Turismijahi edusammud

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas kakuke »

See on jälle selline bläblääblää. Toota võib tonnide viisi pabereid, aga kes seda kõike haldab ja kontrollib? Mõtetu värk.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Beretta »

Loed esimese lause: "Igal sügisel võtavad tuhanded jahituristid Eestis osa legaalsetest veelindude tapatalgutest." ja saad teada, et kirjutajad ei tea asjast midagi. Tuhanded- see tähendab, et rohkem kui 2000 jahituristi. Või lähtutakse eelmisel aastal kuskilt läbi jooksnud arvu 4000-5000. Aga see peaks olema ajast kui veel arvestatavalt sigu oli. Kust pliiatsist see arv välja on imetud? Kes meil väikeulukilubade üle arvet peab? Keskkonnagentuuri andmetel kütiti veelinde (haned + pardid) järgmiselt 2012 17889 tk; 2013 12717 tk; 2014 12482 tk; 2015 14314 tk; 2016 12437 tk. Pange tähele "Mõõdutundetu lindude tapmine hakkas pihta 2013. aastal" Tõepoolest- lasti 5000 lindu vähem kui 2012.a.
Grumpy old man
rix
Postitusi: 104
Liitunud: T Sept 25, 2007 11:20 am

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas rix »

Ma ei usu, et kõik linnud ka kirja pannakse, statistikat pole väga tõsiselt mõtet uskuda.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Beretta »

Ilmselt kõiki kirja ei panda. Kuigi ei näe erilist põhjust. Iseasi kui oleks päevanorm vüi kui just ei jäeta mõni mustlagle või koskel kirja panemata. Ja kirja panemata lindude arv peaks olema kaunis püsivas proportsioonis küttimise statistikaga.
Grumpy old man
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas kakuke »

Hea nali on see, et nende soovi kohaselt tuleks kütitud ja haavatud lind koheselt kirja panna. Haavatud lind ... :lol: Ma ei saa aru, kuidas mõned kohe nii elukauged võivad olla.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas unt »

Ma juba aastaid imetlen linnumeeste südikust ja võimekust oma seisukohti sellise jõuga esitada! Samas suudavad nad sinna juurde haarata ka suure hulga ullikesi, kes millelegi laiemalt mõtlemata hakkavad kaasa kaagutama ja ülestõuse organiseerima.
Kui rebasele ja kährikule, nüüd siis veel ka šaakalile, saaks panna külge tiivad ja nad hakkaksid pesitsema puu otsas, siis ilmselt muutuksid nad sama grupi silmis kohe kaitset vajavateks - ikkagi toiduahela tipud, midagi merikotka ja kaljukotka vahepealset :M
Mis asi see on, mis inimestelt reaalse mõtlemisvõime on röövinud? Liiga hea ja muretu elu? Linnastumine nii füüsilises kui ka vaimses mõttes?
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas jahe »

kakuke kirjutas:Hea nali on see, et nende soovi kohaselt tuleks kütitud ja haavatud lind koheselt kirja panna. Haavatud lind ... :lol: Ma ei saa aru, kuidas mõned kohe nii elukauged võivad olla.

Haavatuid linde on kohe väga palju ja kõik tuleb kirja panna ,kuna mingi nooruke idioot oma kontoris mõtles plii asemel terase välja ,ilmselt seesama ,kes nüüd haavatud lindude kirjapanemist nõuab :wink:. Üks inspektor päris ka mult kunagi ,et millega hani lastud on ,ütlesin terasega ikka ,aga suri pliimürgitusse :)
243win
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Ahto Kattai »

unt kirjutas:Kui rebasele ja kährikule, nüüd siis veel ka šaakalile, saaks panna külge tiivad ja nad hakkaksid pesitsema puu otsas, siis ilmselt muutuksid nad sama grupi silmis kohe kaitset vajavateks - ikkagi toiduahela tipud, midagi merikotka ja kaljukotka vahepealset :M
Mis asi see on, mis inimestelt reaalse mõtlemisvõime on röövinud? Liiga hea ja muretu elu? Linnastumine nii füüsilises kui ka vaimses mõttes?


(12) Rebasele või kährikule võib pidada peibutus- või varitsus- või hiilimisjahti ning jahti kastlõksuga aastaringselt, uru- või ajujahti ning jahti jahikoeraga või piirdelippe kasutades 1. oktoobrist 28. veebruarini. Kaitseala piires olevatel merelaidudel on rebasele ja kährikule jahi pidamisel jahikoera kasutamine lubatud 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Mis tiibu siin vaja on!? Kui me tõsimeeli tahaksime mõne looma v linnu (varesed, hakid šaakali jne.) levikut piirata ,kas siis on normaalne hakata mingeid jahipiiranguid kehtestama? Sama hästi tuleks roti lõks ja mürk paljunemise ajaks ära keelata,v siis vähemasti nädalavahetuseks. :M See on ju kellegi puhas silmakirjalikus. Küllap varsti saame näha ,et toda šaakalit samamoodi kui hunti ninnu - nännutama hakatakse.
Rääkides linnujahist--no kas on vaja oma lollusi ja ahnust meedias levitada ja kellegile kont pureda visata? Selle asemel võiks püstitada küsimuse ,kes maksab lindude rändel tekitatud kahjud...... :?:
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Välek »

Tehku päevanorm, samas võiks ka kevadine hanejaht lubatud olla. Saaks prisket praadigi selle eest, et lestadega peale külvi mulla kinni plaasterdavad. Ja hirmu oleks vaja teha- kevadel on jupp tegu, et haned põllult minema saada.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Beretta »

