Koertega koprajahid

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
Mägilanna
Postitusi: 197
Liitunud: L Mär 03, 2012 10:39 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas Mägilanna »

Meie Fredi (saksa jahiterjer) detsembrikuine saak ühest kuhilast :) - no mis teeks me ilma koerteta!
Manused
26236862_329814440838447_860329921_o.jpg
"The more you practice the luckier you get!"
Fred Bear
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas pktaks »

Head uut aastat!
Eilne jahipäev lõppes korraliku töövõiduga, kaks kobrast meie kasuks. Esimese kopra ajas pikakarvaline taks pesas korralikult nurka ja madistas sellega niikaua, kuniks me läbi pesa tagaseina koprale seljataha augu sisse tegime. Teine kobras pani peale seda esialgu õõtsiku alla ja siis allavoolu jõe kaldas olevatesse urgudesse, kust koerad siis teda jupp aega lokaliseerisid. Paar korda jõudis kahvas ära käia ja tagasi urgu lipsata. Saatuslikuks sai talle vanameister Tobi ikka veel terav nina, mis tema lõpliku asukoha reetis ja kui Feen talle labidaga kerge motiveeriva müksu andis, tuli ta lõpuks välja. Kakukese kiire hüpe talle selga päästis päeva :D
Noored koerad said ka mõnusalt kaasa elada ja möllata. Igati vahva päev oli :)
esimene.jpg

Tuleb tõdeda, et Lõuna-Eestis on lund muidugi muljetavaldavalt ja kadedusttekitavalt palju. Maa ei ole küll õnneks veel väga külmunud :D
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas sooviku »

Seda võib ka nagu koprajahiks lugeda :)

https://www.youtube.com/watch?v=mzbY44mIfTc
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas pktaks »

Tsiteerides klassikuid "Läksin koeraga jalutama ja pidin kaevama hakkama" :lol:
29570779_2110042265679310_2975775152342248297_n.jpg
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas pktaks »

Toome siis taas uuendust koertega jahtide teemasse ;)
Möödunud nädalavahetusel õnnestus olla osaline sellekevadises tõsisemas koertega koprajahis. Ilm oli super ja seltskond ka. Eriti lahe oli see, et kohalikud mehed, kes muidu koertega koprajahist suurt midagi ei teadnud, lõid kaasa ja oli näha, et see pakkus ka neile pinget.
Ehk et naisküttide traditsiooniline kevadine koprajaht, seekord Väänas. Tuleb tunnistada, et ma pole oma lühikese jahimehekarjääri jooksul nii kõrge veetasemega kohti veel kordagi teinud. Vett lihtsalt ei olnud võimalik alla saada, sest paari päevaga ära sulanud 30 cm lumikate oli tõstnud veetaseme igasugustes veekogudes ülemõistuse kõrgeks ja alla seda mingi valemiga ei saanud. Ühes kohas jooksis vesi sirgelt üle kahe tammi, nii et tammi ja veepinna vahel oli mõnikümmend cm vett. Seega tegime "õngitsemise" jahti.

Esimese koha peal oli küll väike tammike ja pesa, aga nagu ikka, ei passi kobras ju kuival, vaid istub kuskil kalda all urus sees, kus käigusuudmed kõik vee all. Nii me siis avastasimegi, et üks suur ujub kraavis ja kui lõpuks temaga jupp aega pimesikku mängisime, otsustas ta end ühele kahva keerata. Paraku olid sealpool kraavi ainult kaks inimest ja seega sai kogu seltskond vaadata teiselt kaldalt puntratantsu karjakoplis, minemajoosta üritava kopra, kahva, labida, kahe võitlushimulise taksi ja kahe jahimehega. Kuna kraavi sügavus oli keskelt pea poolteist meetrit, ei õnnestunud sinnapoole kellegi appi ka joosta. 17 kg.
koprajaht18 128 (Medium).JPG

