Hädas eesti hagijaga.

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
valimae
Postitusi: 25
Liitunud: T Mär 19, 2013 2:05 pm

Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas valimae »

Tere mehed. Sai omale paar nädalat tagasi eesti hagijas toodud. Vanust siis kutil 1,3 aastat ja enne minuni vaid mõned korrad metsa saanud. Väidetavalt on häälega ajanud kitse ja põtra jänese ja rebase jälje vastu aga huvi sisuliselt puudub. Sugulased kõik töötavad. Näitasin ka elusat jänest aga mingeid erilisi emotsioone koer välja ei näidanud. Küsimus siis järgmine kas ja kuidas sellise koera tööle saab?Kui metsas lahti lasen siis huvitab kõik muu peale jahi. Kui metsast välja saab ja tee peale juhtub siis kukub mööda teed jooksma ja kutsumise peale väga tagasi tulla ei taha.
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas TRG »

Töötava peniga koos jahti, suruda aina jäljele ja verd.
Kivi kotti!
Õnne peab olema
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas TiitR »

valimae kirjutas:Tere mehed. Sai omale paar nädalat tagasi eesti hagijas toodud. Vanust siis kutil 1,3 aastat ja enne minuni vaid mõned korrad metsa saanud. Väidetavalt on häälega ajanud kitse ja põtra jänese ja rebase jälje vastu aga huvi sisuliselt puudub. Sugulased kõik töötavad. Näitasin ka elusat jänest aga mingeid erilisi emotsioone koer välja ei näidanud. Küsimus siis järgmine kas ja kuidas sellise koera tööle saab?Kui metsas lahti lasen siis huvitab kõik muu peale jahi. Kui metsast välja saab ja tee peale juhtub siis kukub mööda teed jooksma ja kutsumise peale väga tagasi tulla ei taha.

Kitsi praegu nagu putru ja midagi peaks kindlasti üles võtma!
Aga äkki ongi vaid "väidetavalt" ajanud kedagi? Vb. ainult esikus peetud ja ajab vaid põldhiirt? Vanus 1,3a ja mõned korrad metsa saanud ning nüüd õpetama hakata? No ma ei tea.... :M
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas sooviku »

Aasta kolm kuud pole veel vana koer.Õpetada ikka tasub ja saab.Hagijaga(nagu ka teiste jahikoertega)tuleb metsas käia ja mitte kord kuus vaid võimalikult palju.Miskipärast paljud mõtlevad,et võtad koera ja see hakkab kohe sulle igasugu elukaid ette tassima :) Ei hakka,peni peab asjast aru saama mida talt oodatakse.Pane koer paela otsa ja käi temaga mööda värsket jälge.Kui jänes üles kargab,lase lahti ja vaata kuidas ta tööle hakkab.Kui esimese korraga aru ei saa siis teed seda veel ja veel ja veel.Sama visa pead ka olema koera peatamise või oma juurde kutsumise või autosse saamisega olema.Loomulikult jääb alati ka võimalus,et müüja on sulle valetanud ja sellele koerale meeldibki ainult lastega mängida ja kassiga magada.Mitte,et see halb oleks :wink: .
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas Välek »

Küti rebane või jänes, ja lase koeral mässata . Lohista mööda maad, pärast lase koer jäljele lahti või mine rihma otsas järele, samal ajal kiites ja utsitades, kuni jõuad saagini. Seda peaks iga päev kordama. Musta maaga on muidugi lihtsam näha, kas läheb sinu rajal või nuusib niisama. Lumega jääb vagu maha, tõenäoliselt panebki mööda seda, kui just mööda teed ei vea.
aberukk
Postitusi: 97
Liitunud: P Dets 18, 2011 2:26 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas aberukk »

Aga vahest ongi nõnda kasvatatud et suuruluki jahis kõvaliste asjadega ei tegeleks.
MLP
Postitusi: 466
Liitunud: T Jaan 17, 2012 8:20 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas MLP »

Siin muud retsepti pole kui ainult käia koeraga mööda metsasid. Vana peremees oleks võinud lihtsalt öelda ausalt ,et koeraga on 2x metsas käidud!
sinu nukker noku!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas aivar00 »

Tundub nii olevat jah.
ikka lõbusalt
Eridas
Postitusi: 4
Liitunud: R Dets 28, 2018 10:54 pm

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas Eridas »

See, et kuskilt lugesin ja ei tea õelda kas toimib, aga keegi oli linnujahil käinud koeraga ja koer ei toonud lindu ära. Poiss oli linnu lasknud, ise ära toonud ja siis selle koera külge kinni sidunud. Hommikuks oli koer selle ära hävitanud ja peale seda oli ära toonud iga linnu mis sai lastud. Aga jah see ei pruugi tõsi olla, siiski loogikat on. Ilus tegu see pole, aga...?!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Hädas eesti hagijaga.

Postitus Postitas Välek »

Kui laika ei tööta, siis seale sadulasse.
Vasta