Sigade lisasöötmine.

Siin siis jutud, mis täna metsas juhtus, kas uluk liigub või ei liigu - jookseb või on juba jooksnud ja muud päeva sündmused.
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas GC »

rixa kirjutas:Keegi oskab ära seletada, kuidas see päevane kogus üldse seda SAK-i levikut muidu mõjutab praegusel hetkel? Et viin iga päev 5kg ja siis SAK ei levi, aga kui panen korra nädalas 50kg, siis põrgu lahti?


Kogu tarkus taandub selle taha, et sigade arvukust üritatakse hoida võimalikult madalal, mis katku leviku osas on ka õige!
Viga tuleb aga sisse sealt, et arvatakse nagu jahimees lisasöötmisega seda arvukust oluliselt mõjutaks!
Eriti koomiline oli olukord, kui 2 aastat tagasi jäi vihmase sügise tõttu Eestis koristamata sadu tonne uba ja teravilja, sead lustisid, aga jahimees pidi kaaluga süüa panema!
Viimased 7 aastat pole Eestis olnud sellist talve, kus jahimeeste poolt antus lisasööt oleks kuidagi mõjutanud metsssigade arvukust!
Põllumajanduslik tootmine on see, mis loob metssigade söödabaasi!
koos koeraga
kalur
Postitusi: 427
Liitunud: N Veebr 10, 2011 6:20 pm

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas kalur »

Huvitav, palju neid viie kilo piirangust kinnipidajaid ka tegelikult on? Ma arvan ,et enamus ei viitsi selle lollusega tegeleda.
rixa
Postitusi: 387
Liitunud: P Mai 04, 2008 6:37 pm

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas rixa »

kalur kirjutas:Huvitav, palju neid viie kilo piirangust kinnipidajaid ka tegelikult on? Ma arvan ,et enamus ei viitsi selle lollusega tegeleda.


Kui inspektsioon ikka pidevalt käib ja kontrollib, küll siis varsti jalg maha pannakse ja keegi oksa tõmmatakse.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas rajaleidja »

Ja kontrollitakse. Eelmisel aastal sain inspektsioonilt kõne. Nad ei suutnud leida registreeritud söödakohta. Koordinaadid valed. Paraku polnud võimalik sööta leidagi, kui seal polnud mitu aastat juba selle lolluse pärast söödetud :)
Uri
Postitusi: 54
Liitunud: E Nov 01, 2010 6:17 pm

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas Uri »

Suvel olid inspektorid kaameras praktiliselt iga nädalaselt, sõitsid oma maasturiga sööda kõrvale, lasid akna alla, tuvastasid et maas asus täpselt 4,98kg ja lahkusid.
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Sigade lisasöötmine.

Postitus Postitas kirp »

On ka tuvastatud, et on maas 49,85 kg. Siis teevad algul märkuse. Sellele kes on söödakoha ametliku "hooldajana" süsteemi ües antud ja annavad mingi aja ära koristamiseks (kui loomad enne nahka ei pane). Kui sellele ei reageeri saad trahvi.
Vasta