Turuuuring elektri ATV-de kohta

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
unt
Postitusi: 476
Liitunud: K Aug 27, 2008 12:40 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas unt »

Aga just täpselt! Olen ka ise korduvalt mõelnud, et küll selline elektrikas oleks üks mõnus riistapuu metsas liikumiseks. Kui vajad vaikust ja pead sellest ka lugu! Olen vahel kasutanud paadi taga samamoodi elektrimootorit (jõel liikumiseks) ja on ikka suur vahe küll, kas müristad ja haisutad mingi bensukaga või kuulad linnulaulu ja veevulinat paadi vöörist. Aga eks see on iga inimese (jahimehe) oma otsustada, kas on vaja riista, millega teha tükitööd või siis sellist, mis aitaks sind erinevates olukordades lihtsalt mingeid toiminguid teha - liikuda, sikutada jne. Minule üks väga lähedane inimene on kasutanud juba algusest peale elektriautot Nissan Leaf´i ja seda mitte lühimaade läbimisel vaid ikka pikki distantse sõites (Läänemaa-Tartu-Valga) vähemalt korra kuus ja Läänemaa-Pärnu igal tööpäeval. Selle ajaga (vast 6-7 aastat) ütleb ta, et on kokku hoidnud kütuse ja hoolduste pealt vat et ühe väikese sõiduauto raha. Ja ei ole see elektri ATV ka sugugi nii nadi kui siin mõned mehed tahavad väita. Mõnele lihtsalt on üks auru või kuumpea mootor see kõige õigem lahendus :D
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas Beretta »

Panen lingi ühest elektrilisest ATV-st, mis oma andmetelt peaks vastama ardsi uuringule.
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... a0d4tsvZ8E.
Küsimus ei ole ju selles, et elektrikas on pähh. Elektrikate kallal asjatab Tesla, Hondal on oma mudelid, Mikidemaal leidsin 4 kW - tõsi hinnaga 7999.- USD jne. Tegemist on iganenud tehnoloogiaga akude mõttes. Laadimisaeg 8 tundi ühe tunni sõitmiseks. Pliiakudega juurde jäädes ei oleks täna elektriautosid olemas.
Mis paadi elektrimootoritesse puutub, siis täna on see Soomes ( ja paljudel ka juba Eestis) iga arvestatava haugiküti asendamatu lisavarustus paadis. Kui sõber sättis oma paadile GPS vöörimootori, pani ta meie klubi haugipüügi karikavõistlused pika puuga kinni 64 punktiga (punktiarvestus käib nii, et 2 kilone annab 1 punkti, 2,5 2 punkti jne, võistlus kestab 2 päeva). Ilma selle vidinata oleksid kõik 10+ kilo kalad ilmselt jäänud saamata. Jah, paadis saab kasutada kestvus pliiakusid. Knif on selles, et saad sõidu ajal neid päramootori genekast laadida.
Ja ei maksa arvata, et Leafiga sõitmine on päris tasuta kui uuel autol hävib 3 aastaga 58% hinnast. https://www.accelerista.com/uudis/eesti ... jarelturg/
Grumpy old man
Kasutaja avatar
cazador
Postitusi: 31
Liitunud: E Mai 16, 2011 9:10 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas cazador »

Kui täna endal atv-ei oleks kaaluksin kindlasti elektri masina ostu, küll aga mitte sellest kvaliteedi klassist ja mitte hiinas toodetud.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas Beretta »

Grumpy old man
Kasutaja avatar
sokk
Postitusi: 508
Liitunud: R Veebr 19, 2010 6:29 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas sokk »

