Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas Ten »

Juba seltsimees Tsäbovõitra leidis, et arvata on hea ja isegi peab, aga et oleks kooskõlastatud ja ei oleks eriarvamusi ega oleks isetegevust.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas kakuke »

Täiskuu hakkab vist lähenema ...
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas aadu kadakas »

Appi, flat-earthersid ründavad!
No nii....Sai nüüd siis sellel nädalavahetusel viibitud jahimeeste seltskonnas pidulikul koosviibimisel. Küsisin arvamust selle teema algatuse suhtes ja vastus ühine- lugege "Killuheiteid"-seal sellist lõbusat teemat küllaga :D .
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas gunnar »

Lapikpudel on tüüpiline näide isikust kes kuskil ühistegevuse seltsis on kõige õudsam õudusnägu mis olla saab. Alati on talle liiga tehtud ja õigusi rikutud ja kui muud üle ei jää siis mõtleb ise seadused välja mille järgi peaks tema ahistajad lausa kauemks kinni pandama kui vägistajad. Kui inimene ei taha aru saada et MTÜ määrab ise kuidas oma toimimist rahastada, seaduse piires muidugi, siis ei ole midagi teha. Kui MTÜ toimimiseks on vaja teatud tööline panus ning Lapikpudeli sarnaste lödipükste jaoks on see hirmus ahistamine siis on ju lihtne, maksa või lahku.
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas Ten »

kakuke kirjutas:Täiskuu hakkab vist lähenema ...

Igaks juhuks lisan,et Sm.Tsäbovõitra on tegelane Harri Lehiste raamatus "Valitud kaebused".
Hea lugemine,mitmed tegelased ja olukorrad tunduvad tuttavad.
Aga täiskuu särab juba ammu täiega.

[quote="lapikpudel"]Teeme siis uue teema ja kontrollime jahimeeste teadmisi.
Nüüd--- enne kui kirjutama kipute, siis lugege väga hoolikalt seadusi ja tehke endale selgeks,

Sõnaga,saite aru lollpead mida peate tegema?!
Vähemalt minule tundub nii.
VR
Postitusi: 233
Liitunud: K Juul 20, 2005 9:05 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas VR »

Oi, see tuli nüüd küll hästi!!!
Ma tahan ka sattuda sellesse seltskonda kelle tervist (loodetavasti tasuta) hakatakse selles teemas kirjutamise tõttu teravdatult jälgima.

Pole mina veel nii rumalat juristi näinud, kes haistes raha - ütleks, et sellise umbluu teema kaebamisega ei tasuks tegeleda. Kui leidub loll, kes tahab maksta, siis selliselt tulebki raha ära võtta!
Kusjuures ta annab selle ise ära, täiesti (põhi)seaduslikult.
Kas ajakirjandus on samamoodi üldistatult nõus Sinuga, lapikpudel, asju ajama ja siis ka ei taha konkreetse organisatsiooni kohta midagi täpsustavamat teada?
Et valavad kogu Eesti jahiseltsid üldistatult "pa...ga" üle. Kommertskanalitest usuks vaid ühest sellisest (aastaid tagasi oleksid Valner'i ka kampa saanud) seda, aga sellel vist on juba kohtuasju au teotamisest piisavalt seljas.

Aga hoidkem silmad lahti - täiskuu on alles reedel, see on algus...
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas sammal.habe »

igaks juhuks võiksid siin teemas kommenteerijad asuda kuivikuid ja vahetuspesu varuma. sest pole ju teada, millal kodanik Lapikpudel satub järgmisele pidulikule koosviibimisele, kus arvatakse et need "kes sellist seadusevastast tegevust siin lehel õigustavalt propageerivad" tuleks hoopistükkis kinnimajja pista. :mrgreen:
renemr
Postitusi: 60
Liitunud: R Okt 28, 2011 1:26 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas renemr »

Täitsa ägedat lugemist mitu lehekülge.Ma jäin nüüd küll ise mõtlema, et me ei saa vist hästi inimese murest aru, sest me läheneme sellele nö tavainimese vaatevinklist. Kasutajanime järgi võiks arvata, et kodanik on pärit seltskonnast kus ollakse kindlad, et peale pudeli on ka maa lapik.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas Beretta »

