Oksjon

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas kirp »

:lol:
Praktika on mul tõesti "nõrgavõitu". Enamusi relvi ei tea (erinevalt mõnest Teadjast), aga minu torust (SteyrMannlicher, 308 win) olen seda Israeli NATO padrunit omajagu kärtsutanud. Pole selle luku lahtisaamisega häda midagi. Eks igaüks saa seda luku värki ise katsetada kui soov on.
Ja "vaatamise" asemel võiks ikka mõõta (või netis teiste mõõtmisi lugeda).

Ilusat kevade jätku soovides!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas Välek »

Siin on erinevused lahti seletatud.
https://www.ammoland.com/2017/06/7-62-n ... z6LImef2zk
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas kirp »

Tänud Välek! Tom McHale on kõva tegija ja mitme raamatu autor.

The net-net-net
Technically speaking, in terms of specifications, there are differences, but mainly in the chambers of rifles designed to fire each cartridge. 7.62 brass is a bit thicker, and commercial .308 is sometimes loaded to slightly higher pressure, but other than that, the cartridges themselves are pretty much the same.

If you want to be ultra safe and conservative, fire only 7.62x51m NATO in 7.62 chambered rifles and .308 Winchester in .308 rifles.

Next on the “risk” spectrum is the scenarios of using 7.62x51mm NATO ammo in a .308 chamber. In theory, you might run across ammo that’s particularly long. Ammo might not chamber at all or might require undue pressure to the chamber. That could result in dangerously high pressure. In reality, that would be really unusual. While 7.62 ammo could be significantly longer, that's a pretty rare thing, at least to a significant level, so most people don’t consider it a big deal to use 7.62 ammo in a .308 chambered rifle.

Kokkuvõtvalt: mõlema kesta välismõõdud on standardi järgi samad. Erinevad on aga relvade padrunipesad. Muidugi ei kahtle ma Andruse enda kogemustes (mõningaid tal kindlasti on, kuigi ilmselt mitte ENAMUSE relvadega). On võimalus, et teatud tootjad (kahtlustan, et Ida-Euroopa omad) võivad teha nn NATO padrunit mitte NATO hangetesse ja nende padrunid on väheke pikemad kui NATO range standard nõuab. Artiklis on mainitud, et sellistega võib tekkida ülerõhu probleem. Aga selle näeb ära juba laadimisel - kui padrun on pikem, siis ei lähe lukk hästi kinni ja selliseid ei tohiks kasutada. Leidsin ka ühe viite, kus arutleti samuti selle üle, miks mõnede relvade lukk peale lasku hästi lahti ei tule - arvatavaks põhjuseks peetakse NATO padruni paksemat seina ja jäigemat materjali, lasu ajal lööb padruni esiserva vastu padrunipesa serva ja seal tekib suurem hõõrdumine. Aga see pidi tekkima vaid osade relva. Ehk siis mõne padruniga proovides saad aru, kas sinu konkreetne toru NATO padrunit "sööb" v. mitte.

Muideks seda NATO padrunit, millest eelmistes kirjades nimetasin, uuriti Eestis mingi väikese "koolitöö" raames (kas oli sõjakooli kursandid vms). Mul oli au neile 10 padrunit lahti kakkuda ja kõikide komponentide massid analüütiliste kaalude peal üle mõõta. Hämmastavalt väikesed kõikumised olid neil "sõjapadrunitel". Rohkem pole juhtunud sarnast analüüsi teha kuigi võiks võtta ka meil levinud Norma, S&B jt. Kunagi kaalusin huvi pärast Lapua Scenarit. Üldiselt olid sarnase väikese kaalukõikumisega, aga kusagil 20 kohta tuli üks vähe erinevam kuul. Erilised "kärbsekütid" pidavat kõik üle kaaluma (kestad, kuulid) ja need vähe erinevamad välja praakima. Aga nad lasevad ka kilomeetri peale.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas andrus »

Ära tooda mäda ühe proovitud padruni ja google põhjal kus pole räägitud ei konkreetsetest padruni markidest ega relva tootjatest ning lukusüsteemidest.
Üks asi on küpsetada seda läbi AR või Kalashnikov tüüpi logisevate lukkudega relvadest teine asi jahirelvadest.
Tore,et sinu Mannlicher lasi probleemideta seda ja läks hästi.
Võin sulle näidata mauseri lukusüsteemiga Mannlicheri millel tuli lukku pärast haamriga lahti peksta.
Ja selliseid asju on nähtud küll ja küll.
Nato range standart on kah ilus sõnakõlks....võtad samast karbist järjest moona ja lukk sulgub ja avaneb iga kord ise survega.
Seega jään oma arvamuse juurde...ära tooda jama ja õpeta inimestele lolluseid!!!
Ei ole vaja toppida rauda kõike mis kätte saad!!
Mis sest,et odavalt saab.