koprajaht18 136 (Medium).JPG

Seejärel tegime veel koertega kraavile kahelt poolt tiiru peale, ent tundus, et teine kobras oli end kuskile ära peitnud. Seega võtsime ette järgmise koha.
Taaskord vesi üleval, alla ei saanud. Leidsime ühe koha, kus koerad läksid väga ärevaks ja natukese pusimise järel saime kahvad ette ja koerad sisse. Kobras sai paar korda kahvade juures ära käia, kui lõpuks sai poolele maale auk sisse löödud ja siis läks kobras juba korralikult kahva. Tuleb tõdeda, et 20 kg isakobras on ikka paganama jõuline ja isegi siis, kui tal eluvaim seest ära võtta, tõmbab ennast veel vee poole tagasi.
koprajaht18 204 (Medium).JPG

Jätkub...
Kasutaja avatar
pktaks
Postitusi: 539
Liitunud: L Nov 26, 2011 12:34 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas pktaks »

Nii me ta siis kaldale tõmbasime. Tõsi - niipalju kiire ta oli, et jõudis ennast poolest kerest saadik juba kahvast välja närida, enne kui jaole saime.
koprajaht18 216 (Medium).JPG


Tuleb tõdeda, et koertega jaht on alati täis emotsioone ja ma ei tea ühtegi teist jahti, kus saaks nii palju nalja. Ja ilma koerteta ei oleks see ka sugugi see :)
koprajaht18 142 (Medium).JPG


Lõpptulemusena oli väga äge nädalavahetus, kus tööd said inimesed ja koerad, ilmaga vedas tohutult ja me saime tänu kahele pilditegijale omale mälestuseks terve rea fotosid täis ägedaid hetki, mida enamasti ei õnnestu saada.
koprajaht18 161 (Medium).JPG
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas kakuke »

Sai pisut hullatud. :)
Üks koprakutsikas on pildilt veel puudu, kuna aeg hetkel on selline, et enne, kui kraavilt tulema saime, oli see kärbestel juba paksult täis munetud ja sai nahk siis kiirelt maha võetud (loe, ei sobinud pildile).
Enda kutsika (või noh mis kutsikas ta enam on, kohe aasta ja kolm kuud vana) sain selle jahiga toimima nagu kulda. Kui algul käis urgudesse sisse maa pealt kuivalt, siis peale saarma teemat, hakkas mööda vett ringi ujuma ja otsima nagu segane, et kuhu jäi. Kohe peale seda läks sisse ühte käiku, mis vees ja sealt löödi koprakutsikas nagu pudrukuul urust välja. Peale seda sai üks minu juunioritest kahvaga käe valgeks. Selliste hetkede nimel tasub juba elada. Ja mul tuleb oma koerale kindlasti kindlustus ära teha. Ühes kohas, kus nägime, kuidas kobras urgu veest põgenes, saatsin ta sisse. Ja teine koer murdis ka ennest kohe sinna. Siis oli kuulda Puru urinat ja kiunumist, aga terveks jäi. :M
Manused
1533560348194.JPEG
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sokk
Postitusi: 508
Liitunud: R Veebr 19, 2010 6:29 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas sokk »

Kakuke, vägev töö!
Küsiks, kas kellelgi on huvi tulla oma kutsaga mõneks jahipäevaks külla? Kraavid kopraid täis ja oleks justkui vaja korraks teha plats puhtaks. Asukohaks oleks Läänemaa. Kui kellelgi peaks huvi olema ja arvab, et oma kobrastest või kohast on küll, siis meie puutumata koprad, sooviksid väga teatud probleemsetes kohtades tutvuda tegijast koeraga.
Kiri Pm´i!
Born to hunt.
https://www.facebook.com/HuntingSmurf/
https://www.instagram.com/huntingsmurf/
https://www.youtube.com/channel/UCodfVOhCwglMPdlrvIjWP7A
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas sooviku »