Ega hullu tea. Üks kah lugupeetud jurist süüdistuse poolelt oli mõned aastad tagasi seltskonnas, peale mitmendat klaasi, praalinud- me paneme kinni kelle tahame ja millal tahame. Mul peaks kuskil onu Johannese kohver alles olema, mis seisis tal esikus mineku valmis pakituna alates 44. aasta märtsipommitamisest kuni vana Jossifi surmani.
Grumpy old man
Tormis
Postitusi: 290
Liitunud: N Juul 08, 2010 4:40 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas Tormis »

Karu s..t ja hundi jäljed, asja uuritakse, kinni lähevad kõik! :D
bodom
Postitusi: 27
Liitunud: P Nov 20, 2011 7:24 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas bodom »

Selle teema avamisega tekkisid minul möningad kahtlused teemaavaja suhtes :M . Kuid oma viimase postitusega suutis teemaavaja need kahtlused körvaldada. :mrgreen:
lapikpudel
Postitusi: 55
Liitunud: E Jaan 20, 2014 12:25 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas lapikpudel »

Foorum ongi koht kus asju arutada ning viisakuse piiridesse jääda ja foorumi reegleid rikkumata.Töö tegemisega nüüd asi selge.Selle teema algatus on ju selgelt kirjutatud ning peaks ka igale algharidusega eesti kodakondsusega inimesele arusaadav olema. Mida arvate, kas maaomanikule,(on ise ka jahimees)raha eest väljastatav väikeuluki luba on ikka seaduspärane.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas aivar00 »

tsiteerin:
No nii....Sai nüüd siis sellel nädalavahetusel viibitud juristide seltskonnas pidulikul koosviibimisel. Küsisin arvamust selle teema algatuse suhtes ja vastus ühine-----selline tegevus ei ole seadustega kooskõlas ning võimalik isegi mõneks aastaks(kohtupraktikas ka juhtunud)loomingulisele puhkusele saata kinnisesse asutusse kus töö tegemist ei nõuta ega töölepingut ei sõlmita.See §29 oma lisadega ongi puust ja punaseks.Küll aga tundis mõni ajakirjanik huvi selliste kommenteerijate heakskiitvat otsust, kes sellist seadusevastast tegevust siin lehel õigustavalt propageerivad.

Teeks ehk esmalt selgeks kus seltskonnas viibisid...
Ikka konkreetset viidet palun ka kohtulahendile - need ju netis saadaval. Meenutab kuidagi perekonnapartei sõnavõtte - nõuame ja ähvardame ning hirmutame. Julgen siin esineda enda õige nime all ja vist oli keski Tõnno kelle kohtukutset siiani ootan. Muud ei oska kosta- palun käi Wismaris vastuvõtul ja kurda seal oma muret -loodan, et saad abi. Mina kuu aega tagasi käisin ja sain abi - relvaluba pikendati.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas Beretta »

lapikpudel kirjutas: Mida arvate, kas maaomanikule,(on ise ka jahimees)raha eest väljastatav väikeuluki luba on ikka seaduspärane.
Ei ole seaduspärane, kuna jahiseaduse §40 lg4 ütleb:
"Jahipiirkonna kasutaja on kohustatud kehtiva jahitunnistuse alusel andma tasuta jahiloa väikeulukite küttimiseks oma kinnisasjal jahti pidavale maaomanikule või tema määratud isikutele." Selle nõude rikkumine toob kaasa §63 nimetatud karistuse. Mida me peame arvama aga sellest, et lapikpudeli esimese postituses oli sama jahiluba tasuta? Menetlustasu osas ei jaksa otsida. Ilus ta ei ole. Samas kui maaomanikuks on selline MINA ja maailm tüüp....
Grumpy old man
lapikpudel
Postitusi: 55
Liitunud: E Jaan 20, 2014 12:25 pm

Re: Seadused Jahinduse MTÜ-s.

Postitus Postitas lapikpudel »

Aga enne täiskuud siis selline küsimus. Kellel on õigus EV kodanikule rahalisi karistusi määrata koos menetlus-,viivistasudega, kas selline õigus on ka MTÜ juhatusel?Ilusaid arvamusi kuupaistel.
Suletud