Mina eelistaks igaljuhul elektrikat KUI:
ta iga ilmaga tööle läheb
ta suudab teha sama töö ära nagu 800´sed
aku mahtuvus oleks võrdväärne mõne bensuka kilometraažiga
Tesla omaniku kohta öeldi ka korduvalt, et mis elektri autod unusta ära jne.
Enne, kui ostma hakkaks tahaks ikka nähe maastiku võimekust, vastupidavaust jne
Kui töö teeb ära ühtemoodi nii bensukas kui elektrikas, siis hakkavadki rolli mängma nüansid nt heli.
Tuttaval on Jimmy bensukas ja uskumatu, aga sõidab hääletult. Kui ostis polnud mina sellist enne näinud. 10-15m eemal ma usun, et ei kuule ka enam. Luuret teha ideaalne sellega.
Sama teema lastud uluki väljatoomisega. Tood põdra jooksuajal nii vaikselt ära, et hommikul lähed 1km eemale ja lased peibutades järgmise :wink:
Jumet on kui seda hakkaks arendama tuntud tootja, mitte Hiinas "no name"
Born to hunt.
https://www.facebook.com/HuntingSmurf/
https://www.instagram.com/huntingsmurf/
https://www.youtube.com/channel/UCodfVOhCwglMPdlrvIjWP7A
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
ards
Postitusi: 20
Liitunud: E Jaan 24, 2011 8:58 am

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas ards »

Elektrikas läheb tööle iga ilmaga. 30kraadi pakast, vajuta nuppu ja sõidab. Tõsi akuressurss on siis olematu. Nagu ma ennist mainisin, siis lisatasu eest on võimalik ka liitium akud.
Kui keegi mainis, et tal jahiloomade söötmiseks on maastur, ok, maasturi tühikaal on min 1000kg, elektri mopeed-ATV-l ehk 200kg, mis tähendab, et jäljed jäävad oluliselt väiksemad ja paranevad looduses kiiremini
Üks oluline asi on ka EL tüübikinnitus, mis võimaldaks sõiduki ka arvele võtta ja temaga legaalselt liigelda.
Üks asi mis veel elektrisõidukite kasuks, on väikesed kulud hooldusele. Mingeid õlivahetusi ja filtrite vahetusi pole ju vaja. Ja tavaliselt elektrikate läbisõidu ressurss, võrreldes bensukatega (kui aku välja arvata) on ju oluliselt suurem.
Ja 4kw maanteelegaalse mopeed-atv kasuks on veel üks asi, nimelt pole ka ülevaatustele asja.
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Olles sevapidi kokku puutunud elektrimotikatega pole ma selles töökindluse jutus sugugi kindel. Vett need aparaadid ei kannata absoluutselt. Ja varem või hiljem vesi kusagilt sisse poeb. Kui mootor juhtub sinise suitsu välja laskma (see on selle detaili olulieim komponent ), siis tähendab see enamasti uue mootori ostu. Mille hind on jälle 1/4.... 1/3 kogu sõiduki hinnast. Sama hästi võib lihtsalt tühja koha pealt töölepingu lõpetada kontroller. Rääkimata sõitmisel või laadimisel tuld üles võtvast akust. Või ei meeldi sellele liitiumpakile miski ja ta lihtsalt keeldub kas voolu sisse võtmast või välja andmast. Et ei ole selle elektrika pidamine kah lillepidu. Lisanduvad veel seni linkidel ja filmidel nähtud masinate tootekvaliteedist tingitud üllatused. Aga jah, kui kinnisideeks on elekter, siis saab küll.
Ennast natuke huvitab paadindus ja akundus. Kuigi olen kah väga skeptiline. Kas kellegil on praktilist kogemust palju on mootorit ja akut vaja reaalselt , et enam vähem suvalise Eesti jõekese peal õnnestuks hästi väikese paadiga vastuvoolu paar -kolm kilomeetrit liikuda kiiremini, kui seda teeks kaldal jalutades. Kuigi teoreetiliselt oleks see ilmselt ka arvutatav.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas kakuke »

Lugedes neid elektrikate asju, siis millegi pärast tuleb minu silme ette paralleel ususektiga, kes tegeleb loomade ja looduse kaitsmisega. Hambad ristis iga hinna eest ja faktid ei sega uskumast.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas gunnar »