Kuigi tegu pole facebook`iga,ikkagi Kakukese CO-le (y) (y) (y)

Noh ja ei saa ka mina avajahist rääkimata jätta :)
Asi sai natuke varem alguse,kui sooviti Ohota i Rõbalka jaoks koeraga koprajahti filmida.Otsisime kohta ja valik langes lõpuks sellise paiga peale,kus naabrid väga pole üritanudki neist jagu saada.Keegi oli passimas käinud ja keegi oli raudadega püüdnud.Nii siis,1.augustil hakkasime paise lammutama,2.-el võtsime viimase maha(kokku 8 paisu) ja 3.-nda hommikul lasime Brita lahti.K...t küll oli palav!Ah jaa,vahepeal tuli teade,et üks kopp tahab mingi kraavi peal koprapaisu välja tõsta.Ei saanud juhust kasutamata jätta ja läksime tegime ühe 14kg kopraga soojendusjahi ära.
No ja siis see kinujaht.Koer läks kohe hunnikusse ja võttis laulu ülesse.Ja nii jäigi.Hakkasime siis kuhilat lahti võtma.Esimese liigutuse peale tõusis herilaseparv ja läks jooksuks :lol: Vene mehed said mind pärast mõnitada,et mul pidavat Angelina Jolie huuled olema.Kobras,va vaenlane,istus täpselt selle herilasepesa all.Paar korda sai ta liikuma ka,käis kahva juures ära aga välja ei tulnud.Põhjus,miks ta päeva kätte tulla ei tahtnud,tuli hiljem nülgimise aegus välja.See loom oli vähemalt kaks korda lasta saanud ja keegi oli üritanud nr.7 haavliga tast jagu saada.Brita siis kiusas teda nii kaua kuni ta kuhilast välja põrutas ja kraavi mööda ära ujuda püüdis.Rabasin kahva oma kätte ja jooksin tast mööda.Ujus,ramp,kahvani ja jäi viis sentimeetrit enne seisma.Seisis,seisis ja siis tõstis pea veest välja aga see oli viga.Taurusega otsa ette ja läinud ta oligi.Niipalju jõudu veel oli,et suutis hunnikusse tagasi,surema,ujuda.Edasi kostus ainult Brita nohinat ja tuli veel üks auk sisse võtta.Ühe selle aastase labaku ajas ta ka veel kahva ja vähemalt üks pisike puges kuhugi peitu või murti pesas maha.Lõpetasime ära ,sest võhm oli täitsa väljas.Ma ütlen teile,30 kraadi ei ole koprajahi ilm!Aga ega vägisi kedagi ei sunnitud ka :D Kuulsin,et Moskva meestel oli pärast veel võimalus Eesti põtra lähedalt filmida ja Eesti hunti päeva ajal põllus jälgida.Usun,et jäid nemadki rahule.
Manused
Ohota i Rõbalka.jpg
Naine võib olla,koer peab olema!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas aivar00 »

Vinge värk! Sooviku- millal jahti televusserist ka näeb? Annad ehk meile eelnevalt teada.
Sokk kas sa foorumlaste koprajahti ei tahaks organiseerida? Pole ammu midagi ühist olnud. Miski ööbimiskoha koos saunaga peaks olema võimalik leida. Kasvõi Kullamaa Karukoobas. Augusti lõpust või septembri algusest 1 laupäevane päev.
ikka lõbusalt
alokauber
Postitusi: 250
Liitunud: R Jaan 08, 2010 8:40 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas alokauber »

Aivari ettepanek on küll timm...saarlaste punt oleks kohe olemas :wink:
Trophy Hunter
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas sooviku »

aivar00 kirjutas: millal jahti televusserist ka näeb?