No ei ole ühemõõduga.
Manused
20200503_093242.jpg
20200503_093157.jpg
jahismurf
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas duv »

Oksjonikeskus.ee-s müügil Dermis OÜ relvad, registreerimine lõpeb 13.07. kell 17.00.
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas duv »

Oksjonikeskus.ee-s jälle müügil Dermis OÜ relvad ja laskemoon registreerimine lõpeb 26.märts kell 12.00. Relvade hind tundub juba päris mõistlikuks läinud. http://varad.ee/et/vallasvara/dermis-ou-vara-0?cid=2
Walter
Postitusi: 98
Liitunud: P Okt 21, 2012 8:13 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas Walter »

oliver
Postitusi: 79
Liitunud: E Sept 25, 2006 9:25 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas oliver »

Ma ei saa nüüd päris hästi aru, 3 padrunit kaliibris .270WIN on oksjonil alghinnaga 45EUR?
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas duv »

oksjoni korraldaja on Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts ja peaks mainima, et ega tema, ega ka teised täiturid asjast midagi jaga. Seal ka mingid padrunid 8mm 300tk. võta nüüd kinni mis nad on. Need Dermise kaubad juba pikemat aega oksjonil olnud, osad on eelnevalt ära ostetud ja hinnad, mis algul absurdsed olid on juba paika loksunud. Eks kel huvi võtab täituriga ühendust ja vaatab ise üle
kalur
Postitusi: 427
Liitunud: N Veebr 10, 2011 6:20 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas kalur »

Lihtsam oleks ju lehele täpsed andmed panna. Kui kõik huvilised helistama hakkavad võib täituril kopa ette visata. Ei leidnud kuskilt milliste tootjate moonaga tegu ja mis kaalus kuulid.
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Oksjon

Postitus Postitas duv »

Palun minust mitte valesti aru saada, mina ei ole oksjoni korraldaja ega kohtutäitur, ma lihtsalt aeg-ajalt lappan läbi kuulutusi ja satun ka nii nende peale. Juhul, kui on huvi oksjonilt midagi osta, siis nagu juba kirjutasin tuleks ühendust võtta täituriga ja leppida kokku aeg varaga tutvumiseks, sest olen täiesti kindel, et täitur teile mingeid laskemoona spetsiifilisi andmeid öelda ei oska. Mõned pildid relvade kohta on üleval ka https://www.oksjonikeskus.ee/ märksõna Dermis OÜ all. Lisaks veel, et antud kaubad on ikkagi piiratud tsiviilkäibes ja vajavad seetõttu kehtivat (soetus, relvaluba padrunite ostuks) luba, mille tõttu võib järeldada, et sinna soodsa hinna tõttu suvalistel kohale joosta mõtet ei ole, mistõttu saab ehk alghinnaga sealt kätte. Mis padrunitesse puutub, siis neid sealt omale sobivas koguses osta ei saa vaid tervikvarana koguses, mis kirjas. Mis KOPPA puutub, siis see on täituri töö, millega ta igapäevaselt tegeleb ja näiteks kinnisvara korral on küsimuste hulk kindlasti kordades suurem ja paljudele küsimustele ei osatagi vastata ja tuleb ise uurida või risk võtta. Riski hulka kuulub samuti garantii rikke korral, mida pankrotis firmalt enam nõuda ei saa ja võimalik, et tuleb iseseisvalt pöörduda toote valmistajatehase poole.
VR
Postitusi: 233
Liitunud: K Juul 20, 2005 9:05 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas VR »

Misasi kellelegi seal soodne tundub?
Mõned padrunid on 20 aastat vanad ja mitte ükski uuem kui 10 aastat.
Osad ka minu teada tugevate niiskuskahjustustega.
Teatavasti ujutas Ülemiste keskus mingil aastal suure vihmaga üle ja keskuse põrand oli korraliku veekihi all.
Kui keegi tõesti tunneb, et liiga hea hinnaga kaup võib ostmata jääda - võin abiks olla.
Relvakauplusena pole vaja lisalube või koguste limiitide arvutamist.
Ilmselgelt on eelduseks huvilise hilisem võime (luba, finants jne) oma kaup lunastada, samuti ettemaks ja mingi teenustasu.
Villem Reinaas
Rapla relvapood
tel. 56 54 119
oliver
Postitusi: 79
Liitunud: E Sept 25, 2006 9:25 pm

Re: Oksjon

Postitus Postitas oliver »

Mis tolku on täiturile helistamisest kui ta ei suuda müüdavale kaubale genereerida juurde pilte, kirjeldust ja mõistlikku hinda? Ma saan aru et üks kohtutäitur ei tegele igapäevaselt relvade ja laskemoon müügiga kuid kas poleks mõistlik sellise poolfabrikaadi asemel konsulteerida mõne pädeva isiku või näituseks kaupmehega, teha üks korralik asi mõistlike hindadega ja see saaga lõpetada?
Vasta