Saade Ornitoloogiaühingu kurtidele kõrvadele. http://vikerraadio.err.ee/v/reporteritu ... iline-jaht
Ülbe ornitoloog kes manipuleerib väljamõeldud arvudega.
Ühel hetkel tekkis arusaam, et küsimus on rahas. Ühed toovad Eestisse linnuvaatlejaid ja teised jahimehi kes vaatlust segavad. Tundub, et ornitoloogide birdwacher'ite siiavedamise soustirong on kannatada saanud.
Grumpy old man
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas aadu kadakas »

Peamiseks probleemiks paistab olevat tänapäevaste ornitoloogide ühekülgne teemakäsitlus. Kuulad Kaarli või Tõnise juttu, siis samaaegselt räägib isikus bioloogia, looduskaitse, jahinduse, ornitoloogia jne teadmine ning on nauditav seda kooslust kuulata. Teine pool esindab robotlikult vaid üht kokkulepitud promoga/poliitikaga vaatenurka. Linnukaitse üheks stiiliks on saanud eesmärgipärane "lõpetame tapatalgud" loosung, mida siis ei soostuta teiste osapoolte argumenteeritud lähenemisteski maha võtma. Rääkimata numbrite korrigeerimisest. Seni kuni loosung kandepinda teatud ühiskonnakihtides suurendab, seni seda elus hoitakse. Ilmselt võiks jahi korraks kinni panna, kuid paar nilbet pilti teevad tööd edasi.
See "maaomanike ohjeldamatu ja limiteerimata lindude küttimine" on väga nõrk argument. Mõeldes keskmise kinnistu suurusele ja seal elutsevate/läbikulgevate jahilindude hulgale sarnaneks see aknast välja vaadates kogu maailma kohta järelduste tegemisele.
Ja ladudes letti järjest kohmakamaid bürokraatlikke tegevusi, kuidas asi justkui paremaks peaks minema, siis nõustun Kakukesega, et need jäävad haldussuutmatuse tõttu elutuks plaaniks.
Kaarel tõi hästi välja, et kaitsealadel on linnukaitse üks esimestest rakenduvatest eesmärkidest. Tõepoolest. Iseseisvuse tulekuga lisandus sellele ka teatud EOÜ aktiivi poolt erinevate maailmaorganisatsioonide nn maaletoomine, mis lõhestas tookord ühingut päris korralikult ja tappis õigupoolest ühiskondliku kandepinna. Teisisõnu on praeguses ühiskonnas lihtne kasu lõigata, kui müüakse teadusetegemise egiidi all tegelikult loodusturismi, publikatsioone, tehakse ot i do igusugu projekte ning oluline polegi enam süviti lindude laiapõhjaline ja sisuline uurimine. Sellesse konteksti ei mahu kuidagi ka küttimine. Näiteks Alam-Pedja kaitsekorralduskava tööversioonis oli probleem lasketiirust kostuva mürareostuse osas. Laskmise müra ei sobi kokku "rahvusvaheliste linnuala reeglitega" ning Kirna õpperjaga. Vist samade reeglite alla ei käinud ka Iraagi sõda, sest briti ornitoloogid teiste hulgas Iraagi riigile kahjunõude esitasid. Põhjendus oli vist see, et ei olnud võimalik samal ajal sealkandis bongamas ehk linde vaatlemas käia.
Kasutaja avatar
H:Owl
Postitusi: 172
Liitunud: E Nov 19, 2012 3:30 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas H:Owl »

Eks neid ornitolooge (nii nagu jahimehigi) ole mitmesuguseid. Tean niisuguseid, kes on näiteks Hollandis toimuvat (https://www.nytimes.com/2015/06/15/worl ... vists.html) nõus pidama ebameeldivaks paratamatuseks. Teisalt on ilmselge, et valdaval osal ühiskonnast on linnuvaatlejate soustirongi kordades lihtsam aktsepteerida, kui jahiärikate oma.
Mis puudutab võimalikke kohmakaid bürokraatlikke tegevusi üleskerkinud (kergitatud) probleemi lahendamiseks, siis kõige kuluefektiivsem ja kergemini administrateeritav oleks minumeelest mõned linnujahivabad nädalapäevad. Ei segaks oluliselt kohalikku jahihuvilist ja oleks selge vastutulek puu-ja linnukallistajatele.
Mis nüüd puudutab meie endi osa selles loos, siis tooks võimalikuks eeskujuks mehe, kes minust jahimehe tegi. Tema nimelt ei võtnud linnujahti (nii pardi-, tuvi-, nepi- kui laanepüü-) minnes kunagi kaasa rohkem kui 6 (kuus) padrunit.
Ja mis tähendab öelda hüvasti
kärmele ponile ja jahile?
Elu lõppu ja kiratsemise algust

Pealik Seattle?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas kakuke »

Vanasti oligi muru rohelisem ja elu ilusam, aga siis ei olnud ka selliseid sügavkülmasid, kui täna on. Mina jälle arvan, et ei pea neile ornitoloogidele järgi ka andma. Muutest seadust, karistame sellega tegelikult seadusekuulekat kodaniku. Need, kes seaduseid nii kui nii rikuvad, neid seadusemuudatused ei kõiguta.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Andrus Michelis »

kakuke kirjutas: Muutest seadust, karistame sellega tegelikult seadusekuulekat kodaniku. Need, kes seaduseid nii kui nii rikuvad, neid seadusemuudatused ei kõiguta.



Pagana ilusti on lühidalt kokku võetud! (y)
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turismijahi edusammud

Postitus Postitas Beretta »

H:Owli Hollandis kirjeldatu ka pildis https://www.youtube.com/watch?v=7MU2MoMQ-PA
Inimestega, kes kuulavad ja naudivad ainult enda kõnet, ei ole võimalik läbi rääkida ja järelandmisi teha. Mingu Hollandi ja rääkigu seal.
Grumpy old man
Vasta