Lisan oma nägemust pisut. Mul ei ole midagi elektrikate vastu, kui nad lõpuks arenevad kastutuskõlbliku tasemeni. Üldiselt oleks kasuks võtta arvesse et see 50km kiirusel 50kmh on neil saavutatatav siledal asfaldil ja +21 soojas. Lund lükates oleks seda rõõmu ilmselt umbes 5-10 minutiks. Rääkimata sellest et kui kuskile mülkasse ronid ja vaja veits rammida seal ... Ega siis muud ei aita kui sõber oma tava ATV välja tõmbab ja ka geneka juurde viib :D
Aga ootan huviga kunas superkondekad ja akud maailma muutma hakkavad, seni kasutan on grizzly 700 ja olen rahul :)
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas aivar00 »

Täpselt nii Gunnar ongi. Ja minu arvates endale juhiloa muretsemine ei ole niivõrd ületamatu raskus. Nagu härra mainis on tal ostetud kõiksugu kallid elektrijalgrattad jne. Mina soovitaksin parem osta kaeramootoriga liikumisvahend- hobune. Saad temaga ratsutada, lastele palju rõõmu ning lisaks on ka endal tegevus olemas. Tervislik pealekauba.
Nood elektrilised vidinad arenevad küll üsna kiirelt, kuid veidi järgi mõeldes- mis maksab akude tootmine, hilisem utiliseerimine jne. See elektriautode "vaimustus" on lihtsalt üle paisutatud ja näilise "puhtama keskkonna" asemel tegelikult kurname keskkonda veelgi rohkem. Iseenesest oleks muidugi vinge liikuda suvalise "ökopilliga" mis on ka vaikne. Iseküsimus on kas ta ennast ka õigustab- ostsin praeguse soodukaga uue muruniiduki bensiiniga. Põhjus lihtne - elektriline akudega tekitab sama lärmi niitmisel mis bensiinikas ning 1 laadimisega saan uute akudega nibin-nabin õue niidetud. 1 aasta vanuste akude ja veits kõrgema rohu korral aga jään juba jänni.
Ehk siis vaja veel tehnoloogiat arendada.
ikka lõbusalt
ards
Postitusi: 20
Liitunud: E Jaan 24, 2011 8:58 am

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas ards »

aivar00 kirjutas:Täpselt nii Gunnar ongi. Ja minu arvates endale juhiloa muretsemine ei ole niivõrd ületamatu raskus. Nagu härra mainis on tal ostetud kõiksugu kallid elektrijalgrattad jne. Mina soovitaksin parem osta kaeramootoriga liikumisvahend- hobune. Saad temaga ratsutada, lastele palju rõõmu ning lisaks on ka endal tegevus olemas. Tervislik pealekauba.
Nood elektrilised vidinad arenevad küll üsna kiirelt, kuid veidi järgi mõeldes- mis maksab akude tootmine, hilisem utiliseerimine jne. See elektriautode "vaimustus" on lihtsalt üle paisutatud ja näilise "puhtama keskkonna" asemel tegelikult kurname keskkonda veelgi rohkem. Iseenesest oleks muidugi vinge liikuda suvalise "ökopilliga" mis on ka vaikne. Iseküsimus on kas ta ennast ka õigustab- ostsin praeguse soodukaga uue muruniiduki bensiiniga. Põhjus lihtne - elektriline akudega tekitab sama lärmi niitmisel mis bensiinikas ning 1 laadimisega saan uute akudega nibin-nabin õue niidetud. 1 aasta vanuste akude ja veits kõrgema rohu korral aga jään juba jänni.
Ehk siis vaja veel tehnoloogiat arendada.

