S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Vestlused sellest , millise padruniga kus ja millal pauku teha
Vasta
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Postitus Postitas TiitR »

Siinse otsinguga leidis vaid pea 10a. vana teema, kus seda S&B-d ka vaid põgusalt puudutati ja ülejäänud vestlus areneski võrdlevate moonadega.

Miks küsin üldse? Asi lihtne - kasutasin aastaid Sako SHH 11,7g 308win moona, ei kurda, mitmed loomad ära kutsutud, jne, kuid nüüd selline olukord, et Sako tehas enam Eestit ei varustavat ja pikalt jahipoodidest lubatud moona pole ja nagu ka sealt öeldi, ilmselt ei tulegi.
Hetkel ongi vaid 7 padrunit taskus ja jahihooaeg sai alles alatud.

Hakkasin siis alternatiive otsima ja kolasin meie Tartu jahipoodide lehtedel ringi. Silma jäid Jahipaun ja Trapper, kus mõlemal valikus näiteks Norma (Normat kasutasin mõned aastad ka enne Sakole üle minemist), kuid Jahipaunas hakkas silma ka S&B valik, mis Norma ja Lapua moonast ikka poole odavam, aga kas ka niipalju kehvem vms?

Sealt otsingust jäi silma, et mõned kasutavad ja mõned jälle ei soovita üldse, kuna pidavat tabamisel killustuma, loomadel selle tulemusena kere seest segamini ja paljudel (suuremad)ulukid ka minema jalutanud, ehk ei tapa?

Kuna pea 10a. viimasest väiksest arutelust juba möödas, siis vb. on praeguseks juba rohkem arvamusi/kogemusi kogunenud ja kuulaks huviga.

Hetkel näiteks selline moon silma jäänud sealt: https://www.jahipaun.ee/netipood/toode/ ... g-_gs7doh/

Teiseks variandiks olekski mul ilmselt Norma ja padruniks Oryx.

Natuke kiire on ka arvamustega tegelikult, kuna meil on lasketiir täna viimast päeva avatud, et uue moonaga relv peale lasta, seega juba tänud ette ;)
Viimati muutis TiitR, N Okt 10, 2019 10:54 am, muudetud 1 kord kokku.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: S&B jahimoonaks?

Postitus Postitas Välek »

Kindlasti leiad kiitjaid sellele moonale, kuid on asju, mille pealt algselt tühine kokkuhoid toob hiljem suured kulutused. Kuuli pärast jalutama läinud siga või põder võib käivitada jälitamisoperatsiooni, mis terve sektsiooni aasta padrunieelarvet väärt. Oryxi kohta pole halba sõna kuulnud, kiidan ka ise.
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: S&B jahimoonaks?

Postitus Postitas TiitR »

Välek kirjutas:Kindlasti leiad kiitjaid sellele moonale, kuid on asju, mille pealt algselt tühine kokkuhoid toob hiljem suured kulutused. Kuuli pärast jalutama läinud siga või põder võib käivitada jälitamisoperatsiooni, mis terve sektsiooni aasta padrunieelarvet väärt. Oryxi kohta pole halba sõna kuulnud, kiidan ka ise.

(y) Ilmselt jah valingi Oryxi.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Postitus Postitas aivar00 »

Olen ka enda 9,3 kasutanud suurulukil Oryxi ning väga rahul. Ega sa neid jahis karpide kaupa kuluta- teised mehed vast ikka ka mõne põdra lasevad...
Samas olen ise tiirus aastaid kasutanud Waldu poolt müüdavat PRI Partisani nii 6,5 kui ka 9,3 peal. Moon odav, kuid jookseb hästi. Sama juttu rääkinud ka mitu tuttavat teiste kaliibritega. Suurulukit ise lasknud ei ole, kuid tuttavate väitel poolmantel seenestub kenasti.
Mis mulle selle moona juures ei sümpatiseeri on asjaolu, et tahmab päris tugevalt.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Postitus Postitas TiitR »

Nagu öeldud, siis valik juba tehtud ja Oryxiga tiirust tagasi ka juba.
Kartsin, et pean hakkama optikat kruttima, kuid s*ttagi - tegin 4 lasku ja kõik 6 cm. ringi sees (elektrooniline seisev põder 100 m.). Mina rahul, et ei loobi ja saan ära kasutada ka need viimased 7 Sako padrunit :D
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Postitus Postitas honkomees »

Krt seda teab, mis selle Sakomoonaga on? Ma ostsin Tartu Shotterist viimased 2 karpi ära Sakot (sj valede kirjadega elik teise kaliibri karbis) ja siis jäi vaid üle võtta Jahipaunast juurde kergeid S&B padruneid, kaliiber mittestandardne 7x65R. Heameelega oleks võtnud ca 5 karpi Sakot, raske kuul jookseb mu rauast paremini ja üldse lihtsam ühe moonaga asjatada pikka aega.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Aihn
Postitusi: 70
Liitunud: L Mär 22, 2008 2:24 pm

Re: S&B (308win) jahimoonaks? - Teema ammendatud!

Postitus Postitas Aihn »

Kasutasin 308sas päris pikalt S&B SP-d(ehk siis 11.7g). ja vot ei saaks öelda, et ei tapa.. Kukkusid edukalt nii kitsed, sead kui ka põdrad(eri suuruses) ja vägagi edukalt..(kui ikka pihta sain :) )
kutsikas
Vasta