainuke kena osa sellest oli viimane lõik. Pasakott päästis vähemalt riigi enda ülalpidamisest.
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas TiitR »

Jah, nii see kõik kahjuks oli :( . Olin ka ise koos paljude jahikaaslastega meie esimehe ja jahikaaslase otsingutel ja politsei uurimistel/küsimistel abiks.
P.S Artiklis on väike faktiviga - nimelt ei kuulunud see mõrtsukas ja salakütt meie jahiseltsi (kirjas, et kuulus kunagi samasse jahiseltsi), vaid kõrvalolevasse.
Kasutaja avatar
Arne
Postitusi: 40
Liitunud: T Dets 01, 2015 2:56 pm

Re: Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas Arne »

Kaastunne lähedastele !
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas aadu kadakas »

Ühinen kaastundeavaldusega.
Veidi hirmutav rahuaja juhtum. Ei ole mingid 1940-ndad.
rix
Postitusi: 104
Liitunud: T Sept 25, 2007 11:20 am

Re: Nõo jahiseltsi esimees leiti metsast tapetuna

Postitus Postitas rix »

Mõned aastad tagasi lasti Rakvere kandis ka üks mees metsas maha ja asi vist siiani lahendamata.
Vasta