Kuni saab ilma juhilota hakkama, siis puudub selleks ju vajadus, või on mingi tervisehäda, nt nägemine või uneapnoe, mis ei võimalda juhiluba(arstitõendit) saada või on juhiluba üldse hoiul.
Samas maal, kus ühistransport kaugel ja hõre, ning vahemaad suured, siis kuluks jalgratta, rolleri/mopeedi, või mopeedauto kõrvale ju ka maastikuvõimeline sõiduk mopeed/ATV näol ära. Ja mopeed-ATV täiskasvanule saab olla vaid elektriline või diiselmootoriga, aga ei saa olla bensiinimootoriga, meie seadus ei võimalda, 4kw diiselmootoriga ATV-d ma pole kohanud.
Keskkonna puhtust mina oma argumentides ei maini.
Elektrikate kasutajad õpivad õige ruttu ära, kui kaugele või kaua sellega sõita saab.
Ka aku murutraktori/raideri peale olen ma mõelnud. Ma ei tea kas neid toodetakse, aga elektriliseks on neid tehtud. Ja toorik võib ju olla ka 4x4 raider näiteks. Aga see pole siin teemaks, jahimehed ju teevad heina, mitte ei püga muru.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas rajaleidja »

ards kirjutas:Kuni saab ilma juhilota hakkama, siis puudub selleks ju vajadus, või on mingi tervisehäda, nt nägemine või uneapnoe, mis ei võimalda juhiluba(arstitõendit) saada või on juhiluba üldse hoiul.

Läheb küll teemast välja. Aga ma ei tea, kas sa mõtlesid ikka uneapnoet(hingamis raskusi une ajal) või narkolepsiat, aga kumbagi juhul ei tohiks inimene liigelda ei auto ega kilukarbiga maanteel. Väga vahet ei ole, kas mulle sõidab vastu magav inimene kiirusel 40km/h või 90km/h. Kui minu kiirus on 90-100km/h, siis lõpptulemust see väga ei muuda :) Ma isiklikult ei ole siiani aru saanud, kuidas need inimesed, kes ei suuda juhiluba saada, on oma kilukarpidega maanteel järsku ohutud ja oskavad seal liigelda.
Tulles aga elektri ATV juurde, siis eks tulevikus on neid majapidamistes küllaga. Just for fun eesmärkidel. Metsa sellega aga ei roniks, sest nagu eelpool öeldi, siis kuskil mülkasse jäädes on keeruline laadimisjaama leida :)
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas Beretta »

Samas maal, kus ühistransport kaugel ja hõre, ning vahemaad suured, siis kuluks jalgratta, rolleri/mopeedi, või mopeedauto kõrvale... Nii armas ja tuttav tuli ette. Justkui president 19 aastat tagasi: On tänapäeva kahetsusväärne tõsiasi, et inimesed reisivad suure kiirusega ja hulgakaupa, olgu lennuki, rongi või laevaga
Grumpy old man
Kasutaja avatar
sokk
Postitusi: 508
Liitunud: R Veebr 19, 2010 6:29 pm

Re: Turuuuring elektri ATV-de kohta

Postitus Postitas sokk »

ards kirjutas:Turuuuring. Kas pakuks kellegile huvi sarnane ATV nagu videol, aga 4x4 ja mopeedautona registris, hinnaga 4000eur?
Võimsus 4kw, kiirus piiratud 45km peale, 60V 50AH akuga läbisõit u 45km maanteel. Võimalik saada ka 70AH liitiumakuga, kuid hind siis tonni võrra kallim.
https://www.youtube.com/watch?v=r1MdIJvHS9s
Võimalik oleks saada ka 7,5KW, max kiirus 85km/h ja läbisõit akutäiega kuni 80km, aga hind tublisti kõrgem?


Tere
Näed täitsa turul olemas nüüd.
https://www.motokaubad.ee/atv/75325-ele ... uQAPafFmPE
Born to hunt.
https://www.facebook.com/HuntingSmurf/
https://www.instagram.com/huntingsmurf/
https://www.youtube.com/channel/UCodfVOhCwglMPdlrvIjWP7A
Vasta