Kui ma isegi teaks.Tegelikult mina vist seda üldse ei näe.Ohota i Rõbalkat üle õhu levi korral tellida ei saa :( .Ja see foorumlaste jaht :M Tundub,et enam pole keegi huvitatud sellisest kogunemisest.Juba kolm aastat tagasi ei saanud Soomaale rahvast kokku.
Naine võib olla,koer peab olema!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas aivar00 »

Kõik oleneb paljudest asjaoludest - põhiline segaja töö või miski muu jaht. Praegusel ajal muud aktiivset jahti ei ole. Ikka tuleb anda aega atra seada - eelneva kuupäeva paikapanekuga saab hakkama. Kuna tegemist veel suhteliselt "sooja" aastaga, peaks veetase olema väga madal. Ehk siis koertel ja jahilistel kergem. Õhtusöögiga vast kah probleeme ei tohiks tekkida - miskit grillida saab ju alati. Nagunii on ka enamusel seltskonnast miskit "hääd-paremat" tervistavate jookide kõrvale kah kaasas. Kui vaja saan ka ise miskit grillvorsti lihakarnist tuua ja silo sinna juurde lõikuda. Hommikul võileiba oskab igaüks ise kokku panna-leiva ja leivakõrvase leiab kah. Ca 10.- kahe söögikorra eest peaks olema OK. Samas pakuvad majutuskohad ka ise enamjaolt toitlustust - see ei tohiks olla probleemiks.

Mul kodus Viasat näitab küll Ohotat.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas sooviku »

No jah,mulle jälle Viasat ei sobi tasuliste portide pärast ja ega ühe saate vaatamiseks pole mõtekas teenusepakkujat vahetada.Aga,kui teada saan,millal näidatakse,eks ütlen ikka.Kunagi varemalt käisid need Ohota I Rõdalka omad ka siin Eestis mingit jahti filmimas,kas keegi nägi seda saadet ka?Koprajahi ürituses võib minuga ja Britaga ikka arvestada.Mul on põhimõte,et töö ei tohi jahti segada :wink: Ja eriti veel nädalavahetusel.
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Koertega koprajahid

Postitus Postitas Feen »

Minu avajaht. Koprad kolisid uuele lõigule. Maaparandusega survestati neid omajagu ning omal ajal õnnestus suure vaevaga 2 looma kätte saada. Paar aastat vaikust ning terve pesakond asemel. Eks kopp jälle tegutses, kolisid siia ja sinna, lõpuks maabusid sellisesse kohta, et noore koera õppejahiks ideaalne. Läksin päris optimistlikult sinna kohale, hea, et labidas ja kummikud kaasas olid (Lapimaalt saabumine ning ei viitsinud miskit põhjalikku organiseerida). Olgerd võttis ühe tulirelva, teine mees ka. Nuga sai samuti kohale.

Esimene kobras tuli urust välja kui ma kogemata jalaga urusuuet nügisin. Õnneks läks teisse urgu ootele. Ootasime ja valasime kuni vesi suht all ja siis jaht. Volli käis selles urus ja veetis omajagu aega. Seegi edastamine võrreldes eelmise aastaga. Tobi kinnitas, et seal looma pole. Natukene eemal tulid juba 2 kobras ise välja. Vollil natukene meeleolu aga siis läksid loomad urgu. Tobi sai ka valla päästetud ning tema tegeles ühe looma hoidmisega. Vollile katsusime selgeks teha, et lühikeses käigus paistev kobras vajaks tähelepanu. Ei miskit enne kui kopra välja ajasime. Siis tegeles küll. Tobi valvatav loom kippus vahepeal käike vahetama ning kippus koera augustama. Põhiaugud sai ta siis kui me katsusime kaevates labidat Tobi ja kopra vahele saada aga ei õnnestunud. Järgmise looma võttis Tobi ette sealt kus kohast need 2 tulid ning seal ei saanud ka Volli löögile. See nö esimene ja tabatutest viimane tuli kaevamise peale ise välja. Vesilukk ja koerad sisse ei saanud. Ehk, Vollile miskit kogemust juurde aga kuidagi tuleks aega leida ja enne septembrit veel harjutada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta